Henrie van Geffen
In mijn werk richt ik me op stillevens, dorps- en stadsgezichten zo nu en dan portretten.

Mijn belangrijkste inspiratie daarbij zijn de schilderijen van twee kunstenaars, te weten William Turner en Ruysdael.
Wat me in hun werk aanspreekt is de gebruikte techniek, kleurgebruik en vooral niet te vergeten de compositie, desalniettemin van beide zeer verschillend.
Het contrast fascineert en inspireert mij bij mijn eigen werk.

Ruysdael maakt zeer realistisch werk en met name z’n schilderachtige landschappen. Turner maakte daarentegen voornamelijk landschappen met een losse vluchtige toets vol vaart en beweging.
Ondanks de totaal verschillende manier van schilderen, zijn beide kunstenaars er in geslaagd om met hun eigen stijl duidelijk herkenbare beelden te maken.
Dat is een doel waar ik in mijn werk ook naar streef.

Inspiratie haal ik daarnaast uit de beleving van mijn naaste omgeving, in een stad, dorp of het landschap. Met name het prachtige licht en de mooi gelegen dorpen en steden in het Italiaanse en Franse landschappen. maar vooral niet te vergeten de sierlijke kustlijnen van Kroatië wat me enorm inspireert, allemaal prachtige onderwerpen voor het maken van een aquarel.

In mijn eigen benadering ben ik niet zo zeer op zoek naar een natuurgetrouwe afbeelding van de werkelijkheid, maar meer de vervaging tot een beperkte abstractie, middels eigen gemaakte techniek, die ik hier dan op uitvoer.
Ik gebruik het aanblik van een mooi landschap of dorpsgezicht als grondstof voor mijn eigen beelden of ideeën.
Zo zet ik op mijn eigen, eigenwijze manier een compositie op papier, te weten een combinatie van realiteit en abstractie. Desalniettemin is herkenbaarheid van de voorstelling op papier mijn uiteindelijke doelstelling.
Alle 6 werken van Henrie van Geffen
Burchten langs de Rijn D.L.
Henrie van Geffen
St. Agata de Goti Italie
Henrie van Geffen
Pembroke Castle Wales
Henrie van Geffen
Dessert 'Sam'
Henrie van Geffen
Begonia in pot
Henrie van Geffen
Skyline New York
Henrie van Geffen