Anne de Meij

Ik ben Anne de Meij en heb mijn leven lang getekend en geschilderd. In het verleden maakte ik veel snelportretten op kunstmarkten, beurzen en evenementen, maar tegenwoordig  werk ik alleen nog maar in mijn eigen atelier in Sint-Michielsgestel. Behalve portretten maak ik nu grote moderne schilderijen met acrylverf waarin ik verschillende materialen verwerk, zoals zijdepapier, zilverpigment en bladgoud.

Daarnaast heb ik me ook verdiept in het maken van fresco’s. Ik maak ze niet zoals dat eeuwen geleden gebeurde op een wand of plafond, maar met een mortel van gebluste kalk met zand op losse panelen. In de bovenste natte kalklaag schilder ik dan de afbeelding met natuurlijke pigmenten. Geen religieuze figuren zoals op de oude fresco’s die je vaak ziet in Italiaanse kerken, maar hedendaagse vrouwen in de sfeer en de kleuren van toen. Heden en verleden, uiteenlopende technieken, verschillende materialen, maar altijd geïnspireerd door mensen.

Portretopdrachten zijn mogelijk in verschillende, bovengenoemde technieken. Maar ook een traditioneel geschilderd portret in olieverf op linnen, een kleine aquarel of tekening of een groot modern portret in acryl. 

Bekijk hier mijn schilderijen.

Met vriendelijke groet,
Anne