Fons Uytdehaag

Fons Uytdehaag

NAAR MIJN GALERIE

Mijn keuze voor glas als medium voor expressie was een toevallige. Na pensionering als viroloog bij een vaccin-bedrijf, volgde ik een workshop glasblazen in Leerdam; ik was gelijk verkocht. Vanaf het allereerste begin was ik vooral geïnteresseerd in het proces zelf en om glas te combineren met metalen. Ik ben begonnen met glas te blazen in frames van koperdraad en koper folie. Nu gebruik ik ook andere metalen. Door de hoge temperaturen tijdens het proces (>1000°C) ontstaan er metaal oxides die door vermenging kleur geven aan het glas, terwijl door de structuur van de gebruikte metalen en door de manieren waarop ik ze gebruik, fascinerende organisch vormen kunnen ontstaan. Voortdurende innovatie is de drijvende kracht bij mijn projecten. Zo gebruik ik steeds andere metalen, maar ook hout en toevoeging van chemicaliën aan het glas. Mijn primaire uitgangspunt is altijd hoe het glas te behandelen; wat zou er gebeuren als ik het zus of zo doe? De uiteindelijke vormen berusten deels op toeval, deels op de inspiratie van het moment, waarvoor wetenschap, natuur en de mens het belangrijkst zijn. Dan heb ik alleen nog maar de hoop dat iemand de ziel herkent (WOW!) die ik geprobeerd heb erin te leggen.

Als uw interesse is gewekt dan maak ik graag met u een afspraak om uw wensen te bespreken. Ik hoor graag van u via info@havemankunst.nl.

Voor nu wens ik u veel genoegen bij het bekijken van mijn kunstwerken. Heeft u interesse of wensen tav een bepaalde afmeting, laat het me dan weten via info@havemankunst. Want samen met u kijk ik dan graag of en zo ja, hoe we eea kunnen uitwerken.

Met vriendelijke groet,
Fons