Annejet van Stekelenburg - Beelden

Annejet van Stekelenburg

Mijn beelden maak ik zonder vooropgezet plan, tekening of kleimodel. Ik werk intuïtief waardoor al werkend, vormen ontstaan die gedachten en emoties verbeelden. Telkens opnieuw de ervaring opdoen van grensverleggende processen tijdens het beeldhouwen, spreken mij aan.

Ik werk voornamelijk met het grillige serpentijn, een steensoort met een sterk uiteenlopend karakter, variërend in hardheid en prachtig van kleur en tekening. Ik daag daarbij de grenzen uit van het materiaal en mijn persoonlijke grenzen, door elke keer weer het spanningsveld te zoeken tussen de vrijheid van het intuïtief werken en de beperkingen van dat bepaalde stuk steen.

Mijn kunstwerken kenmerken zich door een bepaalde soberheid. Met zo weinig mogelijk details, zo abstract mogelijk, bied ik de kijker ruimte er z’n eigen invulling en interpretatie aan te geven.

Mijn werk ziet u hier bij HavemanKunst, in atelier Reggeburght in Nijverdal en ook met regelmaat op tentoonstellingen en kunstmarkten. Naast het werken vanuit eigen inspiratie, werk ik ook in opdracht en verzorg ik workshops in het atelier. Daar bent u harte welkom óók als u geen ervaring heeft met het maken van (serpentijn)beelden. De beelden van serpentijn zijn overigens geschikt voor binnen én buiten.  

Heeft u interesse, wilt u iets weten of eens komen kijken? Ik hoor graag van u.

Bekijk hier mijn werk.

Met vriendelijke groet,
Annejet