Marie-José van der Meer-Spreksel

Marie-José van der Meer-Spreksel

GALERIE


 

Omdat het in ‘mijn’ tijd en omgeving niet gebruikelijk was te kiezen voor de kunstacademie, is bij mij de ontwikkeling in de kunst er pas later van gekomen. Ik ben begonnen met schilderen en heb daarin les gehad. Na enige tijd ‘betrapte’ ik mezelf op meer interesse voor beeldhouwen dan voor schilderen. Zoveel meer interesse zelfs dat ik me daar sinds de afgelopen 25 jaar op heb toegelegd.

De basiskennis heb ik me eigen gemaakt bij goede docenten. Daarna heb ik mijn eigen weg gevonden. En als ik nu terugkijk op mijn beelden, dan is er een duidelijke verandering te zien van gesloten en ingetogen naar open, sierlijk en vol beweging. Dat zit ook mijn uitdaging; het uitbeelden, het verbeelden van het vrouwelijke, het sierlijke.

Tijdens het proces zelf, denk ik aan niets, aan helemaal niets. Het creëren is voor mij de ultieme vorm van flow waarbij techniek en kwaliteit een belangrijke rol vormen. Voor de afwerking gebruik ik verschillende patines om de juiste variatie aan te brengen. Want de uitstraling van het totale kunstwerk, zit net als bij andere disciplines in de details.


Wilt u eens rustig bekijken of mijn werk past in uw interieur of kantoor? Geen probleem. Informeer via 06 23231386 of mail info@havemankunst.nl

GALERIE

Met vriendelijke groet,
Marie-José