Tineke Kleij-van den Boomen

Tineke Kleij-van den Boomen

GALERIE

Schilderen heeft mijn manier van leven gevormd en is voor mij een manier om te communiceren. Zo kan ik zeggen wat niet met woorden gezegd kan worden. In mijn schilderijen vind je de persoon die ik ben. Ik noem mijn schilderijen mijn "zelfportretten".

Ik ben Tineke Kleij-van den Boomen en leef en werk als autodidact-kunstenaar in Sint-Oedenrode, Noord-Brabant.
De Duitse kunsthistoricus en schrijver Helmut Orpel omschrijft mijn werken als volgt: ‘Veel van haar werken laten een ontbinding van de vaste vormen zien. Je kunt niet meer echt de figuratieve oorsprong terugvinden. Toch is er herkenning. De scheiding tussen figuur en ruimte, tussen fantasie en werkelijkheid, heeft ze nog willen vasthouden maar is door de ontbinding van de vorm gerelativeerd.’

Mijn werken zijn op verschillende exposities in binnen- en buitenland te zien geweest en opgenomen in een aantal kunstgidsen zowel nationaal als internationaal.
Doordat ik kanker had, heb ik weer geleerd om kind te (mogen) zijn en vanuit mijn gevoel te leven en te werken. Voor mij is kanker inmiddels een gepasseerd station. Mijn ziek zijn heeft mij de mogelijkheid gegeven om verder te groeien.

Mijn vrijheid
Mijn schilderijen zijn mijn oude creaties, studiemateriaal en nieuwste creaties. Mijn creaties zijn gebaseerd op het hoogste goed wat er is; Vrijheid, de vrijheid van denken en de vrijheid van verbeelding.
Ik hoop dat u van mijn schilderijen kunt genieten.

Voor nu wens ik u veel genoegen bij het bekijken van mijn kunstwerken. Heeft u interesse of wensen, laat het me dan weten via info@havemankunst.  

GALERIE

Met vriendelijke groet,
Tineke