Karin Kaijen-Remery

Karin Kaijen-Remery

NAAR GALERIE

 


 

Van Passie naar Passie.

Ik ben Karin Kaijen-Remery en nu een gepassioneerd glaskunstenaar. Voorheen was ik bloemsierkunstenaar met een eigen bloemenwinkel in Bronkhorst. In 2002 heb ik cursussen glasfusen en glasblazen gevolgd en zo gepassioneerd geraakt door het glas, bijna letterlijk een duik in het glas genomen.

Ik probeer de grenzen van het glas maken te vinden, dit doe ik door gebruik te maken van edelmetalen, brons, koper, goud en zilver. Dit in combinatie met glas werkt heel anders dan wanneer je alleen met glas werkt. Ook probeer ik wanneer ik fuse zo dun mogelijk te werken maar de hardheid wel te behouden. Ik zeg altijd met mijn glas kan je sjoelen, het is ijzersterk doordat ik een uniek koelproces volg wordt het supersterk.

De mogelijkheden zijn eindeloos en daarom niet standaard. Er liggen nog duizenden mogelijkheden om uit te voeren en te ontdekken. Hierbij komt het goed van pas dat ik zeer geïnteresseerd ben in kunstgeschiedenis waar ik soms op terug kan vallen. Zoals nu ben ik bezig met Mondriaan-achtig werk voor buiten en de drie gratiën in glas, dit doe ik met kiln-casting, ovengevormd glas, waarbij ik eerst een beeld maak in was en daarna een mal en dan komt het glas erin. En dit staat dan vervolgens nog 1 maand in de oven.(!!!)


 

Wilt u eens rustig bekijken of mijn werk past in uw interieur of kantoor? Geen probleem. Informeer via 06 23231386 of mail info@havemankunst.nl

 

NAAR GALERIE 

Met vriendelijke groet,
Karin