Exposities | Agenda | Info

30-11'17 tot 30-03'18 Bodymince

Vrouwen uit alle werelddelen bij Bodymince

Vanaf 30 november exposeert Nicole van Kruijsdijk bij Bodymince Boxtel. Nicole heeft zich gespecialiseerd in het schilderen van portretten. Haar huidige serie van 16 portretten betreft ‘vrouwen van over de gehele wereld’. 

De als marketeer opgeleide Nicole schildert al haar hele leven en heeft in 2008 van haar hobby haar werk gemaakt. Naast de vele opdrachten voor met name kinderschilderijen geeft ze ook creatieve workshops. Voor de portrettenserie ‘vrouwen van over de gehele wereld’ gebruikt ze met name  acrylverf in grof realistische stijl met een geabstraheerde achtergrond. En tijdens het inrichten van deze bijzondere expositie voegt ze nog toe dat ze ook graag originele stoffen en andere materialen uit het land van herkomst van de geportretteerde vrouw in de schilderijen verwerkt.  ‘Mijn manier om de kijker nog meer mee te nemen in de sfeer van het land en te laten proeven’, vervolgt de enthousiaste kunstenares.

Thea Verbruggen van Bodymince ziet dat de ‘dames’ werkelijk van alle landen zijn. ‘Van  Brazilië tot Spanje en Vietnam tot Afrika. Allemaal even mooi geschilderd. Niemand heeft een behandeling nodig’, zegt ze lachend.

De expositie is tijdens openingsuren van de salon gratis te bezichtigen tot 29 maart 2018. 

Bodymince Boxtel - Bosscheweg 157 - 5282 WV Boxtel  

06 14 48 54 33 -  boxtel@bodymince.nl Bodymince

30-11-'17 tot 30-03-'18 Restaurant Het Landgoed

Epoxy en acryl bij restaurant Het Landgoed

De schilderijen van Bert Josquin zijn zeker niet alledaags. De materialen die hij gebruikt zijn bijvoorbeeld verhard woldraad, glas en epoxy wat zorgt voor een mooie glans en extra diepte. De kleuren zijn een prachtige combinatie van herfsttinten en de afbeeldingen zijn vooral dieren.
Vanaf 30 november exposeert Bert Josquin een gedeelte van zijn werk bij Het Landgoed. 

Bert noemt zijn manier van werken opwindend en soms een gevecht. Ieder werk is uniek en toch herkenbaar als een echte Josquin. 
De koks van Het Landgoed zullen er gegarandeerd voor zorgen dat de gerechten van de nieuwe kaart ook opwindend en smaakvol zijn. Gezellig uit en lekker genieten bij Het Landgoed.

Loopt u gerust eens rond om deze bijzondere expositie te bewonderen. De werken van Bert Josquin zijn aanwezig tot 29 maart 2018.Restaurant Het Landgoed, Lage Mierdseweg 3, 5085 NC Esbeek
0031 (0)135169243 - www.hetlandgoed.nl

29-11-'17 tot 28-03-'18 Instituut Verbeeten

Digitale kunst bij Instituut Verbeeten

Vanaf 29 november exposeert Martin Melis uit Boxtel bij Instituut Verbeeten. De prints zijn van zeer hoge kwaliteit als giclée uitgevoerd en opgebouwd met maar liefst 12 pigment basiskleuren. Door het aanbrengen van honderden printlagen ontstaat veel diepte.

Deze zeer moderne en speciale techniek wordt gebruikt door Martin onder de naam Martouche! Zijn werken zijn herkenbaar aan de boeiende, dynamische vormen en sprankelende kleuren. Van dichtbij zie je abstracte, mozaïek-achtige elementen maar van wat meer afstand verdwijnt de abstractie en ontstaan herkenbare vormen. Soms zijn dit menselijke elementen als een oog dat naar je lijkt te knipogen of de sensuele fluisterende lippen van een vrouw. In andere werken is er herkenning van bijvoorbeeld aarde, water, vuur, bloemen, planten of dieren. 

‘Door de digitale techniek is het mogelijk om op diverse formaten en materialen een kunstwerk te bestellen. En is het mogelijk om kleuren naar wens aan te passen. Het formaat ervan is letterlijk onbeperkt. De materialen variëren van giclée print op canvas - met of zonder baklijst - tot en met dibond voorzien van gepolijst acrylglas. De oplage blijft echter beperkt, zo worden er van 3Dversies maximaal 10 exemplaren geprint.’ 
Olga Godefroy van Instituut Verbeeten is onder de indruk. ‘Ik schilder zelf maar als ik hier zie wat er digitaal mogelijk is... super zeg’. En ze vervolgt; ‘HavemanKunst heeft wel een zeer gevarieerd aanbod aan kunstenaars en technieken’. Ina Haveman is ook zelf aanwezig en voegt toe dat er inmiddels een collectie van bijna 3.000 kunstwerken is. ‘Voor iedereen zit er wel iets bij. Schilderijen en beelden, van groot tot klein, van duur tot goed betaalbaar’.

Deze expositie is te zien tot 28 maart 2018.


Instituut Verbeeten Den Bosch - Deutersestraat 2B - 5223 GV Den Bosch
013-5947777 - www.verbeeten.nl

29-11-'17 tot 28-03-'18 | Restaurant Wollerich

Koken en kunst vanuit je hart bij Restaurant Wollerich

Zo gepassioneerd als chefkok Gerard Wollerich kan koken, zo gepassioneerd is kunstenares Wilke Geelkerken met haar beroep als kunstschilder bezig. De schilderijen van Wilke (pseudoniem WilsHart) zijn vanaf 29 november te zien bij sterrenrestaurant Wollerich.

De toch al prachtige zalen van sterrenrestaurant Wollerich te Sint-Oedenrode zijn de komende  maanden extra fraai gedecoreerd met de schilderijen van Wilke Geelkerken. Gesteund door de internationaal bekende kunstenares Netty Werkman heeft Wilke zich steeds verder professioneel ontwikkeld. 

Wilke zegt daarover; ‘mijn groeiproces is een weg die ik met mensen om me heen bewandel, waar geleidelijk aan een innerlijk proces gevlochten wordt. Op een zeker moment komt er een punt, waarop  ik even niemand meer nodig lijk te hebben, want er heeft zich iets gevormd en een nieuw doek dient zich aan. Ik trek  me terug in mijn atelier. Een stilleven van mijn onderbewuste wordt als iets heel natuurlijks geboren’.

Gerard Wollerich staat naar de prachtige schilderijen te kijken en zegt daarop dat hij zich ook kan terugtrekken in zijn atelier, de keuken, en samen met zijn mensen nieuwe smaakvolle gerechten kan samenstellen. ‘Jullie hebben allebei een prachtig beroep’,  voegt gastvrouw Meriam Wollerich toe terwijl ze toekijkt hoe de laatste schilderijen door Ina Haveman van HavemanKunst netjes worden ingehangen.

‘Werken vanuit je hart. Alles wat ik meemaak en voel breng ik in’, besluit Wilke het gesprek deze ochtend.

De expositie is tot 28 maart 2018 te bewonderen aan de Heuvel te Sint-Oedenrode.Restaurant Wollerich, Heuvel 23, 5492 AC Sint-Oedenrode 0413-473333
www.wollerich.nl - info@wollerich.nl

30-09'17 tot 03-02-'18 - Restaurant La Folie

Kunst en Kwaliteit treffen elkaar weer bij Restaurant La Folie

Van 30 september tot 3 februari 2018 exposeert Annemieke Berings haar schilderijen bij restaurant La Folie te Zaltbommel. 

Annemieke woont in Sint Oedenrode en heeft onder andere les gehad bij het voormalige instituut Pieter Breughel. Ze houdt ervan om te werken vanuit de alledaagse dingen die ze ziet. De natuur, een foto in de krant, een schaduw of zomaar een fragment van iets. Ze schildert het meest met acryl, realistisch maar ook figuratief of een combinatie daarvan. Ze noemt het ook wel ‘verbeeldende kunst’. 

Joris en Lieke Kerkhofs van restaurant La Folie zijn lid van JRE. Les Jeunes Restaurateurs, een samenwerkingsverband van restaurants in Europa. JRE telt in Nederland 37 leden en in Europa ongeveer 300. ‘Bij alle restaurants kunt u rekenen op passie voor gastronomie en gastheer- of vrouwschap. En alle restaurants streven naar een unieke sfeer.  

 
Restaurant La Folie Gamerschestraat 45 5301 AR Zaltbommel 0418-684626
www.restaurantlafolie.nl - info@restaurantlafolie.nl

29-09'17 tot 02-02-'18 | Zaken- en Bestuurscentrum

Kunst & Gin-Tonic ontmoeten elkaar bij Zaken- en Bestuurscentrum

Naast een grote variëteit aan stijlen, is ook een grote diversiteit aan technieken te zien die door de  4 geselecteerde kunstenaars worden toegepast.

Frank van Veen komt over uit Frankrijk en maakt voor zijn etsen op verzoek gebruik van een zaagtechniek. Hierdoor kan hij etsen als unica maken, ook in opdracht, tegen een zeer betaalbare prijs.
Marion Murman (Geldermalsen) maakt voor haar beelden van klei gebruik van een oude Japanse stooktechniek Raku. De elementen water, vuur, lucht en aarde, die deze stooktechniek vertegenwoordigen zorgen voor de juiste uitstraling van haar werk.
Ook niet alledaags zijn de mozaïeken van Ans Pullens uit Veghel. Zij heeft met name in Italië leren werken volgens een eeuwenoude techniek met marmer en Venetiaans glas (smalti). Tegenwoordig experimenteert ze met verschillende ondergronden en combinaties van materialen.  
En Carla Bogaard heeft voor haar kunstzinnige activiteiten in de afgelopen jaren gebruik gemaakt van glasfusen, mixed-media en beeldboeken. Met paletmes, pigmenten en penseel zoekt ze tegenwoordig naar verstilling op het doek. 
 

 
Zaken- en Bestuurscentrum - Bastion 1-5 - 5491 AN Sint-Oedenrode
0413-478978 - info@zbhetbastion.nl - www.zbhetbastion.nl

27-09'17 tot 31-01-'18 | Leenders & Van Riel

Verwondering, Verandering en Vergankelijkheid

Dit zijn de centrale thema’s van de nieuwe expositie bij huisartsen Leenders & Van Riel in Boxtel. Marijke Boverhof uit Vaassen exposeert er vanaf 27 september haar schilderijen.

De wederopbouw van de gebombardeerde binnenstad van Rotterdam heeft een grote rol gespeeld in haar jeugd en mogelijk daardoor latere voorkeuren voor kleuren en thema’s in haar kunst. 
‘Maar het is absoluut geen sombere expositie hoor’, zegt Marijke tijdens het inhangen van de vele kunstwerken. ‘Mijn latere jaarlijkse vakanties op de boerderij in Drenthe hebben mijn aandacht voor de natuur ontwikkeld. Ik gebruik heel veel frisse kleuren en vaak vele lagen verf in mijn werken. Ook hou ik ervan te onderzoeken wat andere materialen mij opleveren’. Marijke is ook trots op de samenwerking met haar zoon, Peter van der Leij. Ze combineert sommige werken met teksten en of gedichten van hem. Ook hiervan zijn enkele voorbeelden te zien in de praktijk aan de Bosscheweg.Huisartsenpraktijk Leenders & Van Riel - Bosscheweg 5 5281 AE Boxtel
leenders.vanriel@gmail.com - www.leendersenvanrielhuisartsen.nl 
tel 031411673598

26-09-'17 tot 30-01-'18 | Restaurant Molenwijk

Kunst en bijpassende gerechten bij restaurant Molenwijk

De schilderijen van Liesbeth Serlie en Ineke van Berkom zorgen voor een passende sfeer rondom een heerlijke maaltijd. Vanaf 26 september is Restaurant Molenwijk ingericht met de kunstwerken van bovengenoemde kunstenaars. Beide maken gebruik van veel kleur en warme aardse tinten. 
 
Ineke (‘s-Hertogenbosch) heeft in 2014 de prestigieuze Premio de Marchi te Bologna ontvangen. 
Ze heeft veel gereisd en de indrukken die ze daarbij opdeed vertaalt ze in kleurrijke, schilderijen en portretten. Ze is haar hele leven al creatief bezig maar de laatste twintig jaar heeft ze zich met name op de schilderkunst toegelegd. Ineke maakt vooral abstracte werken met daarin vaak figuratieve elementen. ‘Ik laat me al experimenterend door materie en compositie leiden’. Op de vraag wat haar inspireert zegt ze dat het verval voor haar een onuitputtelijke bron van inspiratie is. ‘Mijn werk gaat vooral over de cyclus van ontstaan, groei, beweging en verval. De schoonheid van het verval,’ vervolgt ze lachend.

Liesbeth (Brakel) heeft haar opleiding genoten aan de Academie voor Schone Kunsten te Arendonk en heeft daarna nog de vervolgopleiding Hogere Graad Schilderen succesvol afgerond met zelfs een ‘hoge eervolle vermelding’ vertelt ze trots nadat haar kunstwerken aan de wand zijn gehangen in het weer zeer sfeervol ingerichte restaurant. Alhoewel Liesbeth al haar hele leven geïnteresseerd was in tekenen en schilderen is ze pas het laatste decennium vol overgave bezig met schilderen. Ze heeft inmiddels op meerdere locaties succesvol geëxposeerd en maakt ook via HavemanKunst, veel schilderijen in opdracht. Ze haalt haar inspiratie uit haar omgeving en haar ervaringen. Dieren en portretten hebben haar voorkeur die ze het liefst in olieverf vastlegt op het doek.  

De circa 30 kunstwerken zijn te zien tot 30 januari 2018.


Restaurant Molenwijk - Molenwijk 2, 5282 SH Boxtel
0411 - 67 23 02 - www.restaurantmolenwijk.nl

22-09 tot 02-02-2017 | Peppelhoeve

Ook deze winter weer kunst bij Peppelhoeve

Vanaf 22 september is bij Peppelhoeve te Sint Oedenrode een nieuwe en zeer  gevarieerde expositie van buitenbeelden en schilderijen te bezichtigen van 4 kunstenaars.

De buitenbeelden van Annejet van Stekelenburg en schilderijen van Liana Tijsseling, Jennifer Tenda en Hannie van Wanrooij uit Boxtel, zorgen voor een boeiende sfeer in de winkel en de modeltuin. Dianne Verschuyten van Peppelhoeve is bijzonder tevreden over haar nieuwe collectie en de kunst. ‘Wat veel mensen niet weten is dat wij hier een grote collectie kleding en accessoires verkopen, gericht op het buitenleven. En dat je hier de tijd krijgt, rustig rond te kijken. 
En als de tijd het toelaat, drink ik graag een kopje koffie mee. Zeker gedurende de komende maanden is het extra gezellig.’ En ze voegt er lachend aan toe; ‘want als het koud is, stoken we onze houtkachel, die centraal in de winkel staat, lekker op en die zorgt dan voor een extra sfeervolle warmte.’
 
 


Tuincentrum en Country & Lifestyleshop Peppelhoeve - Liempdseweg 6,  5492 SM Sint-Oedenrode

0413-475286 - tuinstyling@peppelhoeve.nl - www.peppelhoeve.nl

21-09 tot 01-02-2017 | Restaurant De Waag Boxtel

Realisme en magische realisme bij De Waag 

Vanaf 21 september zijn de schilderijen van Wil van Gemert uit Vught en Simone van der Meeren uit Drunen reeds te bewonderen bij restaurant De Waag aan de Markt te Boxtel. Tijdens het evenement De Rode Draad in het weekend van 23 en 24 september zijn beide kunstenaars in het restaurant aanwezig voor een gezellige opening.
Het restaurant ziet er weer kleurig en smaakvol uit door de realistisch en magisch realistische werken van beide regionale kunstschilders. 

De uit Drunen afkomstige Simone heeft als motto ‘een dag niet geschilderd is een dag niet geleefd’. Zelf zegt ze daarover dat ze vaak bezig is in de natuur om ideeën op te doen en het kleurenpalet van de wereld werkelijk waar te nemen. ‘Eenvoudige dingen zoals blij worden van de zon en dromerig van de maan, geven mijn bezieling goed weer’, vertelt ze tijdens onze kennismaking. 

Voor Wil van Gemert is het realistisch schilderen met olieverf de basis. ‘Ik zoek één voorwerp en schilder daar andere voorwerpen en de juiste sfeer bij’, vertelt ze onder het genot van een kop koffie. ‘En ik schilder net als Simone het liefst elke dag. Omdat ik de verf telkens goed wil laten drogen alvorens verder te gaan met een schilderij heb ik vaak meerdere werken tegelijkertijd onder handen.’


Restaurant De Waag - Markt 32-33, 5281 AV Boxtel
0411 675640 info@dewaagboxtel.nl  www.dewaagboxtel.nl

29-06 tot 30-11 2017 | Het Landgoed

Encaustic art bij restaurant Het Landgoed

Vanaf 29 juni exposeert Johan Briers uit Lanaken (België) bij Het Landgoed. Deze keer wel heel bijzondere kunst, genaamd encaustic art. Een vrij onbekende vorm van kunst. Bijenwas in diverse kleuren wordt met behulp van elektrische apparatuur zoals bijvoorbeeld een strijkijzer rechtstreeks aangebracht op het doek.

Johan werkt het liefst op een zwarte achtergrond vanwege de mystiek. In combinatie met wit, zilver, geel, oranje, brons en goud wordt het contrast benadrukt. Soms zitten er boodschappen, gedachten gevoelens in verborgen in de vorm van braille, morse of I Ching.
Ook deze keer is HavemanKunst er weer in geslaagd een bijzondere expositie te verzorgen. Tot 30 november kunt u van de werken genieten tijdens uw bezoek aan Het Landgoed.
Gezellig uit en lekker genieten.  


Restaurant Het Landgoed, Lage Mierdseweg 3, 5085 NC Esbeek
0031 (0)135169243 - www.hetlandgoed.nl

29-06 tot 30-11 2017 | Bodymince Boxtel

Zomerse kunst en badmode van Liana Tijsseling bij Bodymince Boxtel.

Vanaf 29 juni kunt u bij Bodymince Boxtel vooral vrolijke dames in badmode bewonderen. Het zijn niet de reguliere vrolijke bezoekers van Bodymince maar dames op de schilderijen van Liana Tijsseling uit Son en Breugel.

Liana vertelt bij het inhangen van haar schilderijen dat ze al haar hele leven tekent en schildert. ‘Vrolijke dames hebben mijn voorkeur en ik ben sterk geïnspireerd door de badmode van rond 1900. Laag voor laag bouw ik mijn schilderijen op en maak daarbij gebruik van allerlei materialen zoals; zand, schelpen, steentjes, grassen, stof, modelleerpasta et cetera. Ik experimenteer ook veel met materialen en laat het liefst de vrolijke kant van het leven zien.’ Liana zelf is ook een opgewekt mens en samen met Thea Verbruggen van Bodymince lopen ze langs de schilderijen. Thea denkt dat haar klanten van de salon zich wel thuis zullen voelen tussen de dames in badpak. ‘Wie weet ben ik wel de aanzet voor een nieuwe trend in badmode. Het ziet er in ieder geval weer prachtig uit,’ vertelt ze met een brede glimlach.
Liane heeft aan het Grafisch Lyceum te Utrecht haar ontwerpersopleiding voltooid en daarna les gehad van verschillende kunstenaars.
De expositie is tijdens openingsuren van de salon gratis te bezichtigen tot 30 november aanstaande.


Bodymince Boxtel - Bosscheweg 157 - 5282 WV Boxtel  

06 14 48 54 33 -  boxtel@bodymince.nl Bodymince

28-06 - 29-11 | Instituut Verbeeten Den Bosch

Zeer kleurrijke abstracte kunst bij Instituut Verbeeten

Vanaf 28 juni exposeert Lia van Leeuwen uit Rotterdam bij Instituut Verbeeten. Abstract schilderen vanuit het gevoel is hoe het werk van Lia zou kunnen worden getypeerd.

‘Het maken van een schilderij is voor mij als het maken van een reis. Ik laat me leiden door de kleuren, lijnen, vormen en ritme. Het gevoel van vrijheid, enthousiasme, betrokkenheid, warmte, chaos, orde en het geloven in het mooie, vormen altijd de rode draad in mijn werk. Soms heb ik behoefte aan openheid, transparantie, stilte, rust en ruimte. Daaropvolgend verbreek ik dat weer even snel als het is gekomen. 

Het is een verbinding maken met mezelf, met wat op dat moment aan de orde is en wat ik voel. Ik denk, ben ervan overtuigd dat wat ik voel, anderen ook kunnen voelen, zich er in kunnen herkennen.

We zijn allemaal uniek maar hebben ook een universele verbinding met elkaar. Mijn behoefte is om dat uit te beelden zodat anderen dat kunnen oppakken’, vertelt ze na het inhangen van haar bijzonder kleurrijke werken.
Ina Haveman van HavemanKunst vult nog aan dat de werken van Lia afwisselend zijn gemaakt van olie- en acrylverf en dat ze ook workshops in abstract schilderen geeft.

Volgens Olga Godefroy van Instituut Verbeeten is er met deze expositie weer een compleet andere, maar zeker positieve kleurrijke, sfeer ontstaan. ‘Bijzonder wat kunst zoal kan doen’. 
Deze expositie is georganiseerd door HavemanKunst en te zien tot 29 november 2017. 

Instituut Verbeeten Den Bosch - Deutersestraat 2B - 5223 GV Den Bosch
013-5947777 - www.verbeeten.nl

28-06 - 29-11 2017 | Restaurant Wollerich

Sterrenkunst bij Restaurant Wollerich

Zijn de gerechten van chefkok Gerard Wollerich normaal gesproken al een plaatje, vanaf  28 juni krijgen ze een extra dimensie door de kunst van Hannie van Wanrooij.

Vanaf 28 juni zijn de zalen van sterrenrestaurant Wollerich te Sint-Oedenrode ingericht met kunst van Hannie van Wanrooij uit Boxtel. Hannie heeft door de jaren heen al vele prijzen gewonnen. Zo was ze in 2015 nog winnaar van de derde prijs van de landelijke Van Gogh Schilderwedstrijd met haar schilderij If Vincent was still here. Hierop staat Vincent afgebeeld als eigentijdse stoere hipster die een selfie maakt. De jury bekroonde dit werk om haar technische en creatieve vaardigheid. Dit schilderij is één van de tentoongestelde werken.

Hannie schildert het liefst met olieverf op doek of hout. Ze werkt vanuit haar gevoel en vindt de sfeer van haar schilderijen erg belangrijk. Portretschilderen doet ze het liefst. Ook in opdracht. ‘Bij het schilderen van portretten wordt ik echt op de proef gesteld. Het vraagt veel van mijn techniek en geduld om de karaktertrekken van de personen die ik schilder goed op het doek te krijgen. Maar gezien de vele positieve reacties die ik krijg durf ik inmiddels elke uitdaging wel aan’, vertelt ze glimlachend bij het inrichten van restaurant Wollerich.

Gastvrouw Meriam Wollerich en Ina Haveman van HavemanKunst staan tevreden naar de nieuwe kunstinrichting van het prachtige monumentale pand te kijken en concluderen dat het allemaal zeer geslaagd is. ‘Gerard zal hier vast weer smaakvolle en bijpassende gerechten over maken. We kunnen onze gasten hier weer uitstekend mee verrassen’, is de conclusie van Meriam.

De expositie is tot 29 november te bewonderen aan de Heuvel te Sint-Oedenrode.

Restaurant Wollerich, Heuvel 23, 5492 AC Sint-Oedenrode 0413-473333
www.wollerich.nl - info@wollerich.nl

27-05 tm 30-09 | Restaurant La Folie Zaltbommel

Expositie Ineke van Berkom bij Restaurant La Folie

Vanaf 27 mei exposeert Ineke van Berkom bij restaurant La Folie te Zaltbommel. D eze Bossche kunstenares heeft in 2014 de prestigieuze Premio de Marchi te Bologna ontvangen. 

Ze heeft veel gereisd en de indrukken die ze daarbij opdeed vertaalt ze in kleurrijke, figuratieve schilderijen en portretten. Ze is haar hele leven al creatief bezig maar de laatste twintig jaar heeft ze zich met name op de schilderkunst toegelegd. Ineke maakt vooral abstracte werken met daarin vaak figuratieve elementen. ‘Ik laat me al experimenterend door materie en compositie leiden. Op deze manier kan ik meer van mezelf uitdrukken in het avontuur van een proces wat voor een deel haar eigen weg gaat,’ vertelt ze enthousiast bij het inhangen van de schilderijen in het mooie restaurant La Folie. ‘Het durven te laten ontstaan, zonder te streven naar perfectie. Ik schilder, plak, schuur en kras, breek af en bouw weer op, stukje bij beetje ontstaat een huid.’
Op de vraag wat haar inspireert zegt ze dat het verval voor haar een onuitputtelijke bron van inspiratie is. ‘Mijn werk gaat vooral over de cyclus van ontstaan, groei, beweging en verval. De schoonheid van het verval,’ vervolgt ze lachend.
De eigenaren van het restaurant, Joris en Lieke Kerkhofs, zien hun kunstinterieur weer van stijl veranderen en zijn zeer tevreden met het resultaat. ‘HavemanKunst is er opnieuw in geslaagd het restaurant smaakvol in te richten. We zijn er blij mee en zijn benieuwd naar de reacties van onze gasten’, besluiten ze het gesprek.


Restaurant La Folie Gamerschestraat 45 5301 AR Zaltbommel 0418-684626
www.restaurantlafolie.nl - info@restaurantlafolie.nl

25-05 tm 28-09 2017 | Restaurant De Waag in Boxtel

Een kunstenaar met een verhaal bij De Waag

Vanaf 25 mei  zijn de schilderijen van Jeanette Wijnbeld-Klosser uit Rossum te bewonderen bij restaurant De Waag aan de Markt te Boxtel. Zij signeert uit eerbetoon haar schilderijen met de naam van haar moeder. Door kennis te maken met haar kunstwerken en een beetje surfen op internet is de reden hiervan te achterhalen. Een werkelijk bijzonder verhaal.

Jeanette Wijnbeld-Klosser schildert sinds 2005. Ze is autodidact en schildert portretten, landschappen en abstracte werken op een ondergrond van doek of linnen.
Ze heeft veel ervaring opgedaan door te werken in ateliers van verschillende kunstenaars waaronder Robert Volmer, Marianne van den Wijngaard, Wim van Oss en Carla van Lieshout. Reizen, onverwachte ontmoetingen en bezoeken aan andere kunstenaars en musea inspireren haar en beïnvloeden haar stijl.

Tijdens het inhangen van de schilderijen hebben Jurgen en Elise, eigenaren van restaurant De Waag, uitgebreid kennisgemaakt met Jeanette en haar levensverhaal aangehoord. ‘Ze maakt prachtige kunst, maar haar levensverhaal erbij maakt het wel heel erg bijzonder’, vertelt Elise. Beide zijn zichtbaar onder de indruk en dat niet alleen van de schilderijen. ‘We zullen niet alles verklappen en onze gasten adviseren om ook maar eens op internet te zoeken naar het levensverhaal van Jeanette. Verrassend hoe iedere nieuwe expositie in ons restaurant niet alleen een andere uitstraling brengt maar ook weer prachtige verhalen erbij’, besluiten ze dit gesprek.

De beelden van de Boxtelse Geerie Versantvoort behoren tot de permanente inrichting van het interieur en zorgen voor een prima aanvulling op deze weer bijzonder geslaagde expositie.
Deze expositie is georganiseerd door HavemanKunst en te zien tot 28 september 2017.


Restaurant De Waag - Markt 32-33, 5281 AV Boxtel
0411 675640 info@dewaagboxtel.nl  www.dewaagboxtel.nl

17-05 tm 27-09 | Huisartsen Leenders & van Riel

Expositie Liesbeth Oudshoorn bij huisartsen Leenders & van Riel

Liesbeth Oudshoorn (Ossendrecht) schildert abstract/figuratief en in haar zeer kleurrijke werken herkent u Afrikaanse stijlen. Liesbeth timmert landelijk maar met name internationaal hard aan de weg.  Haar werken zijn zeer herkenbaar en vertalen haar dromen zoals ze het zelf zegt.

Liesbeth is van oorsprong zelfstandig interim manager en werd jaren geleden geconfronteerd met de vraag wat ze het liefst zou doen. Schilderen was reeds lange tijd haar hobby maar vanaf dat moment heeft ze besloten het professioneel aan te pakken. Een grote stap op haar 56e waarbij ze sterk vertrouwde op haar ervaring als ondernemer. Ze schildert zowel voor particulieren als het bedrijfsleven, voor relatiegeschenken, in series, voor goede doelen en in opdracht. Ook neemt ze regelmatig deel aan exposities in de Verenigde Staten, Brazilië en Italië.

Tijdens het inhangen ontstaat er een gesprek over de goede doelen in Afrika die ze ondersteunt. Huisartsen Bob van Riel en Hans Leenders zeggen dat ze het een fijne gedachte vinden dat ze met deze mooie kleurrijke kunst ook nog eens indirect bijdragen aan een goed doel. Assistente Ilse de Jong vindt dat ze er in samenwerking met Ina Haveman van HavemanKunst weer in geslaagd is de huisartsenpraktijk een vrolijke en frisse uitstraling te geven.Huisartsenpraktijk Leenders & Van Riel - Bosscheweg 5 5281 AE Boxtel
leenders.vanriel@gmail.com - www.leendersenvanrielhuisartsen.nl 
tel 031411673598

16-05 tm 26-09 | Restaurant Molenwijk Boxtel

Koeien en experimentele kunst. Gaat dat samen? Kom het zelf beoordelen bij Restaurant Molenwijk.

Vanaf 16 mei is Restaurant Molenwijk ingericht met de kunstwerken van Rita Veltmaat uit Diepenheim en Tosca van der Griend uit Veghel. Allebei schilderen ze kleurrijk maar totaal verschillend. Opnieuw een expositie die het kijken meer dan waard is. 

De stijl van Rita Veltmaat is experimenteel. Ze schildert zeer kleurrijk en het liefst met acrylverf met penseel, haar vingers, spons of andere materialen. ‘Ik zet de verf op en maak een reis met de kleuren die in me opkomen. Ik dans over het doek en ga al dansend op weg naar het einddoel’, vertelt ze tijdens het inhangen van haar werken bij restaurant Molenwijk.

Tosca van der Griend daarentegen schildert het liefst dieren, bloemen en portretten waarbij koeien haar uitgesproken voorkeur hebben.  Ze studeerde vijf jaar aan de kunstacademie gevolgd door een driejarige specialisatie waarin ze op zoek ging naar haar eigen stijl. En die heeft zich duidelijk ontwikkeld. Een stoere vertaling van de werkelijkheid. ‘Koeien spreken mij aan om hun saamhorigheid, kracht en gemoedelijkheid. Die eigenschappen probeer ik op het doek te laten zien. De olieverf meng ik het liefst met kwast of paletmes op linnen doek tot nieuwe kleuren en daarmee tot een nieuwe, abstracte werkelijkheid’, vertelt Tosca. 

Karel en Wilma Wijnen van restaurant Molenwijk zien met plezier hun kunstinrichting weer veranderen onder het toeziend oog van Ina Haveman van HavemanKunst. ‘Experimenteel en koeien, past goed bij onze menukaart’, grapt Karel terwijl Wilma nog eens langs de doeken loopt en benieuwd is naar de reacties van haar gasten.   

De circa 30 kunstwerken zijn te zien tot 26 september 2017.Restaurant Molenwijk - Molenwijk 2, 5282 SH Boxtel
0411 - 67 23 02 - www.restaurantmolenwijk.nl

17-03 tot 26-05 | Zaken- en Bestuurscentrum St-Oedenrode

Expositie ‘bonte wereld’ bij Zaken- & Bestuurscentrum

Vrijdag 17 maart as. presenteren 4 kunstenaars uit diverse hoeken van het land, hun schilderijen en beelden tijdens een Meet&Greet in het Zaken- & Bestuurscentrum. Kunstenaars komen uit diverse hoeken van het land; Rob van Stiphout uit Velserbroek, Reinhilde van Tiel uit Beesd, Ed de Hoogd uit Bergen op Zoom en Leny Meulendijks uit Sint-Oedenrode.

Leny exposeert een aantal van haar schilderijen met alledaagse maar niet realistische afbeeldingen. Leny heeft o.a. haar opleiding bij de Academie der Schone Kunsten te Arendonk genoten en wil met haar kleurrijke schilderijen, blijheid bij de kijker bezorgen.
Rob Stiphout uit Velserbroek is aanwezig met portretten gemaakt met een speciale techniek die watermedia genoemd wordt. Bij watermedia wordt de basisverf vermengd met water. Soms zelfs wordt het papier helemaal natgemaakt. Rob maakt aquarellen op fotopapier hetgeen een bijzonder effect geeft. Rob die oorspronkelijk ging voor een leven als muzikant verruilde later de gitaren voor kwasten en potloden en begon aan zijn passie voor de kunst. Voor deze expositie exposeert hij zijn ‘gezichten’ waarbij achter elk gezicht een (soms zeer ontroerend) verhaal schuil gaat.
De stijl van Reinhilde van Tiel uit Beesd is gebaseerd op de CoBrA stijl. Met name de vrije manier van werken met vele kleuren spreekt haar aan. U zult de stijl zeker herkennen. Reinhilde hoopt dat de kijker er vooral de humor van kan inzien.
Uit Bergen op Zoom is Ed de Hoogd aanwezig. Ed is op latere leeftijd begonnen met het maken van sculpturen en beelden. Hij zegt impulsief te werken, maar als je zijn kleurige beelden ziet is er altijd een teken van herkenning.

Wat ze alle 4 gemeen hebben is dat ze veel kleur gebruiken in hun werk. Daarnaast willen ze de kijker erbij betrekken. Dat de kijker er plezier aan beleeft en indien mogelijk vrolijk van wordt. ‘Er is al genoeg ellende in de wereld’, roepen ze in koor.
Helmy van Kollenburg van het Zaken- en Bestuurscentrum is in ieder geval enthousiast. ‘Leuk om de verhalen van de kunstenaars te horen en ondertussen ons gebouw opnieuw in te richten met kunst. Opnieuw ziet ons centrum er prachtig uit. Ik hoop dat er veel mensen een kijkje komen nemen. Het is zeker de moeite waard.’

Tijdens de opening op vrijdag 17 maart van 1700-18.30 uur zijn de kunstenaars zelf aanwezig en leiden de bezoekers met veel genoegen langs de kunstwerken.
Het Zaken- & Bestuurscentrum, HavemanKunst en de kunstenaars nodigen u van harte uit aan het Bastion 1-5. 
Zaken- en Bestuurscentrum - Bastion 1-5 - 5491 AN Sint-Oedenrode
0413-478978 - info@zbhetbastion.nl - www.zbhetbastion.nl

16-06 tot 29-06 | Bodymince Boxtel

Bodymince Boxtel start voorjaar met expositie José van de Ven-Grevers

Vanaf 16 maart zijn bij Bodymince Boxtel de frisse, kleurrijke schilderijen van José van de Ven-Grevers te bewonderen. Met daaronder heel toepasselijk de werken ‘lente’ en ‘voorjaar’.

Alhoewel José pas sinds 2008 schildert heeft ze wel haar eigen stijl ontwikkeld. Een stijl die zich kenmerkt door de artistieke vrijheid die ze neemt om ieder schilderij anders te doen zijn, terwijl de typische hand van José door kleurgebruik en compositie te herkennen zijn .

José zegt daarover, ‘ Mijn eerste schilderij ontstond in 2008. Ontstond, jazeker. Want mij motto was en is nog steeds gewoon beginnen en dan maar zien. Ik maak geen vastomlijnd plan voordat ik aan een schilderij begin. Spelen met kleur en materiaal en zien wat er van komt. Laag, over laag, over laag werken met acrylverf, pastelkrijt, oliekrijt, papier, zand, touw stoffen of leer. Heerlijk, om vrij met alles om te gaan. Ieder werk is uniek, steeds opnieuw een verrassing. Vrij abstract, kleurrijk of juist heel ingetogen. Rood zit er altijd in, overheersend, verstopt, of een enkele spat’.

Thea Verbruggen van Bodymince ziet tijdens het inrichten van de expositie haar salon zienderogen veranderen en vraagt zich hardop af ‘wat haar gasten van dit nieuwe interieur zullen vinden?’. Samen met Ina Haveman van HavemanKunst staat ze naar de geëxposeerde werken te kijken. ‘Het is weer prima zo’, stellen de dames tevreden vast.

Bodymince Boxtel - Bosscheweg 157 - 5282 WV Boxtel  

06 14 48 54 33 -  boxtel@bodymince.nl Bodymince

15-06 tot 28-06 | Instituut Verbeeten Den Bosch

UNIEKE en PURE kunst bij Instituut Verbeeten

Vanaf 15 maart exposeert Roos Bijleveld uit Gilze haar foto’s bij Instituut Verbeeten. Uniek, inspirerend, puur, spiritueel en veelzijdig zijn de woorden die bij Roos en haar foto’s passen.

Roos Bijleveld (1978), is volgens haar eigen zeggen in het dagelijks leven zowel paardenfluisteraar als kunstenaar en schrijfster. Feitelijk doet ze zichzelf daarmee enorm tekort als je ziet waar Roos zich mee bezig houdt. Behalve bij haar geëxposeerde en van prachtige teksten voorziene foto’s, draait haar leven veelal om paarden. Van persoonlijke coaching, het (beter) leren omgaan met je eigen paarden tot aan trouwservice en een pakjesdienst voor Sint Nicolaas.  ‘What you see is what you get’ bij Roos. Terwijl haar boodschap juist is, zien wat je, als je niet ècht gekeken had, niet gezien zou hebben.

Bij het inrichten van de expositie vertelt ze gedreven daarover; ‘van de foto's die ik maak en de teksten die ik schrijf maak ik één geheel. Een geheel dat voor zich spreekt. Daarbij blijf ik graag zo puur mogelijk. Geen photoshopbewerkingen. Lichtval en compositie doen rechtstreeks het werk. Hoogstens maak ik gebruik van de verschillende instellingsmogelijkheden van mijn, vrij eenvoudige, handcamera.
Authenticiteit, oorspronkelijkheid, persoonlijke ontwikkeling en werkelijke inhoud interesseren me meer dan een trucje. Ik leer graag bij en volg clinics en lessen vanuit verschillende invalshoeken, maar ben geen volgelinge van één bepaalde stroming’.

Haar wens is dat haar werk aanzet tot anders kijken en anders denken, tot verwondering, ontroering, en hopelijk ook tot een glimlach. Volgens Olga Godefroy van Instituut Verbeeten gaat dat met haar geëxposeerde werken zeker lukken.  

Deze expositie is georganiseerd door HavemanKunst en te zien tot 28 juni 2017.

Instituut Verbeeten Den Bosch - Deutersestraat 2B - 5223 GV Den Bosch
013-5947777 - www.verbeeten.nl

21-01 tot 27-05 | Restaurant La Folie Zaltbommel

Expositie Liesbeth Serlie bij Restaurant La Folie

Vanaf 21 januari exposeert Liesbeth Serlie uit Brakel bij restaurant La Folie te Zaltbommel.

Alhoewel Liesbeth al haar hele leven geïnteresseerd was in tekenen en schilderen is ze er pas het laatste decennium vol overgave bezig mee bezig. Ze heeft inmiddels op meerdere locaties succesvol geëxposeerd en maakt veel schilderijen in opdracht. Ze haalt haar inspiratie uit haar directe omgeving en haar persoonlijke ervaringen. Dieren en portretten hebben haar voorkeur en het liefst schildert ze met olieverf.

Liesbeth heeft haar opleiding genoten aan de Academie voor Schone Kunsten te Arendonk en heeft  recentelijk nog de vervolgopleiding Hogere Graad Schilderen succesvol afgerond met zelfs een ‘hoge eervolle vermelding’ vertelt ze trots nadat haar kunstwerken aan de wand zijn gehangen in het weer zeer sfeervol ingerichte restaurant.

Lieke en Joris van restaurant La Folie hebben hun kunstinterieur weer zien veranderen en zijn zichtbaar onder de indruk. Opnieuw een prachtige verandering zegt Joris. ‘Dat sluit weer mooi aan op onze menukaart en op onze tweede plek in de Top 10 restaurants in Gelderland, onlangs gepubliceerd in De Gelderlander.’

De komende tijd zullen we zeker vaker tegen gaan komen. Kunstliefhebbers zullen zicht richten op het werk van Liesbeth, terwijl de keurmeesters van Michelin de komende jaren aandacht zullen besteden aan de ontwikkeling bij La Folie. En wil jij daar deel vanuit maken? Er is een vacature voor zelfstandig werkende kok, dus wie weet.


Restaurant La Folie Gamerschestraat 45 5301 AR Zaltbommel 0418-684626
www.restaurantlafolie.nl - info@restaurantlafolie.nl

20-01 tot 22-09-2017 | Hoveniersbedrijf en tuincentrum Peppelhoeve

Expositie schilderijen en beelden bij Peppelhoeve

Van 20 januari tot 22 september 2017 kunt u bij Peppelhoeve te Sint Oedenrode een zeer gevarieerde expositie van beelden en schilderijen bezichtigen. Door Ina Haveman van HavemanKunst en Dianne Verschuyten van Peppelhoeve is voor deze winterperiode een prima uitgebalanceerde selectie kunstwerken samengesteld. Hennie van Grinsven (Schijndel), Annemieke Berings (Sint-Oedenrode), Frank van Veen (Sainte Marie Frankrijk), Annejet van Stekelenburg (Nijverdal) en Herman Deckers (Boxtel) staan garant voor een boeiende wandeling door gebouwen en tuin bij Peppelhoeve.

De schilderijen van Hennie van Grinsven zijn voornamelijk afbeeldingen van bloemen, dieren en zomerse Italiaanse taferelen. Zij gebruikt veelal aardetinten en Toscaanse kleuren waardoor zeer mooie kleurencombinaties ontstaan. Voor deze expositie is gekozen voor haar kleurrijke bloemen.
Annemieke Berings wordt door alledaagse zaken geïnspireerd waardoor haar onderwerpen zeer divers zijn. Zij schildert met name me acryl, zowel figuratief, realistisch of een combinatie daarvan.
Uit Frankrijk komt Frank van Veen met zijn etsen. Frank zou je een multitalent kunnen noemen. Hij is van oorsprong grafisch vormgever en heeft daarna jarenlang een hotel in Amsterdam gerund waarbij hij gastheerschap en koken combineerde. Vanaf 1994 werkt hij in Frankrijk voornamelijk aan zijn etsen en maakt daarbij gebruik van een speciale zaagtechniek waardoor hij etsen ook als unica kan vervaardigen. Heel toepasselijk in een locatie als Peppelhoeve haalt hij zijn inspiratie uit de seizoenen en de sfeerbeelden die daarbij passen.
De beelden van Herman Deckers en Annejet van Stekelenburg verfraaien het geheel buiten in de tuin. Annejet gebruikt met name het grillige serpentijn als steensoort. Serpentijn varieert in hardheid. Herman gebruikt harde of half harde steensoorten. Beide beginnen zonder vooropgezet plan aan een werkstuk. ‘Tenzij het een opdracht betreft’, voegt Annejet nog toe. Annejet vertelt dat haar werken zich kenmerken door een bepaalde soberheid en zo abstract mogelijk zijn, waardoor de kijker de ruimte krijgt zijn eigen fantasie te gebruiken. Herman geeft aan voornamelijk kubistisch te werken en het ook aan de toeschouwer over te laten wat erin te zien valt. Alle beelden zijn daarbij geschikt voor binnen en buiten.

Dianne Verschuyten van Peppelhoeve is weer bijzonder tevreden over het resultaat. ‘Deze kunst vormt een prachtige combinatie met onze kleding, accessoires en tuinbenodigdheden. Onze gasten kunnen geheel vrijblijvend weer uren rondstruinen en als ze willen krijgen ze een lekker kopje koffie van me’, besluit ze ons gesprek.


Tuincentrum en Country & Lifestyleshop Peppelhoeve - Liempdseweg 6,  5492 SM Sint-Oedenrode

0413-475286 - tuinstyling@peppelhoeve.nl - www.peppelhoeve.nl

19-01 tot 25-05-2017 | Restaurant De Waag

‘Prachtig samenspel’,  nieuwe expositie bij Restaurant De Waag

Vanaf 19 januari is de nieuwe expositie bij De Waag te bekijken met kunstwerken die gemaakt zijn door Ineke van Berkom (’s Hertogenbosch) en Bert Josquin (Tilburg). De combinatie van technieken en het abstracte gecombineerd met het figuratieve maken van deze expositie een prachtig samenspel.  

Ineke van Berkom is een zeer veelzijdig kunstenaar en de laatste 20 jaar heeft ze zich met name toegelegd op het schilderen. Ze heeft veel gereisd en vertrouwt de indrukken die ze daarbij heeft opgedaan toe aan het doek. Ze laat zich al experimenterend door materie en compositie leiden.
‘Naast motieven uit de natuur word ik vooral geboeid door de schoonheid van het verval, van wat verweerd, verroest of aangetast is door erosie. Het verval is voor mij een onuitputtelijke bron van inspiratie. Mijn werk gaat over de cyclus van ontstaan, groei, beweging en verval’, zegt Ineke nog nagenietend van het gezamenlijk inrichten van deze expositie. Trots voegt ze nog toe dat ze in 2014 in Bologna is onderscheiden met een Premio de Marchi!

‘Mijn inspiratie is mijn eigen emotie en onkunde’, zegt Bert Josquin tijdens het gesprek. Hij schildert sinds 2006 en maakt de meest prachtige werken. Tijdens deze expositie vallen met name de schilderijen met paarden op. Hij toont met zijn werken aan dat er absoluut geen sprake is van onkunde. Hij vertelt altijd op zoek te zijn naar nieuwe ervaringen en speelt daarbij met kwasten, paletmessen, een verfbrander, zand, het gieten van verf, epoxy en andere variaties. Het kan hem niet gek genoeg.

De beelden van de Boxtelse Geerie Versantvoort behoren tot de permanente inrichting van het interieur en zorgen voor een prima aanvulling op deze weer bijzonder geslaagde expositie.
Jurgen en Elise, eigenaren van restaurant De Waag, zijn van mening dat er sprake is van een ‘prachtig samenspel’. ‘Gezellig met de kunstenaars en Ina Haveman het interieur weer een andere uitstraling geven. Hier komen we de winter wel mee door’, besluit Elise.Restaurant De Waag - Markt 32-33, 5281 AV Boxtel
0411 675640 info@dewaagboxtel.nl  www.dewaagboxtel.nl

18-01 tot 17-05-2017 | Huisartsenpraktijk Leenders & vRiel

Expositie Reinhilde van Tiel bij huisartsen Leenders & van Riel

Als u van de CoBrA-stijl houdt met als meest bekende Nederlandse schilders Karel Appel en Corneille dan kunt u vanaf 18 januari terecht bij huisartsenpraktijk Leenders & van Riel te Boxtel.
Reinhilde van Tiel exposeert daar met een tiental van haar werken gebaseerd op de CoBrA-stijl.

Reinhilde studeerde aan de Koninklijke Academie voor Kunst en Vormgeving te ’s-Hertogenbosch en volgde daarna nog een aantal andere opleidingen. Later werkte ze onder andere bij de internationaal bekende kunstenaar Marianne van den Wijngaard.     
De gedachte van de CoBrA kunstenaars was dat er een nieuwe maatschappij zou ontstaan waarin de kunst niet alleen vóór iedereen maar ook dóór iedereen zou worden gemaakt. Kunst en leven zouden één worden. Heel toepasselijk voor een expositie bij de huisartsenpraktijk.

Na het inhangen van de schilderijen vertelt Reinhilde dat ze al van kind af aan een voorliefde voor de CoBrA stijl heeft en ook veel heeft geëxperimenteerd hoe ze zichzelf ook zo vrij kan uiten op het doek. ‘Mijn inspiratie komt voort uit de manier waarop mensen met elkaar omgaan en communiceren. En ik haal veel inspiratie uit mijn eigen belevingswereld. Met mijn schilderijen vertel ik mijn verhaal met de nodige humor aan de kijker. Als ik na een paar weken een schilderij nog fijn vind om naar te kijken is het voor mij af’, aldus de goedlachse kunstenares.

Beide huisartsen zien hun praktijk qua inrichting weer veranderen en geven aan dat de vertrekken hier extra allure door krijgen. ‘Kunst en Leven krijgt hier vorm, zeer onderhoudend  voor onze patiënten’, zegt Hans Leenders tot besluit.


Huisartsenpraktijk Leenders & Van Riel - Bosscheweg 5 5281 AE Boxtel
leenders.vanriel@gmail.com - www.leendersenvanrielhuisartsen.nl 
tel 031411673598

17-01 tot 16-05-2017 | Restaurant Molenwijk Boxtel

Niet alledaagse kunst op het menu bij Molenwijk

Vanaf 17 januari is Restaurant Molenwijk ingericht met niet alledaagse kunst. Marion Murman (Geldermalsen), Bert Jan Hekket (Doetinchem) en Martin Melis (Boxtel) staan garant voor een heel bijzondere expositie.

Alle drie beheersen een bijzondere techniek en vervaardigen daarmee de meest prachtige werken.
Zo is Marion Murman 25 jaar geleden bij De Plantage in Tiel begonnen met boetseren en in aanraking gekomen met de oude Japanse stooktechniek Raku, gebaseerd op de elementen water, vuur, lucht en aarde. Hier is ze zich verder in gaan verdiepen. Haar werken, veelal rondborstige dames en soms gecombineerd met dieren, roepen emoties op en zijn vaak het gevolg van haar eigen emoties.
Voormalig verkeersvlieger Bert Jan Hekket heeft de hele wereld rondgezworven en verwerkt zijn herinneringen in zijn olieverfschilderijen. Hij heeft de meesters van de zeventiende eeuw als leidraad en werkt zowel qua stijl als techniek op deze wijze. Het schilderen van portretten, al dan niet in opdracht, is inmiddels zijn specialiteit. Paul van Ernich heeft aan de basis van zijn opleiding gestaan en daarnaast heeft hij o.a. een masterclass bij Cornelis le Mair gevolgd.

Een geheel andere zeer moderne en speciale techniek wordt gebruikt door Martin Melis. Onder de naam Martouche! maakt hij esthetische digitale kunst. Zijn werken zijn herkenbaar aan de boeiende, dynamische vormen en sprankelende kleuren en vormen. Van dichtbij zie je abstracte, mozaïek-achtige elementen maar van wat meer afstand verdwijnt de abstractie en ontstaan er herkenbare vormen. Soms zijn dit menselijke elementen als een oog dat naar je lijkt te knipogen of de sensuele fluisterende lippen van een vrouw. In andere werken is er herkenning van natuurelementen als aarde water, vuur, bloemen planten of dieren. Door het aanbrengen van honderden printlagen kan hij zelfs echte diepte printen. 

Karel en Wilma Wijnen hebben hun kunstinrichting met plezier zien veranderen. ‘Het is zeker niet alledaags wat we nu weer laten zien aan onze gasten. Wat een variatie in techniek en stijl. Het past prima bij onze gevarieerde menukaart’, vertellen ze onder het genot van een kop koffie na afloop van een paar uurtjes gesjouw met beelden en schilderijen.  
De circa 30 kunstwerken zijn te zien tot 16 mei 2017.Restaurant Molenwijk - Molenwijk 2, 5282 SH Boxtel
0411 - 67 23 02 - www.restaurantmolenwijk.nl

16-01 tot 15-05-2017 |Restaurant Het Landgoed Esbeek

Expositie Linda Dammann bij Restaurant Het Landgoed

Met ingang van 16 januari is de eetzaal voorzien van nieuwe kunstwerken gemaakt door Linda Dammann uit Maaseik (België). Prachtige schilderijen in warme aardetinten zorgen ervoor dat u uw diner of lekkere borrelhap in een sfeervolle omgeving kunt genieten.

De werken van Linda kenmerken zich door evenwicht en het gebruik van natuurlijke kleuren. Ze werkt met name met acrylverf en combineert dat met ander materialen waardoor er diepte ontstaat in haar schilderijen. In haar abstracte afbeeldingen verwerkt ze diverse (borst)beelden.

HavemanKunst zorgt iedere 4 maanden voor een nieuwe kunstinrichting bij het restaurant van eigenaar Jop Huijbregts. Ook deze keer is het een prima verzorgd plaatje geworden waarmee het restaurant tijdens de koude winterdagen extra sfeer krijgt. Uiteraard zijn deze werken ook allemaal te koop.

Restaurant Het Landgoed, Lage Mierdseweg 3, 5085 NC Esbeek
0031 (0)135169243 - www.hetlandgoed.nl

27-11 tot 15-03 | Instituut Verbeeten Den Bsoch

Schilderijen met een verhaal bij Instituut Verbeeten

Vanaf 17 november exposeert Jeannette Wijnbeld-Klosser bij Instituut Verbeeten
te ’s-Hertogenbosch. Zij signeert uit eerbetoon haar schilderijen met de naam van haar moeder. Door kennis te maken met haar kunstwerken en een beetje surfen op internet is de reden hiervan te achterhalen. Een bijzonder verhaal.

Jeannette Wijnbeld-Klosser schildert sinds 2005. Ze is autodidact en schildert portretten, landschappen en abstracte werken. Ze gebruikt daarvoor op een ondergrond van doek/linnen.
Ze heeft veel ervaring opgedaan door te werken in ateliers van verschillende kunstenaars waaronder Robert Volmer, Marianne van den Wijngaard, Wim van Oss en Carla van Lieshout. Reizen, onverwachte ontmoetingen en bezoeken aan andere kunstenaars en musea inspireren haar en beïnvloeden haar stijl.

Deze expositie is georganiseerd door HavemanKunst en te zien tot 15 maart 2017.

Instituut Verbeeten Den Bosch - Deutersestraat 2B - 5223 GV Den Bosch
013-5947777 - www.verbeeten.nl

18-11 tot 17-03 | Zaken- en Bestuurscentrum St-Oedenrode

Meet&Greet bij Zaken- & Bestuurscentrum in Sint-Oedenrode

Opnieuw zeer gevarieerde kunst tijdens expositie.

HavemanKunst is er wederom in geslaagd een prachtig en gevarieerd aanbod van schilderijen en beelden te exposeren in het Zaken- & Bestuurscentrum te Sint-Oedenrode.

Deze keer staan een viertal kunstenaars garant voor een expositie. Diverse beelden en schilderijen gemaakt middels normale en bijzondere technieken.
Zo maakt Betsie Rumen uit Rosmalen gebruik van het unieke zelfdrogende 2 componentenklei. Door de beelden af te werken met kunsthars zijn ze geschikt voor binnen en buiten. Betsie maakt beelden en wandsculpturen van groot tot klein, figuratief geabstraheerd met een portie humor.
Marijke Traast-Bos uit Vollenhove exposeert met monoprinten en schilderijen. Een monoprint is een grafische druktechniek waarbij één unieke afdruk ontstaat. Door telkens een andere kleur of afbeelding toe te voegen ontstaan unica’s gebaseerd op hetzelfde thema. Gesteund door vakopleidingen aan de AKI en de HKU gecompleteerd door een studie geschiedenis aan de Hoge School Windesheim heeft ze haar weg in de kunstuitoefening gevonden.
Jeanne Schoorl komt uit Helmond en heeft inmiddels regionaal veel geëxposeerd. Zij heeft bij diverse kunstenaars teken- en schilderlessen gevolgd en werkt momenteel het liefst met acrylverf op linnen. Ze verwerkt soms ook andere soorten papier en textiel in haar werken die meestal figuratief, maar altijd opgewekt qua sfeer zijn.
De in Maaseik (België) wonende Linda Dammann complementeert het viertal kunstenaars. Ook haar voorkeur gaat uit naar acrylverf welke ze veelal combineert met diverse materialen zodat er diepte in haar werk ontstaat. Ze schildert vooral in aardetinten, abstract met verwerking van (borst)beelden. Ze is veelzijdig getuige het uitgeven van voorleesboeken in de reeks Meisje Eigenwijsje.
Lucie Bax en Caroline Bolder van het Zaken- en Bestuurscentrum zijn in ieder geval weer zeer enthousiast. ‘Weer een prachtige inrichting van ons centrum met de mogelijkheid kennis te maken met bijzondere en gezellige mensen tijdens de Meet&Greet. Iedere keer weer een feestje om dit met HavemanKunst te organiseren. We hopen dat er veel mensen naar de opening komen’, vertellen ze.

Tijdens de Meet&Greet op vrijdag 18 november aanstaande zijn de kunstenaars dan ook zelf aanwezig en leiden de bezoekers met veel genoegen langs de kunstwerken.

Het Zaken- & Bestuurscentrum, HavemanKunst en de kunstenaars nodigen u van harte uit om de expositie te komen bekijken. De expositie is van 18 november aanstaande tot 17 maart 2017.
Op 18 november is er een Meet&Greet (17.00-18.30 uur) in het gebouw aan de Bastion 1-5 te Sint- Oedenrode.


Zaken- en Bestuurscentrum - Bastion 1-5 - 5491 AN Sint-Oedenrode
0413-478978 - info@zbhetbastion.nl - www.zbhetbastion.nl

15-11 | 16-03-2017 | Bodymince Boxtel

Beeldend woordkunstenaar Connie Harkema bij Bodymince Boxtel

Opnieuw is HavemanKunst erin geslaagd Bodymince Boxtel in te richten met werken van een veelzijdig en bijzonder beeldend kunstenaar. Deze keer staat Connie Harkema garant voor een geslaagde expositie van 15 november tot 16 maart 2017.

Connie Harkema (1960) is journalist, dichter, schrijver en kunstschilder. Sinds dit jaar combineert zij haar kwaliteiten op het doek. Onlangs resulteerde dit al in de succesvolle lancering van haar boek Boerenbedrog. Geïnspireerd door de tv-serie Boer zoekt Vrouw. Ze noemt zichzelf nu beeldend woordkunstenaar omdat ze beelden schildert bij haar woorden en woorden bij haar schilderijen. Dit alles levert boeiende kunstwerken op. Voornamelijk ook gebaseerd op haar vele buitenlandse reizen.

‘Mijn schilderstijl is vrolijk, modern, kleurrijk, grafisch en verhalend. Af en toe is er een uitstapje naar contrasterend zwart-wit. Het gevoel ligt voor mij niet alleen in het onderwerp, maar ook in de compositie, het ritme, de lijnen en het kleurgebruik. Daarbij gaat de verbeelding boven het realisme. De toepassing van vlakken en lijnen, vaak in golvende beweging, drukken mijn denkproces uit en staan voor kunst in beweging’, vertelt ze enthousiast aan Thea Verbruggen van Bodymince Boxtel.
Thea leest aandachtig de teksten en zegt dat die haar met name aanspreken vanwege de combinatie en de herkenning vanuit haar eigen buitenlandse trips.

‘Wederom een spannende nieuwe inrichting. Ik ben benieuwd wat de bezoekers van mijn salon hiervan vinden’, vervolgt Thea. ‘Vergeet vooral niet te melden dat bezoekers altijd welkom zijn. Ook zonder een afspraak voor een behandeling.’   

Bodymince Boxtel - Bosscheweg 157 - 5282 WV Boxtel  

06 14 48 54 33 -  boxtel@bodymince.nl Bodymince

5-10 - 18-01-2017 - Huisartsenpraktijk Leenders & vRiel

Sarah Creek exposeert bij huisartsen Leenders & van Riel

Vanaf 5 oktober tot 18 januari 2017 exposeert kunstenares Sarah Creek (pseudoniem voor Saskia Sloots-van Zwol) uit Meppel bij huisartsenpraktijk Leenders & van Riel te Boxtel.

Sarah is van jongs af aan opgegroeid met kunst en bezocht later de Kunstacademie te Utrecht. Naast prachtige schilderijen schrijft ze ook verdienstelijk verhalen en gedichten.
‘Kunst als verbinding tussen mensen’, dat is mijn thema zegt Sarah terwijl ze tevreden in de kamer kijkt waar ze zojuist één van haar werken heeft opgehangen. ‘Schilderen is voor mij een middel van communiceren geworden. Ik probeer mensen te raken met mijn werk zoals anderen dat doen met woorden. In mijn werken spelen emoties en gevoelens de rode draad in de hoop dat anderen dat éne moment of die specifieke emotie herkennen’.
Ze schildert hoofdzakelijk in zwart en wit en in taupe palet, met subtiele kleuraccenten. En als ze dan kleur gebruikt mengt ze die zelf uit de primaire en bruin tinten.

De assistentes zijn zichtbaar gecharmeerd van de nieuwe kunstwerken en geven aan dat ze regelmatig leuke reacties krijgen van patiënten. “Elke 4 maanden een nieuwe inrichting, verzorgd door Ina Haveman van HavemanKunst, geeft ook andere gespreksstof dan alleen maar over het weer met elkaar praten’, voegen ze lachend toe.

De expositie duurt tot 18 januari 2017.


Huisartsenpraktijk Leenders & Van Riel - Bosscheweg 5 5281 AE Boxtel
leenders.vanriel@gmail.com - www.leendersenvanrielhuisartsen.nl 
tel 031411673598

29-09 - 19-01-2017 | Restaurant De Waag Boxtel

  Zeer bijzondere technieken bij expositie Restaurant De Waag

Vanaf 29 september is de nieuwe expositie bij De Waag ingericht met kunstwerken die met zeer bijzondere technieken worden vervaardigd. Fresco’s op losse panelen, glasfusion en zaagtandtechniek bij etsen.
Anne de Meij (Sint-Michielsgestel), Carla Bogaard-Vos (Rosmalen) en Frank van Veen (Sainte Marie, Frankrijk) staan deze keer garant voor fraaie kunstwerken met een bijzonder verhaal.

Anne de Meij heeft al haar hele leven geschilderd en getekend. Vroeger werkte ze veel op beurzen, kunstmarkten en evenementen. Tegenwoordig alleen nog maar vanuit haar eigen atelier. Behalve portretten maakt ze nu ook grote moderne schilderijen met acrylverf waarin materialen worden verwerkt zoals zijdepapier, zilverpigment en bladgoud. Ze heeft zich verdiept in het maken van fresco’s. Ze maakt ze met een mortel van gebluste kalk met zand op losse panelen. In de bovenste natte kalklaag wordt vervolgens de afbeelding met natuurlijke pigmenten geschilderd.  ‘Geen religieuze figuren zoals op de oude fresco’s die je vaak ziet in Italiaanse kerken, maar hedendaagse vrouwen in de sfeer en de kleuren van toen. En zoals altijd geïnspireerd door mensen’, zegt Anne tijdens ons gesprek.
Carla Bogaard-Vos beheerst als beeldend kunstenaar ook meerdere technieken. Van schilderen tot glasfusion en van mixed media tot beeldboek. Zij heeft haar opleiding aan de bekende kunstopleiding  Arendonk (België) genoten. ‘Vanaf deze zomer gaat mijn volle aandacht naar de schilderkunst waarin ik met paletmes, penseel en pigmenten op zoek ga naar verstilling op doek’, vertelt ze enthousiast.
Frank van Veen werkt sinds 1994 in de Franse landstreek Bourgogne en is voor deze expositie speciaal overgekomen. Hij heeft zijn opleiding genoten aan de Koninklijke Academie voor Kunst en Vormgeving te ’s Hertogenbosch. Sinds 2011 richt hij zich volledig op grafiek. “De beperkingen die de grafische techniek met zich meebrengt vormen voor mij een steeds terugkerend boeiend proces. Mijn inspiratie haal ik voornamelijk uit het verloop van de seizoenen. De laatste tijd gebruik ik een speciale zaagtechniek waardoor ik mijn etsen als unica kan drukken’, vertelt Frank aan zijn collega kunstenaars, Ina Haveman van HavemanKunst en Jurgen & Elise Bosmans van het weer sfeervol ingerichte restaurant aan De Markt in Boxtel. De beelden van de Boxtelse Geerie Versantvoort behoren tot de permanente inrichting van het interieur.
‘Elke 4 maanden weer een andere uitstraling en een leuke aanleiding voor een gesprek met onze gasten’, besluit Elise even enthousiast als altijd.

Restaurant De Waag is ook deelnemer aan de Rode Draad. De expositie is te bezichtigen tot januari 2017.


Restaurant De Waag - Markt 32-33, 5281 AV Boxtel
0411 675640 info@dewaagboxtel.nl  www.dewaagboxtel.nl

28-09 tot 17-01 | Restaurant Molenwijk Boxtel

Topkunst bij Molenwijk

Vanaf 28 september is Restaurant Molenwijk ingericht met schilderijen en beelden van professionele kunstenaars uit diverse hoeken van Nederland.
Ton van Sprang uit Dalfsen, Jeannette Quakkelaar uit Zwijndrecht en Dick Kamstra uit Marssum staan borg voor een zeer divers aanbod van hoge kwaliteit.

Alle drie zijn al jaren professioneel bezig met schilderen en beeldhouwen. Bij Ton van Sprang en Dick Kamstra is het begonnen als hobby. Jeannette Quakkelaar is direct na haar opleiding aan de Koninklijke Academie voor Beeldende Kunsten te Den Haag gestart met haar eigen atelier.

Beeldhouwer Ton van Sprang werkt het liefst met natuurlijke materialen steen en hout en werkt vooral figuratief en abstract. ‘Het beeldhouwen is voor mij fascinerende bezigheid waarbij de uitdaging ligt in het creëren van iets wat er nog niet is’, zegt Ton. Dick Kamstra daarentegen vertelt dat hij zich helemaal is gaan toeleggen op het schilderen van stillevens en dieren. ‘Ik probeer dieren een karakter mee te geven en bij stillevens vind ik het belangrijk om de juiste stofuitdrukking mee te geven. Glas moet ook echt glas zijn en porselein is anders dan aardewerk. En alles wat ik maak komt uit de losse hand. In mijn atelier treft u geen meetlatten of rasterlijnen aan’, vervolgt de in Friesland wonende Amsterdammer.
Het huidige thema van Jeannette Quakkelaar is ‘alles is emotie’. Tijdens het koffiedrinken bij het inrichten van de expositie wordt duidelijk dat dit thema ook goed bij de kunstenares past. Zeer expressief en energiek vertelt ze dat het leven wordt geleefd via emoties. ‘Van liefde en passie tot angst als uitersten. Mijn werken lopen sterk uiteen als het gaat om bijvoorbeeld ondergrond en afmeting, maar mijn stijl brengt alles weer tot één geheel.’

Karel en Wilma kijken het gezelschap glimlachend aan. ‘Wij krijgen door onze samenwerking met HavemanKunst elke 4 maanden een nieuwe inrichting. Heel erg leuk voor onze gasten, maar ook voor onszelf. Iedere keer weer iets nieuws om over te praten.’

Het wordt letterlijk een schilderachtige herfst bij Restaurant Molenwijk.  
De circa 30 kunstwerken zijn te zien tot begin januari 2017.


Restaurant Molenwijk - Molenwijk 2, 5282 SH Boxtel
0411 - 67 23 02 - www.restaurantmolenwijk.nl

26-09 tot 16-01 | Restaurant Het Landgoed Esbeek

Het Landgoed voorzien van kleurrijke kunst

Met ingang van 26 september is onze zaal voorzien van nieuwe kunstwerken. Zeer kleurrijke en fantasievolle kunstwerken gemaakt door Reinhilde van Tiel uit Beesd.

Elke vier maanden laten wij, in samenwerking met HavemanKunst, de kunstwerken in de zaal vervangen door nieuwe. 
Deze keer is het de beurt aan Reinhilde van Tiel. Reinhilde heeft haar opleiding genoten aan de Koninklijke Academie voor Kunst en Vormgeving en later diverse aanvullende cursussen gevolgd om haar talenten te ontdekken en verder te ontwikkelen. 
Ze heeft een voorliefde voor de CoBrA stijl, het werk en ook de filosofie waar de groep voor stond.
Haar inspiratie komt vooral voort uit de manier waarop mensen met elkaar omgaan en communiceren.   Met enorme expressie en zeer kleurrijk legt ze haar verhaal vast op het doek.
Zeer de moeite waard om eens te komen kijken.    
  
Restaurant Het Landgoed, Lage Mierdseweg 3, 5085 NC Esbeek
0031 (0)135169243 - www.hetlandgoed.nl

24-09 tot 21-01 | Restaurant La Folie Zaltbommel

Restaurant La Folie voorzien van nieuwe kunst

Vanaf 24 september exposeert kunstenares José van der Ven-Grevers uit Rosmalen bij restaurant La Folie te Zaltbommel. José schildert nog niet zo lang maar heeft inmiddels al een aantal exposities achter de rug.

Haar werken zijn voornamelijk abstract en kleurrijk. Ze maakt daarbij gebruik van allerlei materialen zoals zand, touw, stoffen of leer. L ieke Dappers van restaurant La Folie zegt dat ze de werken van José heeft uitgekozen omdat ze zo mooi uitkomen op de wanden van hun prachtige pand. ‘In overleg met Ina Haveman van HavemanKunst zoek ik elke 4 maanden naar nieuw werk. Deze keer viel ik op de werken van José.

Het is een kwestie van smaak. Net zoals bij ons in het restaurant. Regelmatig een nieuwe kaart, passend bij de seizoenen. Mijn man Joris is daar ook weer bijzonder goed in geslaagd voor de komende tijd. En ik zal wel zorgen voor een bijpassend wijntje’, vervolgt ze lachend. I na Haveman voegt toe dat de schilderijen inderdaad in het sfeervolle pand. ‘Maar ze zullen ook in menig interieur uitstekend passen. Ik denk dat de stijl van José veel bezoekers zal aanspreken. De schilderijen van José zijn hier nog te zien tot januari 2017. Dus we gaan het zien’, besluit ze.

HavemanKunst verzorgt inmiddels op vele locaties voor kunst in het interieur. Restaurant La Folie is overigens wel een pareltje in het geheel, zowel qua pand, inrichting als menukaart.


Restaurant La Folie Gamerschestraat 45 5301 AR Zaltbommel 0418-684626
www.restaurantlafolie.nl - info@restaurantlafolie.nl

25 sept - 20 jan 2017 - Hoveniersbedrijf en tuincentrum Peppelhoeve

Aftrap expo met kunst, tuin en fashion bij Open Dag Peppelhoeve

Zondag 25 september start bij Peppelhoeve in Sint-Oedenrode het herfstseizoen met een groots opgezette Open Dag. Maar liefst 5 kunstenaars exposeren hun schilderijen en beelden bij tuincentrum en hoveniersbedrijf Peppelhoeve. Wegens het succes van voorgaande open dag werken beeldend kunstenaars Annejet van Stekelenburg uit Nijverdal en Herman Deckers uit Boxtel wederom mee. Nieuw zijn de schilderijen van Wil Agema-Kersten uit Sint-Oedenrode, Liesbeth Oudshoorn uit Ossendrecht en de beelden van Betsie Rumen uit Rosmalen.

De tuin, de shop en de barn zijn compleet vernieuwd. Zo zijn er vele nieuwe tuinideeën op te doen en is er een groter en nieuw assortiment kleding en accessoires in countrystyle.
Albert Sanders en Dianne Verschuyten zijn dan ook weer zeer tevreden over het resultaat. Volgens Albert liggen de tuinen er weer prachtig bij en Dianne is weer enorm tevreden over de nieuwe collectie alsmede over de samenwerking met HavemanKunst. ‘Hartstikke leuk, iedere keer weer die  nieuwe beelden en schilderijen. En ook erg leuk voor onze bezoekers is dat de meeste kunstenaars aanstaande zondag ook aanwezig zijn en tonen hoe hun werk tot stand komt en daarbij uitleg geven’, zegt Dianne. ‘Er is weer veel te zien maar ook te proeven. Want naast een glaasje wijn kunnen de bezoekers ook genieten van lekkere hapjes en drankjes van Stichting Tim uit Schijndel. Zo kunnen we ook nog een bijdrage leveren aan dit goede doel’, vervolgt ze haar betoog.

Stichting Tim verzorgt ontwikkelingsgerichte stimulering en begeleiding aan (tijdelijk) niet leerplichtige kinderen met een beperking. Daardoor kan ieder kind zich optimaal ontwikkelen. ‘Fantastisch dat zij hier aanwezig zijn en ook hun bijdrage leveren’, voegt Albert toe.

De expositie duurt tot en met 20 januari 2017


Tuincentrum en Country & Lifestyleshop Peppelhoeve - Liempdseweg 6,  5492 SM Sint-Oedenrode

0413-475286 - tuinstyling@peppelhoeve.nl - www.peppelhoeve.nl

14-07 tot 18-11 - Zaken- en Bestuurscentrum Het Bastion

Opnieuw zeer gevarieerde kunst tijdens expositie.

HavemanKunst is er wederom in geslaagd een prachtig en gevarieerd aanbod van schilderijen en beelden te exposeren in het Zaken- & Bestuurscentrum te Sint-Oedenrode.

Deze keer zijn het welgeteld een drietal Brabantse kunstenaars en een kunstenaar uit Twente die zorgen voor een prachtige expositie. Gwen Conner uit Geffen beheerst alle facetten van het beeldhouwen. Omdat ze van mening is dat een vluchtige grove toets meer zegt werkt ze haar beelden niet tot in de puntjes uit. ‘Swingen met de penseel. Al dansend op weg naar het vaak kleurrijke einddoel. Dat is mijn passie’, zegt Rita Veltmaat uit Diepenheim. Al van jongs af aan staat het leven van Elra Heus (Asten) in het teken van kunst. Haar werken hangen inmiddels door heel Europa. Beweging, elegantie en gedurfd kleurgebruik en daarmee het leven tussen werkelijkheid en illusie weergeven zijn haar kenmerken. Theo van Leipsig uit Helmond is na zijn pensionering gaan studeren aan de kunstacademie. De focus in zijn schilderijen ligt op emoties en herinneringen.

Al met al een zeer gevarieerd aanbod van bijzonder interessante kunstenaars. Tijdens de Meet&Greet op donderdag de 14e juli zijn zij dan ook zelf aanwezig en leiden de bezoekers met veel genoegen langs de kunstwerken.

Het Zaken- & Bestuurscentrum, HavemanKunst en de kunstenaars nodigen u van harte uit om de expositie te komen bekijken. De expositie is van 14 juli tot 18 november 2016.
De Meet&Greet is op donderdag 14 juli van 17.00-18.30 uur in het gebouw aan de Bastion 1-5 in Sint-Oedenrode.


Zaken- en Bestuurscentrum - Bastion 1-5 - 5491 AN Sint-Oedenrode
0413-478978 - info@zbhetbastion.nl - www.zbhetbastion.nl

12-07 tot 17-11 - Instituut Verbeeten Den Bosch

Expositie Quinta Essentia bij Instituut Verbeeten

Kan het nog toepasselijker als naam voor een expositie bij Instituut Verbeeten? Waar gaat het nu echt om in het dagelijks leven?
Quintessence is dan ook de titel van één van de vele schilderijen van Wilke Geelkerken die van 12 juli tot 17 november te bezichtigen zijn bij Instituut Verbeeten.

Wilke is als professioneel kunstenaar uitstekend in staat om alles wat haar, de mensen om haar heen of haar opdrachtgevers raakt en bezighoudt, op het doek uit te beelden. ‘Mijn schilderijen ontstaan vanuit het enorme groeiproces dat LEVEN heet,’ zegt Wilke en vervolgt met ‘humor, emotie, liefde, vriendschap, verstilling, meditatie, teleurstelling en verdriet vinden hun weg in mijn werk’. Wilke maakt zelf voornamelijk grote doeken en gebruikt met name acrylverf op linnen of katoen. Alhoewel haar roots in het Westen liggen, woont ze inmiddels geruime tijd in Oisterwijk.

‘Ik heb Quintessence speciaal voor deze expositie gemaakt’ zegt Wilke tegen Olga Godefroy van Instituut Verbeeten. Olga is namens Instituut Verbeeten onder andere verantwoordelijk voor kunstzaken. Aan de gezichtsuitdrukking van Olga is te zien dat ze geraakt is door het schilderij en haar zeer toepasselijke betekenis in het Verbeeten instituut.

‘Ik besteed alle werk betreffende het organiseren van exposities in ons pand met veel plezier uit aan Ina Haveman van HavemanKunst. De samenwerking is uitstekend. Er wordt zeer goed ingespeeld op de wensen van de klant en elke 4 maanden hebben we weer een andere uitstraling. Voor zowel medewerkers als cliënten van Instituut Verbeeten een mooie opsteker bij de toch al zo serieuze werkzaamheden die hier plaatsvinden’.

Waar gaat het nu echt om in het dagelijks leven?
Expositie Wilke Geelkerken bij Instituut Verbeeten, Deutersestraat 2B te ’s-Hertogenbosch.

Instituut Verbeeten Den Bosch - Deutersestraat 2B - 5223 GV Den Bosch
013-5947777 - www.verbeeten.nl

7-7 tot 27-09 - Restaurant Het Landgoed

Gevarieerde schilderkunst bij expositie Het Landgoed te Esbeek

‘Zin in zomer’ is de titel van één van de schilderijen van José van de Ven-Grevers uit Rosmalen.
Van 7 juli tot  27 september exposeert José bij Het Landgoed.

‘Zin in de zomer hebben we allemaal’, zeggen de gebroeders Huijbregts, terwijl ze kijken naar de schilderijen van José. ‘De werken van José zijn bijzonder gevarieerd qua kleur en materiaalgebruik’, vervolgt Jop. ‘Het lijkt wel op onze menukaart. Ook wij proberen telkens te vernieuwen en onze gasten met lekkernijen en eerlijke producten te verrassen’.

José zegt dat haar stijl zich inderdaad typeert door de verschillende materialen die ze gebruikt. ‘Ik gebruik allerlei soorten verf maar ook touw, zand, leer en noem maar op. Ik begin aan een werk en bouw het langzamerhand op. Ondertussen laat ik mijn gedachten en creativiteit de vrije loop. Daarmee laat ik ook de kijker vrij om erin te zien wat hij of zij zelf ziet op dat moment.’ Een titel meegeven doet ze ook niet altijd. Dat werkt al enigszins sturend volgens haar.

‘Met deze nieuwe expositie zijn we er weer helemaal klaar voor. Het ziet er allemaal weer net even anders, zomers, uit. En uiteraard zorgen wij ook uitstekend voor onze gasten als het een keer regent. Wij hebben daar de juiste locatie en ambiance voor’, roept Jop nog even terwijl hij het zonnige terras oploopt.Restaurant Het Landgoed, Lage Mierdseweg 3, 5085 NC Esbeek
0031 (0)135169243 - www.hetlandgoed.nl

6-7 tot 29-09 - Bodymince Boxtel

‘Toegepaste’ kunst bij nieuwe expositie Bodymince Boxtel

Van 6 juli tot 16 november 2016 exposeert Jeannette Quakkelaar bij Bodymince Boxtel.
Jeannette werkt sinds 1996, na het afronden van haar opleiding aan de Konijklijke Akademie voor Beeldende Kunsten, vanuit haar atelier te Zwijndrecht. Zij heeft door de jaren heen door heel
Nederland geëxposeerd.

‘Alles is emotie’, is mijn huidige thema zegt Jeannette. ‘Mijn werken lopen dan weliswaar sterk uiteen als het gaat om ondergrond en afmeting, maar mijn eigen stijl brengt alles weer tot één geheel.’ Jeannette zegt dan ook dat haar werken uitstekend passen in de prachtige salon van Thea Verbruggen.

‘Toegepaste kunst’, zegt Thea. ‘De emotionele uitdrukkingen van lichaamsdelen en ogen passen uitstekend bij een salon zoals Bodymince. En waar de schilderijen van Jeannette helemaal af zijn werken wij nog graag even, samen met onze relaties, door aan een nog mooier figuur.’ 

Beide dames praten nog even geamuseerd door. ‘Wederom is de combinatie kunstenaar en locatie bijzonder geslaagd’, zegt Ina Haveman van HavemanKunst. ‘Hoe kan het ook anders. Een schitterende salon met prachtige kunst. Ik ben weer benieuwd naar de reacties van de gasten’.

De expositie is te zien tot 16 november dit jaar. 

 

Bodymince Boxtel - Bosscheweg 157 - 5282 WV Boxtel  

06 14 48 54 33 -  boxtel@bodymince.nl Bodymince

29 juni tot 29 september 2016 - Restaurant De Waag

Kleurrijke schilderkunst bij expositie Restaurant De Waag

Van 29 juni tot 29 september exposeren Emmie Kaas (Amsterdam) en Andrea Janssen van Kaam (Beneden Leeuwen) bij restaurant De Waag aan de Markt in Boxtel. Beide kunstenaars staan bekend om hun kleurrijke werken en zijn in staat de emoties van anderen uitstekend uit te beelden op het schilderdoek.

Zo heeft Emmie Kaas zich tijdens haar academieperiode met name laten inspireren door Caravaggio (Michelangelo) vanwege zijn lichtgebruik. Ze heeft daarna een uitgesproken voorkeur voor kleurrijk realistisch werk ontwikkeld. Ze geeft ook tekenles aan jonge kinderen. “Heerlijk om te zien hoe zij zich uitdrukken op papier en ik blijf me verwonderen over de tekenkwaliteiten van sommige jongeren”, zegt Emmie.
Andrea Janssen van Kaam werkt veel in opdracht. Het vertalen van de woorden en gedachten van haar opdrachtgevers naar het doek is haar grote uitdaging. “Ervoor zorgen dat iemand zichzelf, een emotie of dat specifieke moment herkent in het schilderij geeft mij de meeste voldoening. Het luisteren en kijken naar anderen geeft mij nieuwe inspiratie om ook eigen werk te maken” vervolgt Andrea enthousiast.
De inrichting wordt gecomplementeerd met beelden van de Boxtelse Geerie Versantvoort.

Jurgen en Elise Bosmans, de eigenaren van restaurant De Waag,  voorzien beide kunstenaars van een kop koffie en zien ondertussen de wanden van hun prachtige pand veranderen voor weer een nieuwe expositie. Dit alles onder het toeziend oog van Ina Haveman van HavemanKunst.

“Wederom een prachtige metamorfose van ons pand met al deze kleurrijke werken. Ik verwacht dat ook het weer hierdoor wel zal verbeteren”, aldus een enthousiaste Elise.

De expositie is te zien tot 29 september dit jaar.


Restaurant De Waag - Markt 32-33, 5281 AV Boxtel
0411 675640 info@dewaagboxtel.nl  www.dewaagboxtel.nl

7 juni - 28 september 2016 - Restaurant Molenwijk Boxtel

Eén locatie, drie kunstenaars....eigenlijk 4 als je de chef-kok ook meetelt. Want dat er uit de keuken van Restaurant Molenwijk overheerlijke creaties komen is bekend. 

Tijdens de zomermaanden worden maar liefst weer 20 kunstwerken geëxposeerd. ZO zijn in de grote zaal de acryl en olieverfschilderijen van Liesbeth Oudshoorn te zien. Liesbeth werkt voornamelijk groot en dat is hier goed te zien. De werken van bijna allemaal 100x100cm komen in de grote zaal dan ook goed tot hun recht.

In de corridor zijn de werken van Roos Bijleveld te zien. Roos vangt de 'eenvoudige' dingen van het leven door haar lens en vult dit aan met filosofische teksten. Zo ontstaan er prachtig grote foto's afgedrukt op dubbeldik canvas met subtiele teksten. 

Tot slot zijn in de kleine zaal de schilderijen van Bert Josquin te zien. Bert is een ontdekker, werkt graag met epoxy wat zijn schilderijen een andere dimensie geeft. 

De expositie is te zien tot 28 september dit jaar.

 


Restaurant Molenwijk - Molenwijk 2, 5282 SH Boxtel
0411 - 67 23 02 - www.restaurantmolenwijk.nl

27 Mei - 17 September 2016 - Restaurant La Folie


Vanaf zaterdag 27 mei zijn bij restaurant La Folie weer nieuwe kunstwerken te zien. Na de abstracte werken van Leny de Vos uit Empel is het nu de beurt aan de koeien van Tosca van der Griend uit Veghel.

De olieverfschilderijen van Tosca zijn niet alleen qua stijl maar ook qua kleurstelling anders van uitstraling dan de reguliere keuze van kunstwerken. Dat brengt een vleugje verandering in het restaurant want de overall-sfeer, daar wordt niet aan getornd.  Maar de werken komen er goed uit. De manier waarop Tosca  schildert, past goed bij de rustieke, no-nonsense mentaliteit van La Folie. Het vormt een culinair contrast met alles wat er je eet. Want eigenaar en chefkok Joris Kerkhofs weet met zijn verfijnde gerechten, alle smaakpapillen te raken. 

De schilderijen van Tosca worden geëxposeerd zaterdag 17 september aan de Gamerschestraat 45 en iedereen is van harte welkom. 


Restaurant La Folie Gamerschestraat 45 5301 AR Zaltbommel 0418-684626
www.restaurantlafolie.nl - info@restaurantlafolie.nl

24 April - medio Augustus - Peppelhoeve Sint-Oedenrode


Vanaf zondag 24 april organiseert HavemanKunst exposities bij Tuincentrum en Country & Lifestyleshop Peppelhoeve. De aftrap van deze nieuwe samenwerking valt samen met de opening van het nieuwe tuinseizoen. Met maar liefst 5 kunstenaars van binnen- en buitenbeelden en schilderijen is de eerste verdieping van het pand en tevens de beeldentuin goed voorzien van kunst. Tijdens deze eerste expositie zijn er beelden te zien van Annejet van Stekelenburg uit Nijverdal en Herman Deckers uit Boxtel. De schilderijen komen van Else-Marie Vermolen uit Eindhoven, José van de Ven-Grevers uit Rosmalen en Jeanne Schoorl uit Helmond. 

Tuincentrum en Country & Lifestyleshop Peppelhoeve - Liempdseweg 6,  5492 SM Sint-Oedenrode

0413-475286 - tuinstyling@peppelhoeve.nl - www.peppelhoeve.nl

24 maart tm 14 juli 2016 - Zaken- en Bestuurscentrum Sint-Oedenrode


Met maar liefst 4 disciplines en 4 verschillende kunstenaars, zijn er meer dan 50 werken te zien in het Zaken- en Bestuurscentrum in Sint-Oedenrode. Zoals gebruikelijk wordt daar permanent een expositie gehouden en deze keer met Lena Bakker-Strijbos. Lena komt zelf ook uit Sint-Oedenrode, voor haar dus een bekende en zeer geliefde locatie. Naast de schilderijen waaronder meerdere kleinere werken opgebouwd uit series, zijn er de schilderijen van Tosca van der Griend uit Veghel te zien. Tosca haar grote werken komen in het lichte pand met grote muren, goed tot hun recht. Ellen Vedder uit Breda exposeert een tweetal textiele werken en daarnaast diverse houtwerken in de vorm van krukken. De beelden zijn van de hand van Ton van Sprang uit Dalfsen die het geheel compleet maken. 

Deze groepsexpositie is tot 14 juli dagelijks op inloop te bezichtigen tijdens kantooruren van het Zaken- en Bestuurscentrum. Even checken wanneer dat is? Zie de info hieronder.

Zaken- en Bestuurscentrum - Bastion 1-5 - 5491 AN Sint-Oedenrode
0413-478978 - info@zbhetbastion.nl - www.zbhetbastion.nl

Maart tm medio juli 2016 - Instituut Verbeeten


Op zowel de eerste als de tweede verdieping van het Instituut Verbeeten in Den Bosch, worden vanaf 21 maart de schilderijen geëxposeerd van Natalja van de Louw. Dit specialistische ziekenhuis levert topklinische zorg op het gebied van radiotherapeutische oncologie en nucleaire geneeskunde en biedt kunstenaars gelegenheid hun werk te tonen. 

Natalja van de Louw uit Rosmalen, werkt graag groot en dat past mooi in de sfeer en ruimtes van het Instituut. De 11 schilderijen zijn te zien in zowel de gemeenschappelijke ontvangstruimte, in de diverse behandelkamers en in de zogenaamde 'bunkers', de bestralingskamers. 

De werken van Natalja zijn hier te zien tot medio juli.

Instituut Verbeeten Den Bosch - Deutesestraat 2B - 5223 GV Den Bosch - 
013 594 77 77 -  www.verbeeten.nl

18 maart tm medio juli - Bodymince Boxtel


Tot medio juli kunnen bezoekers van Bodymince Boxtel, wat kunst betreft genieten van zowel schilderijen als beelden. Deze keer uit twee verschillende hoeken van het land. De beelden zijn van Astrid van Herwijnen uit Vught. De sierlijke vrouwen en moeders met kind(eren) zijn gemaakt van klei en met de hand beschilderd. De schilderijen zijn van de hand van Chantal Sion uit Amsterdam. Abstract werk is niet vaak te zien bij Bodymince Boxtel, dat maakt deze expositie wel bijzonder.
De 8 beelden en 12 schilderijen zijn te zien tot medio juli dit jaar.

 Bodymince Boxtel - Bosscheweg 157 - 5282 WV Boxtel  

06 14 48 54 33 -  boxtel@bodymince.nl Bodymince

Februari tm medio mei 2016 - Restaurant De Waag Boxtel


Vanaf 19 februari worden de beelden van Geerie Versantvoort uit Boxtel, vergezeld door de abstracte schilderijen van Linda Dammann uit Maaseik (Belgie) en de eigentijdse verfschilderijen van Theo Donhuysen uit Boxtel. Daar waar Linda de voorkeur geeft aan acrylverf, heeft Theo zich toegelegd op het gebruik van olieverf. Naast dit grote verschil in verfsoort zijn ook de stijlen zeer uitlopend en vormen daardoor samen een mooi geheel in het restaurant. Waar u ook aan een tafeltje geniet van de lekkernijen van de hand van Jurgen Bosmans, overal kunt u genieten van deze kunstwerken. Maar vergeet vooral niet even rond te lopen om de overige werken in het restaurant te bekijken. 


Restaurant De Waag - Markt 32-33, 5281 AV Boxtel
0411 675640 info@dewaagboxtel.nl  www.dewaagboxtel.nl

Februari t/m medio mei - Restaurant Molenwijk Boxtel

Bij Restaurant Molenwijk zijn vanaf 17 februari weer nieuwe kunstwerken te zien. Deze keer een ladies-party. De kunstwerken van glas en keramiek zijn gemaakt door Ans Pullens uit Veghel. Dit zijn verschillende werken voor zowel aan de wand als om neer te zetten. De fresco-achtige olieverfschilderijen zijn van Anne de Meij uit Sint-Michielsgestel. De grote werken wekken een speciale sfeer op door de eigenwijze waarop Anne daar de hand aan heeft gelegd. De abstracte werken zijn gemaakt door Leny de Vos-van Erp uit Empel. Zij weet met acrylverf die ze laag-op-laag aanbrengt veel diepte te creëren in het werk. De grote werken stralen een enorme dynamiek uit.

De meer dan 20 kunstwerken tellende expositie bij restaurant Molenwijk, zijn te zien tot medio mei van dit jaar. 


Restaurant Molenwijk - Molenwijk 2, 5282 SH Boxtel
0411 - 67 23 02 - www.restaurantmolenwijk.nl

Februari t/m medio mei 2016 - Restaurant Het Landgoed Esbeek

Bij Restaurant Het Landgoed in Esbeek zijn opnieuw kunstwerken te zien van een HavemanKunst-enaar. Vanaf 5 februari tot medio mei zijn het de abstracte werken van Rita Veltmaat die in de jachtkamer worden geëxposeerd. Rita maakt haar kunstwerken laag-op-laag waardoor veel diepte ontstaat en er ook veel dynamiek in het werk zit. 

De kunstwerken van Edwin van den Bosch uit Amsterdam, die de vorige expositie op de bovenverdieping te zien waren, zijn inmiddels eigendom geworden van het restaurant. Ook die werken blijven daar dus te zien. Vergeet dus niet te vragen of u de werken daar ook even kunt bekijken. 

De expositie is te zien tot medio mei van dit jaar. 


Restaurant Het Landgoed, Lage Mierdseweg 3, 5085 NC Esbeek
0031 (0)135169243 - www.hetlandgoed.nl

Januari tm medio Mei 2016 - Leenders&vRiel huisartsen

De komende maanden hangen de werken van Theo van Leipsig bij huisartsenpraktijk Leenders en Van Riel aan de Bosscheweg te Boxtel.

Theo is na een succesvolle carrière in de bloemen de Kunstacademie Arendonk gaan volgen en heeft daarna schilderlessen in Toscane genomen. Theo heeft meerdere exposities met zijn werken georganiseerd en is vorig jaar de samenwerking met HavemanKunst aangegaan. ‘Hierdoor kan ik me nog meer concentreren op het schilderen en Ina Haveman zorgt er wel voor dat mijn schilderijen op interessante plaatsen tentoongesteld worden’ , zegt Theo en hij voegt eraan toe dat hij altijd hoge eisen heeft gesteld aan de kwaliteit van zijn werk. ‘Ik heb de bloemen bij de Oscaruitreikingen mogen verzorgen. Wie weet kunnen mijn schilderijen ook eens als achtergrond dienen’,  vervolgt hij met een knipoog.
Bij de huisartsen is men gecharmeerd van zijn werk omdat het over emoties en herinneringen gaat. ‘Emoties en herinneringen hebben alles met ons werk te maken. En als je dan ziet hoe passend Theo dit weet om te zetten met olieverf op het doek dan snap je waarom de schilderijen hier goed passen’, zegt huisarts Bob van Riel.
De schilderijen van Theo van Leipsig zijn tot medio mei in de huisartsenpraktijk te bewonderen.


Huisartsenpraktijk Leenders & Van Riel - Bosscheweg 5 5281 AE Boxtel
leenders.vanriel@gmail.com - www.leendersenvanrielhuisartsen.nl 
tel 031411673598

Januari t/m medio Mei 2016 - Restaurant La Folie Zaltbommel

Vanaf 16 januari 2016 zijn 9 'natuurlijke' schilderijen van Leny de Vos-van Erp te zien. Het natuurlijke aan deze werken is het materiaal waar Leny mee werkt. Ze gebruikt o.a. aarde, zand en pigmenten uit diverse oorden van de wereld. Dit bewerkt ze met water en vuur. De schilderijen worden laag voor laag opgebouwd en dit levert bijzondere, unieke werken op met een enorme structuur. 

Wie wil genieten van haar werk en ondertussen een heerlijk hapje wil eten, wordt van harte aanbevolen een tafeltje te reserveren bij Lieke en Joris, eigenaren van La Folie. Want niet alleen de schilderijen zijn met talent en vol passie gemaakt. Laat u ogen en smaakpapillen strelen....

De werken van Leny zijn er te zien tot en met medio Mei

Restaurant La Folie Gamerschestraat 45 5301 AR Zaltbommel 0418-684626
www.restaurantlafolie.nl - info@restaurantlafolie.nl

Oktober t/m Februari 2016 - Instituut Verbeeten Den Bosch


Dit specialistisch ziekenhuis levert topklinische zorg op het gebied van radiotherapeutische oncologie en nucleaire geneeskunde en biedt kunstenaars gelegenheid hun werk te tonen. De komende 4 maanden is het de beurt aan Bert Josquin uit Tilburg bij Instituut Verbeeten in Den Bosch. Er zijn 10 werken van Bert te zien in zowel de gemeenschappelijke ontvangstruimte alsmede in de diverse behandelkamers en in de zogenaamde 'bunkers'. ZIjn bijzondere werk, waarin hij het traditionele werk combineert met 'vloeibaar glas', komt hier mooi tot z'n recht.

Instituut Verbeeten Den Bosch - Deutesestraat 2B - 5223 GV Den Bosch - 
013 594 77 77 -  www.verbeeten.nl

Oktober tm Februari 2016 - Bodymince Boxtel


Vanaf deze maand biedt Thea Verbruggen van Bodymince Boxtel, de gelegenheid aan Elra Heus en Gwen Conner om hun werken te exposeren. De organische en kleurrijke schilderijen van Elra komen er goed tot hun recht evenals de beelden van Gwen. De werken hangen en staan zowel in de centrale ontvangstruimte als in de diverse behandelkamers. De expositie geeft een beeld van de kwaliteiten van de kunstenaars. De 15 werken zijn te bezichtigen tot en met februari 2016. Voor wie wil, de kunstwerken zijn uiteraard ook aan te schaffen. 

 Bodymince Boxtel - Bosscheweg 157 - 5282 WV Boxtel  

06 14 48 54 33 -  boxtel@bodymince.nl Bodymince

Oktober 15 tm Januari 16 - Zaken- & Bestuurscentrum


In dit prachtige pand waar kunstwerken uitstekend tot hun recht komen exposeren Liesbeth Serlie en Liesbeth Oudshoorn hun schilderijen. Daar waar de ene Liesbeth een hele realistische stijl van schilderijen laat zien, heeft de ander zich toegelegd op het abstracte, dromerige, kleurrijke werk. Totaal verschillend en zo mooi samen te zien. De expositie wordt verder gevormd met beelden van Herman Deckers. Een bekende in Sint-Oedenrode waar hij lange tijd heeft gewoond. Zijn buitenbeelden sluiten mooi aan bij de schilderijen en zo vormt het drietal een, opnieuw mooie expositie met maar liefst 40 kunstwerken. 

Zaken- en Bestuurscentrum - Bastion 1-5 - 5491 AN Sint-Oedenrode
0413-478978 - info@zbhetbastion.nl - www.zbhetbastion.nl

Oktober 15 tm Januari 16 - Restaurant Molenwijk Boxtel


De komende vier maanden zijn bij Karel en Wilma Wijnen, eigenaarsechtpaar en tevens chef-kok en gastvrouw van restaurant Molenwijk, schilderijen te zien van Theo Donhuysen uit Boxtel en Else-Marie Vermolen uit Eindhoven. De stijlen van beide kunstenaars lopen erg uiteen waardoor het weer een gevarieerde expositie is. Voor de beelden is deze keer gekozen voor buitenbeelden in een binnen-situatie van de hand van Herman Deckers, sinds korte tijd woonachtig in Boxtel. Zijn voorkeur voor Arduin komt duidelijk naar voren in deze expositie maar ook andere soorten zoals marmer, al dan niet in witte of zwarte uitvoering.

Restaurant Molenwijk - Molenwijk 2, 5282 SH Boxtel
0411 - 67 23 02 - www.restaurantmolenwijk.nl