Exposities | Agenda | Info

Tot 20-09-2018 | Restaurant De Waag Boxtel


HIPPE Kunst bij De Waag

De kunstwerken van José van de Ven-Grevers (Rosmalen) en Johan Briers (Lanaken, België) zijn bijzonder te noemen. Experimenteren is erg hip en ze doen het allebei. Maar wel heel verschillend. José werkt zonder plan met heel veel verschillende materialen aan haar schilderijen terwijl Johan met name bijzondere hulpmiddelen, zoals een strijkijzer of een warmteplaat, gebruikt om zijn encaustic art kunst vorm te geven.

José zegt te willen spelen met kleuren en materialen. ‘Laag over laag werken met acrylverf, pastelkrijt, oliekrijt, papier, zand, touw, stoffen of leer en dan kijken wat er van komt’, zegt ze terwijl ze aan de koffie zit na het ophangen van haar kunstwerken. Johan vertelt vervolgens wat encaustic art eigenlijk is. ‘Het is schilderen met bijenwas. Een eeuwenoude techniek. De was maak ik warm met een  hulpmiddel zoals een strijkijzer en breng het rechtstreeks aan op papier, canvas of linnen om het vervolgens verder uit te werken met een spons of een messingpen’. 

De werken van José zijn vrij abstract, kleurrijk of juist heel ingetogen. Rood verwerkt ze er altijd in, overheersend, verstopt of een enkele spat. Daarnaast wil ze de kijker graag de ruimte geven om er zelf iets in te ontdekken en bijvoorbeeld een naam aan het schilderij te geven.  Johan zegt graag op zwarte achtergronden te werken in combinatie met wit, zilver, geel, oranje, goud of brons. Hierdoor ontstaan de meest mooie kleurencombinaties en worden contrasten benadrukt. Soms zitten er in zijn werken boodschappen, gevoelens of gedachten verborgen in de vorm van braille, morse of I Ching. 

Het kunstinterieur van De Waag ziet er weer heel anders uit met deze bijzondere expositie. ‘Zeker de moeite waard om eens te komen kijken en onder het genot van een heerlijk diner te zoeken naar de kleur rood in de werken van José of de verborgen boodschap in de encaustic art van Johan’, zegt Elise Bosmans, gastvrouw en samen met haar man en chef-kok Jurgen eigenaar van De Waag,  lachend.  

Samenvatting:
Expositie bij Restaurant De Waag
Schilderijen van José van de Ven-Grevers en encaustic art van Johan Briers
HavemanKunst

Van 31 juni tot september 2018
Markt 32-33, Boxtel

Voor nadere informatie
Ina HavemanHans Barelds
06-2323138606-22957662
info@havemankunst.nl


Restaurant De Waag - Markt 32-33, 5281 AV Boxtel
0411 675640 info@dewaagboxtel.nl  www.dewaagboxtel.nl

wo tm zo vanaf 12.00 uur | ma di gesloten

Tot 25-09-2018 | Restaurant Molenwijk


‘Aardse’ kunst bij Molenwijk van Dammann en Robbescheuten

Wat hebben Linda Dammann (Maaseik) en Robbie Robbescheuten (Lieshout) met elkaar gemeen? Beide exposeren vanaf 29 mei bij Restaurant Molenwijk. De één schildert voornamelijk abstract met gebruikmaking van veel aardse kleuren en de ander landschappen met veel gevoel voor realiteit in warme tinten. 

Ondanks de op het eerste gezicht zeer verschillende stijl van beide kunstenaars ziet de expositie bij Restaurant Molenwijk er weer zeer geslaagd uit. De kleuren en composities passen zeer goed bij elkaar en spreken tot de verbeelding. 
Omdat aardetinten een rustgevende werking hebben, spelen die een belangrijke rol in het werk van de goedlachse Belgische Linda Dammann. ‘Ik verwerk deze tinten met zorg in mijn voornamelijk abstracte afbeeldingen en in de doeken met verwerkingen van (borst)beelden. Mijn voorkeur gaat uit naar acrylverf in combinatie met diverse materialen zodat er diepte ontstaat’.

Robbie Robbescheuten gebruikt ook met name acrylverf in zijn werk. ‘Soms werk ik zonder voorbeeld en laat mijn fantasie stromen maar ook verplaats ik bestaande oorden op de wereld naar het doek. Maar dan wel in mijn eigen stijl’. Robbie zegt pas tevreden te zijn als je lang naar zijn werken kunt kijken en dat komt dan goed uit.

Karel en Wilma Wijnen van restaurant Molenwijk zien met plezier hun kunstinrichting weer veranderen onder het toeziend oog van Ina Haveman van HavemanKunst. ‘Heerlijk om wat langer  naar te kijken tijdens een goed diner of een feestje. Absoluut weer geslaagd’, zegt Karel terwijl Wilma nog eens langs de doeken loopt en benieuwd is naar de reacties van haar gasten.   

De circa 40 kunstwerken zijn te zien tot 25 september 2018.

Samenvatting:
Betrokken zijn
Restaurant Molenwijk, Boxtel (Karel en Wilma Wijnen)
Schilderijen van Linda Dammann en Robbie Robbescheuten
HavemanKunst

Datumexpositie  29 mei tot 25 september 2018
AdresMolenwijk 2

Voor nadere informatie
Ina Haveman en Hans Barelds
06-23231386       06-22957662
info@havemankunst.nl


Restaurant Molenwijk - Molenwijk 2, 5282 SH Boxtel
0411 - 67 23 02 - www.restaurantmolenwijk.nl

di tm vr vanaf 12.00 | za vanaf 17.30 | zo ma gesloten


Tot 26-09-2018| Leenders & Van Riel


Expositie Rita Veltmaat bij huisartsen Leenders & van Riel,  kleurrijk en experimenteel.

Rita Veltmaat uit Diepenheim schildert al vele jaren en exposeert afwisselend in Nederland en Portugal. Onlangs is ze teruggekeerd uit Portugal en heeft daar succesvol deelgenomen aan een paar exposities en markten. Vanaf 30 mei zijn een aantal van haar werken te bekijken bij huisartsenpraktijk Leenders &  Van Riel te Boxtel.

‘Swingen met de penseel. Dat is mijn passie’, zegt Rita vrolijk tijdens het inhangen bij de Boxtelse huisartsen. ‘En dan al dansend op weg naar het einddoel. Ik zet de verf op en maak een reis met de kleuren die in me opkomen. De inspiratie haal ik uit de omgeving. Ik dans over het doek met penseel, vingers, spons of andere materialen. In mijn fantasie probeer ik de balans te zoeken tussen de kleuren en de vormen. Dat voel ik als een uitdaging’. 

Rita’s stijl is zeer kleurrijk en experimenteel abstract. Ze werkt het liefst met acrylverf. 
De spreekkamers van de huisartsen zijn, net als de gangen en wachtkamer ook weer voorzien van nieuw werk. ‘Leuk deze afwisseling’, zegt Hans Leenders. ‘Onze praktijkassistente Ilse zorgt samen met haar collega’s goed voor onze patiënten en dus ook voor de sfeer in de praktijk. Erg belangrijk.’
Ilse de Jonge zegt tot besluit te hopen dat de patiënten weer positief zullen reageren. 

Samenvatting:
Betrokken zijn
Huisartsenpraktijk Leenders & van Riel
Rita Veltmaat, Diepenheim

Van 30 mei tot 26 september 2018 
Bosscheweg 5 te Boxtel

Voor nadere informatie
HavemanKunst
Ina Haveman
06-23231386
info@havemankunst.nl


Huisartsenpraktijk Leenders & Van Riel - Bosscheweg 5 5281 AE Boxtel
leenders.vanriel@gmail.com - www.leendersenvanrielhuisartsen.nl 
tel 031411673598

ma tm vr  8:00 - 11:30 | 13:30 - 17:00 uur

Tot 28-09-2018 | Zaken- en Bestuurscentrum


Kunst uit Rooi, Rosmalen, Veghel en Vleuten siert expositie bij ZBC 

Wil Agema-Kersten uit Sint-Oedenrode toont vanaf 1 juni een groot aantal van haar werken in het Zaken- en Bestuurscentrum aan het Bastion. Samen met Joke Dijkhuizen uit Veghel, Gert-Jan Schellekens uit Rosmalen en Fons Uytdehaag uit Vleuten staat zij garant voor weer een fraaie, zeer uitgebreide, expositie van schilderijen en glassculpturen.  

Het is zeker de moeite waard om even binnen te lopen bij het Zaken- en Bestuurscentrum te Sint-Oedenrode. De harmonieuze kleurcomposities in de abstracte landschappen van Wil Agema zijn aangevuld met schilderijen met prikkelende namen als ‘een scheve schaats’, ‘3 juffers’ of ‘de wijsgeer’ uit een geheel andere serie van haar hand. De kleurrijke schilderijen van Joke Dijkhuizen typeren zich door de vele lagen verf waardoor een boeiende structuur ontstaat die het reliëf fraai doen uitkomen. Gert-Jan Schellekens heeft zich gespecialiseerd in het model- en portret- schilderen.

 Gebruik makend van voornamelijk zachte kleuren ontstaan mysterieuze composities die tot ieders verbeelding spreken.
Fons Uytdehaag completeert het kwartet kunstenaars met zijn zeer bijzondere glassculpturen. Hij maakt gebruik van allerlei soorten metalen die zich door de hoge temperaturen vermengen met het glas. Hierdoor ontstaan unieke organische vormen met de meest prachtige kleuren.

Een interessante expositie samengesteld door Ina Haveman van HavemanKunst. Lucy Bax en Helmy van Kollenburg van het Zaken- & Bestuurscentrum genieten zichtbaar van de nieuwe kunstinrichting. ‘Altijd weer leuk om te zien hoe ons interieur weer verandert door de kunstwerken. Ons pand leent zich dan ook prima voor een bezoek van een uurtje of zelfs langer voor de echte kunstliefhebber. Het is iedere keer weer heel speciaal’, vertellen beide dames.

Samenvatting:
Betrokken zijn
Zaken- en Bestuurscentrum, Lucy Bax en Helmy van Kollenburg
Wil Agema-Kersten, Sint-Oedenrode
Fons Uytdehaag, Vleuten
Joke Dijkhuizen, Veghel
Gert-Jan Schellekens, Rosmalen

1 juni tot 28 september 2018 (tijdens kantooruren)
Bastion 1-5, Sint-Oedenrode

Voor nadere informatie
HavemanKunst | Ina Haveman | 06-23231386 | info@havemankunst.nl

 
Zaken- en Bestuurscentrum - Bastion 1-5 - 5491 AN Sint-Oedenrode
0413-478978 - info@zbhetbastion.nl - www.zbhetbastion.nl

ma tm vr 8.30 -17.00 uur

28-09-2018 | Peppelhoeve


Bijzondere kunst bij Peppelhoeve

Vanaf 1 juni zijn de gebouwen en de tuin bij Peppelhoeve ingericht met kunstwerken van een viertal zeer getalenteerde Nederlandse kunstenaars. Schilderijen, (buiten)beelden en glaswerk van José Smits, Karin Kaijen, Bert Josquin en Ton van Sprang zijn te bewonderen op deze expositie georganiseerd door HavemanKunst.

‘Met het zomerseizoen in aantocht was het weer tijd voor de vernieuwing van onze collectie kunstwerken voor binnen en buiten’, zegt Dianne Verschuyten van Peppelhoeve terwijl ze tevreden naar de vele nieuwe objecten kijkt. ‘De kunstenaars staan borg voor kwaliteit alsmede gebruiken verschillende soorten niet alledaagse materialen en technieken. Allemaal heel erg bijzonder. Het past uitstekend bij ons grote aanbod tuinobjecten, kleding en woonaccessoires’, vervolgt ze terwijl de kunstenaars staan te genieten van een kopje koffie na het inrichten van de expositie. 

Karin Kaijen gebruikt bijvoorbeeld veel edelmetalen voor haar glas objecten en sommige werken staan tot wel 1 maand in de oven. Ton van Sprang gebruikt steen en hout voor zijn kunstwerken. Hij werkt het liefst met graniet, marmer, Belgisch hardsteen en eikenhout. Bert Josquin maakt naast schilderijen tegenwoordig ook beelden en gebruikt touw, zand, epoxy en allerlei materialen voor zijn objecten. De manshoge beelden van polyester en glas van José Smits staan heerlijk in het zonnetje, klaar om nieuwe bezoekers te verwelkomen. 

Samenvatting:
Betrokken zijn
Peppelhoeve - Sint Oedenrode
Schilderijen en beelden - Bert Josquin - Tilburg
Glas sculpturen voor binnen en buiten - Karin Kaijen, Zutphen
(Buiten)beelden groot formaat - José Smits - Best
Beelden voor binnen en buiten - Ton van Sprang - Dalfsen
HavemanKunst

Data van 1 juni tot 28 september 2018
Locatie Liempdseweg 6, 5492 SM Sint-Oedenrode

Voor nadere informatie
Ina HavemanHans Barelds
06-2323138606-22957662

info@havemankunst.nl

Peppelhoeve - Liempdseweg 6 - 5492 SM Sint-Oedenrode
tel 0413-475286 - info@peppelhoeve.nl - www.peppelhoeve.nl 

Openingstijden  Wo t/m Za 10:00-17:00 / Zo – 12:00-17:00

Tot 29-09-2018 | Restaurant La Folie


La Folie bekent kleur

Met ingang van 2 juni sieren de kleurrijke schilderijen van Jeanne Schoorl het interieur van Restaurant La Folie in Zaltbommel. De schilderijen zijn voornamelijk figuratief en in ieder geval kleurrijk. 

Jeanne Schoorl uit Helmond heeft inmiddels haar eigen herkenbare stijl ontwikkeld. En dat zal bij binnenkomst gelijk opvallen. Het kunstinterieur ziet er prachtig uit en past prima bij de ingetogen tinten van het overige meubilair. 
Jeanne heeft bij meerdere professionele kunstenaars les gehad en schildert na veel experimenteren het liefst met acrylverf op linnen. ‘De rode draad van al mijn werken is wel de opgewekte sfeer. Ik vind het heerlijk om te exposeren en om mensen kennis te laten maken met de verbeelding’, zegt Jeanne nadat haar werken zijn ingehangen. 

Joris en Lieke van Restaurant La Folie zijn tevreden. ‘Het zijn zeer vrolijke en kleurrijke werken. Ze passen hier prima, ik zal zorgen voor heerlijke bijpassende en kleurrijke gerechten voor de diners en lunches’, zegt Joris. ‘Door de totale ambiance willen we ze een aangenaam verblijf bieden’. 
Het ziet er inderdaad zeer smaakvol uit. Een bezoek waard. 

Samenvatting:
Betrokken zijn
Restaurant La Folie
Jeanne Schoorl - schilderijen 
HavemanKunst

Van 2 juni tot 29 september 2018
Restaurant La Folie, Gamerschestraat 6, Zaltbommel
Voor nadere informatie
Ina HavemanHans Barelds
06-2323138606-22957662

info@havemankunst.nl

 
Restaurant La Folie Gamerschestraat 45 5301 AR Zaltbommel 0418-684626
www.restaurantlafolie.nl - info@restaurantlafolie.nl

di tm vr 12.00-14.00 en 18.00-21.00 | zo ma gesloten

Tot 21 november | Instituut Verbeeten 's Hertogenbosch


‘Gevoelens en gebeurtenissen’ bij Instituut Verbeeten

Vanaf 4 juli exposeert Leny de Vos-van Erp uit het nabijgelegen Empel bij Instituut Verbeeten. Leny werkt puur vanuit haar gevoel en legt deze vast op het doek. Hierdoor ontstaan de meest prachtige kleurrijke beelden. Absoluut de moeite waard eens een rondje te maken en de schilderijen te bewonderen.

‘Gevoelens en gebeurtenissen die mij raken en die mijn doeken kleuren in acryl, laag op laag en met gebruik van natuurlijke materialen die ik op eerdere strooptochten in de natuur heb verzameld. Na de laatste streken laat ik los wat ontstaan is.’ Zo omschrijft Leny haar werkwijze. 
‘De abstractie van mijn werken geeft ruimte aan een ieder om zijn gevoel te laten hechten aan dit beeld. Loslaten betekent voor mij ook, dat het werk zich mag verbinden aan het leven van een ander, een ieder die zich geraakt voelt of zich herkent in de lijnen, kleuren en dynamiek van mijn werk’, vervolgt ze haar uitleg.

Opnieuw een prachtige expositie georganiseerd door HavemanKunst in samenwerking met Olga Godefroy en met dank aan huismeester Dries voor zijn hulp.

Samenvatting:
Betrokken zijn
Instituut Verbeeten, s-Hertogenbosch
Leny de Vos-van Erp, Empel

Tijdstip – 4 juli tot 21 november 2018
Locatie -  Instituut Verbeeten, Deutersestraat 2b, ‘s-Hertogenbosch 

Voor nadere informatie
HavemanKunst
Ina Haveman
www.havemankunst.nl - 06 23231386
Instituut Verbeeten Den Bosch - Deutersestraat 2B - 5223 GV Den Bosch
013-5947777 - www.verbeeten.nl

Tot 21 november 2018 | Restaurant Wollerich


Kunst kijken en heerlijk dineren. Een ideale combinatie bij Restaurant Wollerich

Vanaf 4 juli exposeert Rita Veltmaat uit Diepenheim bij sterrenrestaurant Wollerich te Sint-Oedenrode. Kunstenaar Rita Veltmaat maakt optimaal gebruik van haar inspiratie op weg naar het door haar bedachte einddoel. Chef-kok Gerard Wollerich gebruikt ook al zijn creativiteit en vakkennis om uiteindelijk een heerlijk diner of lunch te kunnen serveren. Een smaakvolle combinatie.

Rita Veltmaat schildert al vele jaren en heeft deelgenomen aan tientallen exposities en workshops in binnen- en buitenland. ‘Swingen met de penseel, dat is mijn passie. En ik hou van kleur bekennen, het liefst met acrylverf’, vertelt Rita lachend bij het inhangen van haar kunstwerken bij restaurant Wollerich. Ze vertelt verder dat ze met name experimenteel werkt. Ze zet de verf op het doek en maakt een reis met de kleuren die in haar opkomen. De inspiratie haalt ze uit de alledaagse dingen uit haar omgeving. Telkens zoekt ze naar de balans tussen de kleuren en de vormen en is daarmee op weg naar haar einddoel. ‘Ik dans over het doek met penseel, vingers, spons of andere materialen’. 

Gerard Wollerich experimenteert ook wel maar doet dat gebruikmakend van zijn jarenlange vak- en productkennis. ‘Wij willen telkens weer topkwaliteit leveren op verantwoorde wijze. We hebben tenslotte niet voor niets al vele jaren een Michelin ster. Creativiteit en vakmanschap gaan bij ons altijd samen’. Gastvrouw Meriam Wollerich ziet samen met echtgenoot Gerard de smaakvolle inrichting van hun restaurant weer veranderen. ‘Trendy en bijzonder leuk om elke 4 maanden nieuwe kunst te presenteren aan onze gasten’, zegt ze hartelijk. Ook deze expositie is weer zeer de moeite waard en te bezichtigen tot 21 november aanstaande.

Samenvatting:
Betrokken zijn
Restaurant Wollerich van Gerard en Meriam Wollerich
Rita Veltmaat, Diepenheim, schilderijen 
Hans Barelds en Ina Haveman, HavemanKunst

Locatie - Heuvel 23 te Sint-Oedenrode
Van 4 juli tot 21 november 2018

Voor nadere informatie
HavemanKunst
Ina Haveman  06-23231386 of info@havemankunst.nl     


Restaurant Wollerich, Heuvel 23, 5492 AC Sint-Oedenrode 0413-473333
www.wollerich.nl - info@wollerich.nl

wo-vr 12.00-14.30 | wo-za 18.30-21.30 | zo 13.00-21.30

Tot 22 november 2018 | Het Landgoed Esbeek


Kleurrijke zomerse kunst bij restaurant Het Landgoed

Leny de Vos-van Erp exposeert van 5 juli tot 22 november haar kleurrijke schilderijen bij Het Landgoed. Leny bouwt haar schilderijen laag voor laag op en maakt gebruik van materialen die ze op haar strooptochten door de natuur heeft verzameld.

 ‘Gevoelens en gebeurtenissen die mij raken en die mijn doeken kleuren in acryl, laag op laag en met gebruik van natuurlijke materialen die ik op eerdere strooptochten in de natuur heb verzameld. Na de laatste streken laat ik los wat ontstaan is.’ Zo omschrijft Leny haar werkwijze. 
‘De abstractie van mijn werken geeft ruimte aan een ieder om zijn gevoel te laten hechten aan dit beeld. Loslaten betekent voor mij ook, dat het werk zich mag verbinden aan het leven van een ander, een ieder die zich geraakt voelt of zich herkent in de lijnen, kleuren en dynamiek van mijn werk’, vervolgt ze haar uitleg.

Loop, ook als u op het terras van onze heerlijke gerechten geniet, rustig eens naar binnen om deze prachtige kunstwerken te bewonderen. 
De werken van Leny de Vos zijn aanwezig tot 22 november 2018 bij Het Landgoed.

Samenvatting:
Betrokken zijn
Jop Huijbregts, Restaurant Het Landgoed, Esbeek
Leny de Vos-van Erp, Empel
Ina Haveman, HavemanKunst

Tijdstip – 5 juli tot 22 november 2018
Locatie -  Restaurant Het Landgoed, Lage Mierdseweg 3, Esbeek

Voor nadere informatie
HavemanKunst
Ina Haveman - www.havemankunst.nl  of 06 23231386


Restaurant Het Landgoed, Lage Mierdseweg 3, 5085 NC Esbeek
0031 (0)135169243 - www.hetlandgoed.nl

alle dagen geopend vanaf 11.00 uur

Tot 23 november | sKin architects Boxtel

Expositie Mariëlle van Eijk bij sKin architects

Architectenduo Elke Goossens en Clemens Boons van sKin architects zijn dagelijks creatief bezig voor hun relaties. Sinds dit voorjaar hebben ze daar iets nieuws aan toegevoegd, de samenwerking met HavemanKunst waardoor ze gebruik kunnen maken van de duizenden afbeeldingen van schilderijen en beelden in hun ontwerpen alsmede waardoor kunstenaars kunnen exposeren in het pand van sKin.

Vanaf 6 juli exposeert Mariëlle van Eijk-Manders uit Someren een aantal van haar werken in het pand aan de Duit in Boxtel. Mariëlle schildert het liefst dieren. En dan met name om de blik in hun ogen of vanwege hun lichaamstaal. Woorden zijn daarbij overbodig. Wilt u wat meer van haar werk zien kijk dan op havemankunst.nl of loop voor deze prachtige schilderijen naar Duit 4. Graag wel even vooraf bellen.

Voor nadere informatie:
sKin architects, Elke Goossens of Clemens Boons, 0411-689494
Ina Haveman van HavemanKunst, 06-23231386sKin architects, Duit 4, 5283 PW Boxtel
0411 68 94 94 - www. skin-architects.com

graag op afspraak