Haveman Kunst

DÉ SITE VOOR KUNSTLIEFHEBBERS

kunst kopen, huren, exposeren of laten maken

#48046 Restaurant De Waag | Roos Bijleveld | Theo van Leipsig

 

Fotografie, gedichten en schilderijen

Vanaf 16 mei zijn er bij Restaurant De Waag aan de Markt in Boxtel foto’s en gedichten van  Roos Bijleveld en schilderijen van Theo van Leipsig te bezichtigen. Roos uit Gilze is naast ok fotograaf ook schrijfster en paardenfluisteraar. Theo is afkomstig uit Helmond en heeft zich na een unieke carrière in de bloemenwereld volledig op het schilderen gestort. Bijzondere mensen, bijzondere kunst. 

Een avondje lekker uit en dineren bij De Waag kan nu een extra dimensie krijgen als u eens de moeite neemt de foto’s en gedichten van Roos Bijleveld goed te bekijken en te lezen. De zeer veelzijdige Roos maakt pure kunst. Haar foto’s zijn loepzuiver en absoluut niet geshopt. Lichtval en compositie doen hun werk. Haar gedichten zijn levenswijsheden met een aansprekende boodschap. Roos zegt hierover bij het inrichten, ‘mijn wens is dat mijn werk aanzet tot anders kijken en denken en hopelijk tot een glimlach’.

De expositie wordt afgewisseld met schilderijen van Theo van Leipsig. Na een carrière in de bloemen afgestudeerd aan de kunstacademie. Hij vertelt, ‘ik heb altijd al wat met mijn creatieve aanleg willen doen. Zo heb ik ooit de bloemen bij een Oscaruitreiking in Amerika mogen verzorgen alsmede bij bruiloften in Koeweit en Saoedi-Arabië. Mijn thema’s zijn gebaseerd op emoties en herinneringen. Ik hoop dan ook op reacties van de kijker.’

Zoals gezegd, bijzondere mensen en bijzondere kunst. Elise en Jurgen Bosmans zijn er in samenwerking met Ina Haveman wederom in geslaagd een aantrekkelijke expositie in te richten. Gecombineerd met de kookkunst van Jurgen een prima combinatie.

 

Tot 19 september 2019 - Restaurant De Waag, Markt 32 Boxtel