'3D geprinte kunst' | Restaurant Wollerich | Martin Melis

Dineren was altijd al ‘uit de kunst’ bij Gerard Wollerich. Vanaf deze maand is het ook helemaal ‘in de kunst’. Het vernieuwde en wederom sfeervol ingerichte restaurant is aangekleed met wel zeer bijzondere kunst. Op verzoek van chef-kok Gerard Wollerich is HavemanKunst erin geslaagd Martin Melis uit Boxtel exclusief voor het sterrenrestaurant te laten exposeren. De 3D reliëf printed paintings en de daarvoor gebruikte technieken zijn dan ook met recht zeer bijzonder te noemen. 

‘Ik probeer zelf ook altijd creatief en kleurrijk te koken. En dat sprak me dan ook onmiddellijk aan in de werken van Martin’, zegt Gerard Wollerich bij het inrichten van de nieuwe expositie. ‘De door hem gebruikte techniek is supermodern en kent talrijke variaties. Zo wil ik ook werken. Diverse eerlijke en vooral verse producten in mooie composities aan onze gasten serveren. De kunst van het koken’, vervolgt hij lachend.

Martin vertelt dat zijn prints zijn van zeer hoge kwaliteit zijn, als giclée uitgevoerd en opgebouwd met maar liefst 12 pigment basiskleuren. Door het aanbrengen van honderden printlagen ontstaat vervolgens daadwerkelijk reliëf.

Zijn werken zijn herkenbaar aan de boeiende, dynamische vormen en sprankelende kleuren. Van dichtbij zie je abstracte, mozaïek-achtige elementen maar van wat meer afstand verdwijnt de abstractie en ontstaan er herkenbare vormen. Soms zijn dit menselijke elementen als een oog dat naar je lijkt te knipogen of de sensuele fluisterende lippen. In andere werken is er herkenning van natuur-elementen als aarde, water, vuur, bloemen, planten of dieren. 

Daarnaast zijn 3 werken te zien van Bowie, Hendrix en Morrison die middels de sublimatie-techniek geprint zijn. Dat houdt in het geval van deze kunstwerken in dat de verf onder hoge druk en onder hoge temperaturen zijn aangebracht op een metaalplaat. Door deze wijze van afdrukken hecht de verf zich aan de vezels van de metaalplaat en hierdoor ontstaat een krasbestendig resultaat.

Gastvrouw Meriam Wollerich zegt dan ook zeer benieuwd te zijn naar de reacties van de gasten.

Restaurant Wollerich heeft al jarenlang een Michelinster en staat hoog genoteerd in de Gault Millau. Samen met deze bijzondere expositie staan ze garant voor een heerlijk avondje uit.

 

Samenvatting

De kunstwerken van Martin Melis zijn te zien bij Gerard en Meriam Wollerich van het gelijknamig restaurant, Heuvel 23 in Sint-Oedenrode.

Voor nadere informatie

HavemanKunst 

Ina Haveman         06-23231386 of info@havemankunst.nl  

Bekijk de tentoongestelde werken

Hot Lips - nr 3 van 25
Martin Melis
Sea of Love - nr 1 van 25
Martin Melis
Snowgoose
Martin Melis
Red Rain
Martin Melis
Summer Breeze
Martin Melis
Shattered Dream Blue
Martin Melis
Shattered Dream Orange
Martin Melis
Red Rain
Martin Melis
Bright Blue Eye
Martin Melis
Sunflower
Martin Melis
Let s Dance David Bowie
Martin Melis
Deep Forest
Martin Melis