Rachelle van Rompaey

Rachelle van Rompaey

NAAR GALERIE


 

Van jongs af aan heb ik affiniteit met tekenen en schilderen.
In 2005 ben ik afgestudeerd aan de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht, in de richting autonome beeldende kunsten, schilderen. Tijdens mijn studie lag de nadruk vooral op het conceptuele aspect van de kunst. Vanwege mijn interesse in de traditionele schildertechnieken van de oude meesters heb ik schilderlessen gevolgd bij de Antwerpse meesterschilder Maarten Boffé.


Hoewel mijn inspiratiebronnen zeer divers zijn, heeft de mens als onderwerp altijd centraal gestaan in mijn schilderijen. In mijn vrije werk laat ik me leiden door hetgeen mij op een bepaald moment raakt en/of bezighoudt. Dit vertaal ik, veelal via portretschilderingen, naar beeld. Bij portretten in opdracht streef ik niet alleen naar een goede gelijkenis met de geportretteerde. Het trachten om kenmerken van iemands innerlijk, emoties en sferen te vangen in een portretschilderij, ervaar ik als een enorme uitdaging. In het algemeen richt ik me op de essentie en laat dus het naar mijn idee overbodige weg.

Ik beperk me niet per se tot het hanteren van één bepaalde techniek en/of verfsoort, maar kijk naar wat een schilderij naar mijn idee nodig heeft om tot een gewenst resultaat te komen.


 

Vindt u een bepaald werk mooi? Wilt u eens rustig kijken of dat past in uw omgeving? Geen probleem. Informeer via 06 23231386 of mail info@havemankunst.nl.

Voor nu wens ik u veel genoegen bij het bekijken van mijn galerie. Heeft u interesse of wensen, laat het me dan weten via info@havemankunst. Want samen met u kijk ik dan graag of en zo ja, hoe we eea kunnen uitwerken.

Met vriendelijke groet,
Rachelle