Over HavemanKunst

Er is veel aanbod als het gaat om kunst. En behalve het werk dat ongezien op zolder blijft staan, vindt al die kunst op één of andere manier z’n weg. Zo bieden veel kunstenaars hun werk zelf aan via internet, zoeken ze een nieuwe plek om te exposeren, bieden intermediairs kunstenaars hun website aan om online te exposeren en exposeren kunstuitleners het werk van kunstenaars in binnen- of buitenland. Dit is nog maar een greep uit de talloze mogelijkheden.

 

Herken je iets in deze opsomming?

Toen ik 15 jaar geleden begon met exposeren, merkte ik dat collega-kunstenaars het niet allemaal het even leuk vonden om een eigen expositieplek te regelen, huurafspraken te maken of te merken dat het werk werd uitgeleend zonder enige eer en aandacht voor de kunstenaar zelf. En dat terwijl de kunstenaar het liefst alle tijd besteedt aan het maken van kunst.

 

Daar hebben we wat op bedacht.

HavemanKunst organiseert aandacht voor het werk van de kunstenaar en daarmee meer kans op verkoop. Daarvoor zetten we onze website in, deze Facebook-pagina en nog veel meer communicatie. We hebben permanente expositieplekken waar de kunstenaars gebruik van kunnen maken en hoeven ze dus niet steeds zelf te acquireren. En het verhuren van kunstwerken is ook mogelijk via HavemanKunst. Dus alles in eigen beheer en alles ten gunste van de kunstenaar. Daarmee snijdt het mes ook aan de kant voor de locaties waar we permanent exposeren. Die liften mee op de publiciteit die we organiseren en profileren ze zich op een sympathieke manier.

 

Het unieke van HavemanKunst

is de combinatie van de digitale presentatie in combinatie met de georganiseerde, wisselende expositiemogelijkheden op meerdere locaties, het verhuren van werk en het maken van werk in opdracht. Ons aanbod is zeer gevarieerd en bestaat uit tastbare kunstobjecten. Zo brengt HavemanKunst op onderscheidende wijze mensen en bedrijven bij elkaar.

 

Daarmee is HavemanKunst een podium

 • voor kunstenaars om er hun werk live of online te exposeren en/of inspiratie op te doen
 • voor bedrijven die kunstenaars willen stimuleren door in hun bedrijf steeds wisselende exposities te houden en
 • voor kunstliefhebbers en -verzamelaars.

 

Kunstenaars

ontmoeten elkaar via HavemanKunst online, via de kunstgroep die we beschikbaar stellen via of tijdens de live-expositie die we in eigen beheer uitvoeren op de 10 vast locaties waar we permanent exposeren. Onze kunstenaars komen uit het hele land en zijn zelf aanwezig bij de inrichting. Zo hebben ze zelf invloed op de manier waarop hun werk geëxposeerd wordt.

 

Bedrijven,

die een goed hart hebben voor kunstenaars en hun kunstwerken, kunnen hun bedrijf regelmatig met nieuwe kunstwerken laten inrichten. Daarbij nemen we het bedrijf al het werk uit handen vanaf het moment van selectie, het inrichten, het maken van de aankondiging tot en met alle communicatie zoals persberichten, informatiemap over de kunstenaar en de geëxposeerde werken en de naamkaartjes bij de kunststukken.

Indien gewenst kijken we samen naar de geschiktheid van werken om zo een selectie samen te stellen. Bij de start of in de loop van een expositie is een Meet&Greet met de kunstenaar(s) te organiseren. Bedrijfsrelaties, potentials en andere gasten kunnen worden uitgenodigd. Een goede manier voor het bedrijf om zich te onderscheiden.

 

Kunstverzamelaars

kunnen rustig kijken in onze online galerie. Deze wordt regelmatig ververst met nieuw werk van deelnemende kunstenaars en van kunstenaars die zich nieuw hebben aangemeld. Daarnaast beschikken we over een archief van meer dan 1.500 kunststukken. Uiteraard werken onze kunstenaars ook in opdracht, dus mocht er niets bij zijn wat geschikt is, dan zorgen we in overleg voor maatwerk. We beschikken over een groot netwerk dat we kunnen inzetten als er specifieke wensen zijn.

 

Dat we een sterk groeiende organisatie zijn blijkt uit een aantal cijfers. Na twee jaar:

 • meer dan 1000 bezoeken per week op onze website
 • meer dan 60 deelnemende kunstenaars
 • 10 vaste locaties om te exposeren en
 • een database met meer dan 1.500 kunstwerken
 • en nog steeds een enorme voorraad ideeën om verder uit te werken

 

Nog even op een rijtje:

*Kunst KOPEN: we verkopen unieke kunstwerken alles handmade door de kunstenaar zelf. Naast de getoonde werken in de online-galerie, beschikken we over een bestand van meer dan 1.500 kunstwerken.

*Kunst LENEN: Verhuren of uitlenen doen we aan particulieren en bedrijven, want niet elk bedrijf is geschikt voor een expositie. Maar op deze manier zorgen we ervoor dat overal gelegenheid is, kunst in ‘huis’ te halen.

*Kunst EXPOSEREN: we bieden kunstenaars het podium hun werk te exposeren en bedrijfseigenaren de gelegenheid zich te onderscheiden. En omdat wij alles verzorgen omtrent de exposities, ontzorgen we daarmee het bedrijf.

*Kunst IN OPDRACHT: bij HavemanKunst kunt u ook terecht voor een kunstwerk naar uw voorkeur. Een zeer gewaardeerde opdracht voor de kunstenaar.

 

Het zal dan ook niet verbazen dat we permanent op zoek zijn naar nieuwe kunstenaars en goede locaties.

 • Ben jij zo´n kunstenaar die van al deze voordelen wil genieten?
 • Wil je jouw restaurant of andere bedrijfsmatige ruimte voorzien van wisselende kunstobjecten of
 • werk je liever met een vrijblijvende opdracht?

Dan kunnen we vast wat voor elkaar betekenen. Bel (06 23231386) of mail (info@havemankunst.nl) ons. We zien er naar uit.

 

Met kleurrijke groet,

Ina Haveman