Bert Josquin

Bert Josquin

‘De verf speelt met mij’ is de beste manier om te duiden hoe schilderen mij raakt. Altijd op zoek, spontaan, naar nieuwe ervaringen wanneer acryl op doek tot leven komt.
Kwasten, paletmessen, een verfbrander, zand, dikke klonters verf, het gieten van verf, acryl en epoxy… het kan niet gek genoeg.

Prachtig om te zien welke sfeer ontstaat in het samenspel tussen doek, hulpmiddelen en de acrylverf. En die stijl en techniek dan verder gebruiken in dat ene werk. Opwindend is het. Soms een gevecht. De verf en het experiment kiezen uiteindelijk de expressie.
Elk schilderij is een uniek stuk. Zelfs als ik een serie maak om een vast thema, heeft ieder werk een eigen stijl, smaak, prikkel en beleving. Mijn inspiratie is mijn eigen emotie en onkunde. Het toeval bepaalt. Mijn gevoel en kijkwijze op een muzikant, een dier, een stemming, een beleving, een gebouw, een foto, een gesprek, een stad; alles kan de trigger zijn tot het maken van een nieuw werk. Zonder dat ik precies weet hoe het gaat worden.

Ik schilder sinds 2006. Nog steeds zuigt de uitdaging van de schilderbeleving mij wekelijks het doek in. Gewoon kicken, om met verf te spelen en iets te creëren. Het liefst werk ik op grote formaten, maar medium size is net zo goed een uitdaging. Gewoon voor mezelf of in opdracht. Alles met evenveel plezier en overgave.

Laat de verf met jou een spel spelen. Nieuwsgierig? Kijk snel in mijn galerie en laat gerust een berichtje achter. 

Bekijk hier mijn schilderijen.

Met vriendelijke groet,
Bert