Exposities | Agenda | Info

Tot 21-11-2018 | Instituut Verbeeten 's Hertogenbosch


‘Gevoelens en gebeurtenissen’ bij Instituut Verbeeten

Vanaf 4 juli exposeert Leny de Vos-van Erp uit het nabijgelegen Empel bij Instituut Verbeeten. Leny werkt puur vanuit haar gevoel en legt deze vast op het doek. Hierdoor ontstaan de meest prachtige kleurrijke beelden. Absoluut de moeite waard eens een rondje te maken en de schilderijen te bewonderen.

‘Gevoelens en gebeurtenissen die mij raken en die mijn doeken kleuren in acryl, laag op laag en met gebruik van natuurlijke materialen die ik op eerdere strooptochten in de natuur heb verzameld. Na de laatste streken laat ik los wat ontstaan is.’ Zo omschrijft Leny haar werkwijze. 
‘De abstractie van mijn werken geeft ruimte aan een ieder om zijn gevoel te laten hechten aan dit beeld. Loslaten betekent voor mij ook, dat het werk zich mag verbinden aan het leven van een ander, een ieder die zich geraakt voelt of zich herkent in de lijnen, kleuren en dynamiek van mijn werk’, vervolgt ze haar uitleg.

Opnieuw een prachtige expositie georganiseerd door HavemanKunst in samenwerking met Olga Godefroy en met dank aan huismeester Dries voor zijn hulp.

Samenvatting:
Betrokken zijn
Instituut Verbeeten, s-Hertogenbosch
Leny de Vos-van Erp, Empel

Tijdstip – 4 juli tot 21 november 2018
Locatie -  Instituut Verbeeten, Deutersestraat 2b, ‘s-Hertogenbosch 

Voor nadere informatie
HavemanKunst
Ina Haveman
www.havemankunst.nl - 06 23231386
Instituut Verbeeten Den Bosch - Deutersestraat 2B - 5223 GV Den Bosch
013-5947777 - www.verbeeten.nl

Tot 22-11-2018 | Het Landgoed Esbeek


Kleurrijke zomerse kunst bij restaurant Het Landgoed

Leny de Vos-van Erp exposeert van 5 juli tot 22 november haar kleurrijke schilderijen bij Het Landgoed. Leny bouwt haar schilderijen laag voor laag op en maakt gebruik van materialen die ze op haar strooptochten door de natuur heeft verzameld.

 ‘Gevoelens en gebeurtenissen die mij raken en die mijn doeken kleuren in acryl, laag op laag en met gebruik van natuurlijke materialen die ik op eerdere strooptochten in de natuur heb verzameld. Na de laatste streken laat ik los wat ontstaan is.’ Zo omschrijft Leny haar werkwijze. 
‘De abstractie van mijn werken geeft ruimte aan een ieder om zijn gevoel te laten hechten aan dit beeld. Loslaten betekent voor mij ook, dat het werk zich mag verbinden aan het leven van een ander, een ieder die zich geraakt voelt of zich herkent in de lijnen, kleuren en dynamiek van mijn werk’, vervolgt ze haar uitleg.

Loop, ook als u op het terras van onze heerlijke gerechten geniet, rustig eens naar binnen om deze prachtige kunstwerken te bewonderen. 
De werken van Leny de Vos zijn aanwezig tot 22 november 2018 bij Het Landgoed.

Samenvatting:
Betrokken zijn
Jop Huijbregts, Restaurant Het Landgoed, Esbeek
Leny de Vos-van Erp, Empel
Ina Haveman, HavemanKunst

Tijdstip – 5 juli tot 22 november 2018
Locatie -  Restaurant Het Landgoed, Lage Mierdseweg 3, Esbeek

Voor nadere informatie
HavemanKunst
Ina Haveman - www.havemankunst.nl  of 06 23231386


Restaurant Het Landgoed, Lage Mierdseweg 3, 5085 NC Esbeek
0031 (0)135169243 - www.hetlandgoed.nl

alle dagen geopend vanaf 11.00 uur

Tot 23-11-2018 | sKin architects Boxtel

Expositie Mariëlle van Eijk bij sKin architects

Architectenduo Elke Goossens en Clemens Boons van sKin architects zijn dagelijks creatief bezig voor hun relaties. Sinds dit voorjaar hebben ze daar iets nieuws aan toegevoegd, de samenwerking met HavemanKunst waardoor ze gebruik kunnen maken van de duizenden afbeeldingen van schilderijen en beelden in hun ontwerpen alsmede waardoor kunstenaars kunnen exposeren in het pand van sKin.

Vanaf 6 juli exposeert Mariëlle van Eijk-Manders uit Someren een aantal van haar werken in het pand aan de Duit in Boxtel. Mariëlle schildert het liefst dieren. En dan met name om de blik in hun ogen of vanwege hun lichaamstaal. Woorden zijn daarbij overbodig. Wilt u wat meer van haar werk zien kijk dan op havemankunst.nl of loop voor deze prachtige schilderijen naar Duit 4. Graag wel even vooraf bellen.

Voor nadere informatie:
sKin architects, Elke Goossens of Clemens Boons, 0411-689494
Ina Haveman van HavemanKunst, 06-23231386sKin architects, Duit 4, 5283 PW Boxtel
0411 68 94 94 - www. skin-architects.com

graag op afspraak

Tot 26-01-2019 | Restaurant La Folie


Beelden en bloemen bij restaurant La Folie

De beelden van Ton van Sprang en de schilderijen van Lena Bakker combineren erg fraai met het interieur van restaurant La Folie in Zaltbommel. De kookkunsten van chef-kok Joris Kerkhofs zijn al langer bekend. Hij scoort al geruime tijd nummer 1 op tripadvisor. Kok en kunstenaars staan daarmee samen garant voor een heerlijk avondje uit.
Lena Bakker uit Sint-Oedenrode schildert het liefst met olieverf en zoals ze zelf zegt ‘poëtisch-realistisch met af en toe een zijstap naar de abstracte kant’. Ze raakt vooral geïnspireerd door de natuur. Ze heeft na vele teken- en schildercursussen haar opleiding aan de Academie voor Schone Kunsten in Arendonk (België) voltooid. 

Ton van Sprang uit Dalfsen is inmiddels professioneel kunstenaar. Als hobby begonnen en verdienstelijk uitgegroeid tot een dagelijkse bezigheid. Hij werkt graag met natuurlijke materialen zoals steen en hout. Zijn werken laten zich omschrijven als figuratief en abstract waarbij het idee voor een eindproduct vaak ontstaat uit de natuurlijke lijnen en vormen van het ruwe materiaal. 
Van Lena zijn een aantal schilderijen met afbeeldingen van bloemen te zien en de werken van Ton zijn voornamelijk van marmer en albast.

Gastvrouw Lieke Kerkhofs is tevreden met haar nieuwe kunstinrichting. ‘Ik had vaak portretten van dieren aan de wand. Maar de bloemen en glimmende beelden staan ook prachtig. En het past ook erg goed bij ons 10-jarig jubileum. Erg leuk om de komende maanden van te genieten. Benieuwd wat onze gasten ervan vinden’, besluit ze. Het ziet er inderdaad zeer smaakvol uit. Een bezoek waard. 

Samenvatting
Betrokken zijn
Restaurant La Folie
Lena Bakker, schilderijen
Ton van Sprang, beelden 
HavemanKunst

Van 29 september 2018 tot 26 januari 2019
Restaurant La Folie, Gamerschestraat 45, Zaltbommel

Voor nadere informatie
Ina HavemanHans Barelds
06-2323138606-22957662
info@havemankunst.nl


 
Restaurant La Folie Gamerschestraat 45 5301 AR Zaltbommel 0418-684626
www.restaurantlafolie.nl - info@restaurantlafolie.nl

di tm vr 12.00-14.00 en 18.00-21.00 | zo ma gesloten

Tot 21 november 2018 | Restaurant Wollerich


Kunst kijken en heerlijk dineren. Een ideale combinatie bij Restaurant Wollerich

Vanaf 4 juli exposeert Rita Veltmaat uit Diepenheim bij sterrenrestaurant Wollerich te Sint-Oedenrode. Kunstenaar Rita Veltmaat maakt optimaal gebruik van haar inspiratie op weg naar het door haar bedachte einddoel. Chef-kok Gerard Wollerich gebruikt ook al zijn creativiteit en vakkennis om uiteindelijk een heerlijk diner of lunch te kunnen serveren. Een smaakvolle combinatie.

Rita Veltmaat schildert al vele jaren en heeft deelgenomen aan tientallen exposities en workshops in binnen- en buitenland. ‘Swingen met de penseel, dat is mijn passie. En ik hou van kleur bekennen, het liefst met acrylverf’, vertelt Rita lachend bij het inhangen van haar kunstwerken bij restaurant Wollerich. Ze vertelt verder dat ze met name experimenteel werkt. Ze zet de verf op het doek en maakt een reis met de kleuren die in haar opkomen. De inspiratie haalt ze uit de alledaagse dingen uit haar omgeving. Telkens zoekt ze naar de balans tussen de kleuren en de vormen en is daarmee op weg naar haar einddoel. ‘Ik dans over het doek met penseel, vingers, spons of andere materialen’. 

Gerard Wollerich experimenteert ook wel maar doet dat gebruikmakend van zijn jarenlange vak- en productkennis. ‘Wij willen telkens weer topkwaliteit leveren op verantwoorde wijze. We hebben tenslotte niet voor niets al vele jaren een Michelin ster. Creativiteit en vakmanschap gaan bij ons altijd samen’. Gastvrouw Meriam Wollerich ziet samen met echtgenoot Gerard de smaakvolle inrichting van hun restaurant weer veranderen. ‘Trendy en bijzonder leuk om elke 4 maanden nieuwe kunst te presenteren aan onze gasten’, zegt ze hartelijk. Ook deze expositie is weer zeer de moeite waard en te bezichtigen tot 21 november aanstaande.

Samenvatting:
Betrokken zijn
Restaurant Wollerich van Gerard en Meriam Wollerich
Rita Veltmaat, Diepenheim, schilderijen 
Hans Barelds en Ina Haveman, HavemanKunst

Locatie - Heuvel 23 te Sint-Oedenrode
Van 4 juli tot 21 november 2018

Voor nadere informatie
HavemanKunst
Ina Haveman  06-23231386 of info@havemankunst.nl     


Restaurant Wollerich, Heuvel 23, 5492 AC Sint-Oedenrode 0413-473333
www.wollerich.nl - info@wollerich.nl

wo-vr 12.00-14.30 | wo-za 18.30-21.30 | zo 13.00-21.30

Tot 22-01-2019 | Restaurant Molenwijk


Figuratief, abstracte schilderijen en encaustics, bij Restaurant Molenwijk

Wie heeft nog nooit van encaustics gehoord? Johan Briers uit Lanaken (België) heeft een unieke encaustic art stijl en maakt de meest fraaie afbeeldingen. Gesmolten bijenwas in diverse kleuren aangebracht op papier met strijkijzer en andere voorwerpen om de was te verhitten en te mengen met kleuren. Ziedaar encaustic art. Zijn werken worden vanaf 25 september tentoongesteld bij restaurant Molenwijk, afgewisseld met de schilderijen van Joke Dijkhuizen uit Veghel en Jeanne Geubbels uit Nederweert.

Op de schilderijen van Joke en Jeanne staan voornamelijk afbeeldingen van bloemen en plaatsen of landschappen in Zuid-Nederland. Beide schilderen graag figuratief met hier en daar een abstract tintje. De encaustic art kunstwerken van Johan zijn abstract, voornamelijk op zwart papier, linnen of canvas met mooie kleuren zoals zilver, goud, brons, wit, geel of oranje. 
Jeanne heeft veel gereisd en al haar hele leven geschilderd. Na een periode waar ze samen met haar man heeft gewerkt aan hun ‘droomhuis’ heeft ze de draad weer opgepakt. Kleuren, contrast en compositie spelen bij haar een belangrijke rol. De figuratieve vorm kan meer of minder nadrukkelijk aanwezig zijn. 
Joke schildert ook al ruim 35 jaar en werkt de laatste jaren alleen nog met acrylverf. Ook zij probeert zaken met een speelse toets op het doek vast te leggen en door het gebruik van meerdere lagen ontstaat vaak een boeiende structuur met reliëf. 

Restaurant Molenwijk staat bekend om de kookkunsten van chef-kok Karel Wijnen en de verzorgde exposities. Opnieuw de moeite waard om eens te bekijken. ‘Deze leuke combinatie staat garant voor een prima avondje uit’, zegt gastvrouw Wilma Wijnen. Ze is benieuwd naar de reacties van haar gasten. 
De circa 40 kunstwerken zijn te zien tot 22 januari 2019.

Samenvatting
Restaurant Molenwijk, Boxtel (Karel en Wilma Wijnen)
Schilderijen van Joke Dijkhuizen en Jeanne Geubbels
Encaustics van Johan Briers
HavemanKunst

Datumexpositie 25 september 2018 tot 22 januari 2019
AdresMolenwijk 2

Voor nadere informatie
Ina HavemanHans Barelds
06-2323138606-22957662
info@havemankunst.nlRestaurant Molenwijk - Molenwijk 2, 5282 SH Boxtel
0411 - 67 23 02 - www.restaurantmolenwijk.nl

di tm vr vanaf 12.00 | za vanaf 17.30 | zo ma gesloten


Tot 23-01-2019 | Leenders & Van Riel


Carla Bogaard exposeert bij huisartsen Leenders & van Riel

De uit Rosmalen afkomstige Carla Bogaard is een veelzijdig kunstenares. Ze heeft allerlei vormen van beeldende kunst beoefend maar legt zich sinds 2016 uitsluitend toe op de schilderkunst. En niet onverdienstelijk. Haar schilderijen zijn in trek vanwege de prachtige composities en de hoge kwaliteit. 
Vanaf 26 september zijn een aantal van haar werken te zien bij huisartsenpraktijk Leenders &  Van Riel te Boxtel.
Carla maakt geen gebruik van een vaste techniek en geniet volgens haar zeggen van het scheppingsproces.
‘Al zwervend met kwast, paletmes en vingers vinden de verschillende pigmenten wel hun weg op de door mij gekozen onderlaag. Het werk is voor mij geslaagd en af als het oog van de kijker erover kan blijven dwalen’, vertelt ze tijdens het opnieuw inrichten van de spreekkamers, gangen en  wachtkamer. Haar werk is ingetogen, minimalistisch en verhalend. 

Volgens huisartsen Hans Leenders en Bob van Riel kun je lang blijven kijken naar de schilderijen van Carla en telkens weer nieuwe details zien. Praktijkassistente Ilse de Jonge vindt ook de afwisseling leuk. Per 4 maanden een hele nieuwe kunstinrichting. ‘Erg leuk om de wachttijd voor onze patiënten mee te veraangenamen.’    

Samenvatting
Betrokken zijn
Huisartsenpraktijk Leenders & van Riel
Carla Bogaard, Rosmalen

Van 26 september 2018 tot 23 januari 2019
Bosscheweg 5 te Boxtel

Voor nadere informatie
HavemanKunst
Ina Haveman
06-23231386
info@havemankunst.nlHuisartsenpraktijk Leenders & Van Riel - Bosscheweg 5 5281 AE Boxtel
leenders.vanriel@gmail.com - www.leendersenvanrielhuisartsen.nl 
tel 031411673598

ma tm vr  8:00 - 11:30 | 13:30 - 17:00 uur

Tot 24-01-2019 | Restaurant De Waag Boxtel

Bijzondere kunst(enaars) bij De Waag

De schilderijen van Jeannette Spierings en de tekeningen van Redmer Hoekstra zijn vanaf 20 september te bewonderen bij restaurant De Waag. Jeannette schildert al 30 jaar zeer verdienstelijk. Bijzonder is dat ze tegenwoordig ook live schildert op evenementen zoals bruiloften. De tekeningen van Redmer Hoekstra zijn op zich al bijzonder en zeer grappig met een knipoog naar de bekende M.C. Escher. 

De Schijndelse Jeannette Spierings, heeft een grafische opleiding genoten maar zich volledig overgegeven aan het schilderen. Met name acrylverf en figuratief met een zoals ze het zelf zegt ‘losse toets’ waardoor er abstracte elementen ontstaan. Haar stijl is vast en herkenbaar. Ze heeft een voorliefde voor dieren en de natuur waarbij kleur een belangrijke rol in haar werken speelt. Naast het werken in haar atelier schildert ze live op feesten zoals bruiloften. ‘Tijdens het feest schilder ik ter plekke een kleurrijk en persoonlijke herinnering. Met herkenbare elementen van de dag met veel aandacht voor de sfeer. Op deze wijze heeft een bruidspaar een prachtig aandenken aan deze voor hen zo belangrijke en bijzondere dag’, vertelt ze stralend. ‘Hartstikke leuk dat ik daar een bijdrage aan mag leveren’.

Redmer Hoekstra uit Elst is afgestudeerd aan de kunstacademie en zegt al zijn hele leven van vervreemding, fantaseren en dagdromen te hebben gehouden. ‘Ik associeer op vorm, betekenis en werking en daarbij ontstaan nieuwe combinaties. Vaak verrassend, vreemd en grappig maar ook met een vreemd soort logica, in een fantastische en surreële wereld’, vertelt Redmer. En inderdaad, het is zeer bijzonder en verrassend maar ook ontzettend knap om met fineliners deze prachtige tekeningen te kunnen maken. Hij vindt het belangrijk om de tekeningen zo realistisch mogelijk te maken zodat de vervreemding des te sterker overkomt. ‘Dit is een bewerkelijke en bijna ambachtelijke techniek’, vervolgt hij. ‘Ik ben ongeveer 40 uur met één tekening bezig’.
Elise en Jurgen Bosmans van De Waag vinden iedere expositie die ze met Ina Haveman van HavemanKunst organiseren weer bijzonder. Maar deze keer is het wel echt bijzonder.

Samenvatting:
Expositie bij Restaurant De Waag
Schilderijen van Jeannette Spierings 
Pentekeningen van Redmer Hoekstra
HavemanKunst

Van 20 september 2018 tot 24 januari 2019 
Markt 32-33, Boxtel

Voor nadere informatie
Ina Haveman & Hans Barelds
06-23231386     06-22957662

info@havemankunst.nl


Restaurant De Waag - Markt 32-33, 5281 AV Boxtel
0411 675640 info@dewaagboxtel.nl  www.dewaagboxtel.nl

wo tm zo vanaf 12.00 uur | ma di gesloten

Tot 25-01-2019 | Zaken- en Bestuurscentrum


Bijzondere expositie bij ZBC Sint-Oedenrode

Deze keer om meerdere redenen een bijzondere expositie bij het Zaken- en Bestuurscentrum. 
Ten eerste vanwege de wel zeer gevarieerde kunstwerken die tentoongesteld worden. Schilderijen, glassculpturen en prachtige foto’s voorzien van pakkende teksten. Bijzonder is ook wel dat voor deze expositie alleen dames verantwoordelijk zijn. En dan ook nog eens bijzondere dames met allemaal hun eigen levensverhaal. Een boeiende expositie, de moeite waard om eens binnen te lopen.

De abstracte figuratieve schilderijen van Ineke van Berkom en Bep Wildstrom zijn kleurrijk en soms meer ingetogen met gebruikmaking van veel aardetinten. Beide kunstenaars schilderen al vele jaren en hebben veel gereisd. Op deze reizen hebben ze veel van hun inspiratie opgedaan. Ze werken vanuit de oorsprong, een fundament, en vanuit deze basis ‘laten ze het gebeuren’. Zo zijn de meest prachtige composities ontstaan waarvan een behoorlijk aantal bij het ZBC zijn tentoongesteld. Bep Wildstrom speelt daarnaast professioneel klassiek viool.

Karin Kaijen-Remerie creëert de meest prachtige glassculpturen waarbij ze bijzondere technieken hanteert. Ze werkt nu bijvoorbeeld met kiln-casting, ovengevormd glas, waarbij ze eerst een beeld maakt in was en daarna een mal waar het glas weer in komt. En dit object staat vervolgens nog één maand in de oven. 
De meest bijzondere kunstenaar is wellicht Roos Bijleveld. Ze schrijft, schildert, tekent en fotografeert maar heel bijzonder, ze is daarnaast ook paardenfluisteraar en geeft trainingen. Roos werkt alleen puur. Tijdens deze expositie wordt een deel van haar foto’s getoond. Ze gebruikt geen photoshopbewerkingen voor haar foto’s, lichtval en compositie moeten het doen. De aanvullende teksten op het doek tevens van haar hand, zijn pakkend en ontroerend. Zeker als je de achtergrond van het verhaal kent. 

Een bijzondere expositie samengesteld door Ina Haveman van HavemanKunst. Lucy Bax en Helmy van Kollenburg van het Zaken- & Bestuurscentrum vinden het ook weer erg geslaagd’. ‘Zeker nu we de kunstenaars en hun verhalen kennen. De prachtige kunstvoorwerpen vertellen de rest’. U kunt rustig binnenlopen tijdens kantooruren.


Samenvatting
Betrokken zijn
Zaken- en Bestuurscentrum, Lucy Bax en Helmy van Kollenburg
Ineke van Berkom, ’s Hertogenbosch - schilderijen
Roos Bijleveld, Gilze – foto’s met tekst
Karin Kaijen-Remerie, Zutphen - glassculpturen
Bep Wildstrom, Breda - schilderijen

28 september 2018 tot 25 januari 2019 (tijdens kantooruren)
Bastion 1-5, Sint-Oedenrode
Voor nadere informatie
HavemanKunst | Ina Haveman | 06-23231386 | info@havemankunst.nl


 
Zaken- en Bestuurscentrum - Bastion 1-5 - 5491 AN Sint-Oedenrode
0413-478978 - info@zbhetbastion.nl - www.zbhetbastion.nl

ma tm vr 8.30 -17.00 uur

Tot 22-03-2019 | Peppelhoeve


Glassculpturen, houtwerk en schilderijen bij Peppelhoeve.

Vanaf 28 september exposeert Marijke Traast-Bos uit Vollenhove bij Peppelhoeve. Marijke werkt al sinds 1972 vanuit haar atelier en is selectief in de locaties waar ze in binnen- en buitenland wil exposeren. Zij zoekt telkens naar de vraag die ruimtes bij haar oproepen en past de keuze van haar werken daarop aan. Ze is van mening dat haar werken de ruimte moeten ondersteunen of versterken.

Marijke woont zelf op het platteland, dichtbij de natuur. Albert Sanders van Peppelhoeve werkt per definitie met natuurlijke materialen en legt ook graag tuinen aan met een ongecultiveerde look and feel. Maar toch heel stijlvol en bij de tijd. En Dianne Verschuyten heeft het liefst producten gemaakt van natuurlijke materialen en oorspronkelijke kleuren in haar shop.

Samen met Ina Haveman van HavemanKunst is Marijke erin geslaagd om zonder haar principes geweld aan te doen haar glassculpturen, houtwerk en schilderijen tussen de producten van Peppelhoeve te exposeren. Het is een avontuur geworden om door de winkel te lopen, op zoek naar de meest prachtige kunstwerken.

Marijke vertelt dat haar werk zich kenmerkt door haar interesse in het verleden en in andere culturen. ‘Ik ben steeds op zoek naar de vroegste vormen van technieken, het verwerven van de vakkennis daarover en de vertaling daarvan naar mijn eigen uitingsvormen. Kleuren, lijnen en lichtval in alle jaargetijden van de natuur en emotionele maatschappelijke onderwerpen vormen haar inspiratiebron. Vanuit verschillende invalshoeken worden deze onderwerpen vervolgens door haar onderzocht, benaderd en uitgewerkt. Ze vindt het prachtig te zien wat mensen in de loop der eeuwen aan de natuur hebben proberen te veranderen en aan te passen aan de directe leefbehoefte alsmede om daarna te ontdekken welk antwoord de natuur hierop gaf.

Zo is niet alleen een gesprek met de kunstenaar als ook de gedachte achter de kunstwerken bij deze expositie meer dan boeiend. De kunst van Marijke is te zien tot 22 maart 2019.

Samenvatting
Betrokken zijn
Peppelhoeve - Sint Oedenrode
Schilderijen, glassculpturen en houtwerk - Marijke Traast, Vollenhove
HavemanKunst

Data van 28 september 2018 tot 22 maart 2019

Locatie Liempdseweg 6, 5492 SM Sint-Oedenrode

Voor nadere informatie
Ina HavemanHans Barelds
06-2323138606-22957662

info@havemankunst.nl


Peppelhoeve - Liempdseweg 6 - 5492 SM Sint-Oedenrode
tel 0413-475286 - info@peppelhoeve.nl - www.peppelhoeve.nl 

Openingstijden  Wo t/m Za 10:00-17:00 / Zo – 12:00-17:00