Exposities | Agenda | Info

Tot 28-03-2018 | Restaurant Wollerich


Koken en kunst vanuit je hart  

Zo gepassioneerd als chefkok Gerard Wollerich kan koken, zo gepassioneerd is kunstenares Wilke Geelkerken met haar beroep als kunstschilder bezig. De schilderijen van Wilke (pseudoniem WilsHart) zijn vanaf 29 november te zien bij sterrenrestaurant Wollerich.

De toch al prachtige zalen van sterrenrestaurant Wollerich te Sint-Oedenrode zijn de komende  maanden extra fraai gedecoreerd met de schilderijen van Wilke Geelkerken. Gesteund door de internationaal bekende kunstenares Netty Werkman heeft Wilke zich steeds verder professioneel ontwikkeld. 

Wilke zegt daarover; ‘mijn groeiproces is een weg die ik met mensen om me heen bewandel, waar geleidelijk aan een innerlijk proces gevlochten wordt. Op een zeker moment komt er een punt, waarop  ik even niemand meer nodig lijk te hebben, want er heeft zich iets gevormd en een nieuw doek dient zich aan. Ik trek  me terug in mijn atelier. Een stilleven van mijn onderbewuste wordt als iets heel natuurlijks geboren’.

Gerard Wollerich staat naar de prachtige schilderijen te kijken en zegt daarop dat hij zich ook kan terugtrekken in zijn atelier, de keuken, en samen met zijn mensen nieuwe smaakvolle gerechten kan samenstellen. ‘Jullie hebben allebei een prachtig beroep’,  voegt gastvrouw Meriam Wollerich toe terwijl ze toekijkt hoe de laatste schilderijen door Ina Haveman van HavemanKunst netjes worden ingehangen.

‘Werken vanuit je hart. Alles wat ik meemaak en voel breng ik in’, besluit Wilke het gesprek deze ochtend.

De expositie is tot 28 maart 2018 te bewonderen aan de Heuvel te Sint-Oedenrode.Restaurant Wollerich, Heuvel 23, 5492 AC Sint-Oedenrode 0413-473333
www.wollerich.nl - info@wollerich.nl

wo-vr 12.00-14.30 | wo-za 18.30-21.30 | zo 13.00-21.30

Tot 28-03-2018 - Instituut Verbeeten


Digitale kunst bij Instituut Verbeeten

Vanaf 29 november exposeert Martin Melis uit Boxtel bij Instituut Verbeeten. De prints zijn van zeer hoge kwaliteit als giclée uitgevoerd en opgebouwd met maar liefst 12 pigment basiskleuren. Door het aanbrengen van honderden printlagen ontstaat veel diepte.

Deze zeer moderne en speciale techniek wordt gebruikt door Martin onder de naam Martouche! Zijn werken zijn herkenbaar aan de boeiende, dynamische vormen en sprankelende kleuren. Van dichtbij zie je abstracte, mozaïek-achtige elementen maar van wat meer afstand verdwijnt de abstractie en ontstaan herkenbare vormen. Soms zijn dit menselijke elementen als een oog dat naar je lijkt te knipogen of de sensuele fluisterende lippen van een vrouw. In andere werken is er herkenning van bijvoorbeeld aarde, water, vuur, bloemen, planten of dieren. 

‘Door de digitale techniek is het mogelijk om op diverse formaten en materialen een kunstwerk te bestellen. En is het mogelijk om kleuren naar wens aan te passen. Het formaat ervan is letterlijk onbeperkt. De materialen variëren van giclée print op canvas - met of zonder baklijst - tot en met dibond voorzien van gepolijst acrylglas. De oplage blijft echter beperkt, zo worden er van 3Dversies maximaal 10 exemplaren geprint.’ 
Olga Godefroy van Instituut Verbeeten is onder de indruk. ‘Ik schilder zelf maar als ik hier zie wat er digitaal mogelijk is... super zeg’. En ze vervolgt; ‘HavemanKunst heeft wel een zeer gevarieerd aanbod aan kunstenaars en technieken’. Ina Haveman is ook zelf aanwezig en voegt toe dat er inmiddels een collectie van bijna 3.000 kunstwerken is. ‘Voor iedereen zit er wel iets bij. Schilderijen en beelden, van groot tot klein, van duur tot goed betaalbaar’.

Deze expositie is te zien tot 28 maart 2018.


Instituut Verbeeten Den Bosch - Deutersestraat 2B - 5223 GV Den Bosch
013-5947777 - www.verbeeten.nl

Tot 30-03-2018 Restaurant Het Landgoed


Epoxy en acryl bij Het Landgoed

De schilderijen van Bert Josquin zijn zeker niet alledaags. De materialen die hij gebruikt zijn bijvoorbeeld verhard woldraad, glas en epoxy wat zorgt voor een mooie glans en extra diepte. De kleuren zijn een prachtige combinatie van herfsttinten en de afbeeldingen zijn vooral dieren.
Vanaf 30 november exposeert Bert Josquin een gedeelte van zijn werk bij Het Landgoed. 

Bert noemt zijn manier van werken opwindend en soms een gevecht. Ieder werk is uniek en toch herkenbaar als een echte Josquin. 
De koks van Het Landgoed zullen er gegarandeerd voor zorgen dat de gerechten van de nieuwe kaart ook opwindend en smaakvol zijn. Gezellig uit en lekker genieten bij Het Landgoed.

Loopt u gerust eens rond om deze bijzondere expositie te bewonderen. De werken van Bert Josquin zijn aanwezig tot 29 maart 2018.


Restaurant Het Landgoed, Lage Mierdseweg 3, 5085 NC Esbeek
0031 (0)135169243 - www.hetlandgoed.nl

alle dagen geopend vanaf 11.00 uur

Tot 30-03-2018 - Bodymince Boxtel


Vrouwen uit alle werelddelen  

Vanaf 30 november exposeert Nicole van Kruijsdijk bij Bodymince Boxtel. Nicole heeft zich gespecialiseerd in het schilderen van portretten. Haar huidige serie van 16 portretten betreft ‘vrouwen van over de gehele wereld’. 

De als marketeer opgeleide Nicole schildert al haar hele leven en heeft in 2008 van haar hobby haar werk gemaakt. Naast de vele opdrachten voor met name kinderschilderijen geeft ze ook creatieve workshops. Voor de portrettenserie ‘vrouwen van over de gehele wereld’ gebruikt ze met name  acrylverf in grof realistische stijl met een geabstraheerde achtergrond. En tijdens het inrichten van deze bijzondere expositie voegt ze nog toe dat ze ook graag originele stoffen en andere materialen uit het land van herkomst van de geportretteerde vrouw in de schilderijen verwerkt.  ‘Mijn manier om de kijker nog meer mee te nemen in de sfeer van het land en te laten proeven’, vervolgt de enthousiaste kunstenares.

Thea Verbruggen van Bodymince ziet dat de ‘dames’ werkelijk van alle landen zijn. ‘Van  Brazilië tot Spanje en Vietnam tot Afrika. Allemaal even mooi geschilderd. Niemand heeft een behandeling nodig’, zegt ze lachend.

De expositie is tijdens openingsuren van de salon gratis te bezichtigen tot 29 maart 2018. 

Bodymince Boxtel - Bosscheweg 157 - 5282 WV Boxtel  

06 14 48 54 33 -    boxtel@bodymince.nl  Bodymince

Tot 29-05-2018 | Restaurant Molenwijk


Gevarieerde Kunst bij Molenwijk.

Zoals gebruikelijk is de kaart van chef-kok Karel Wijnen gevarieerd en vol verrassingen. Vanaf 30 januari geldt dat zeker ook voor de kunstwerken die in het fraaie pand worden geëxposeerd. Abstract, zeer abstract, klein, groot, figuratief, experimenteel en gebruik van diverse materialen zijn de woorden waarmee de werken van Trudie Appelman en Elisabeth de Vries zijn samen te vatten.

Trudie uit Anna Paulowna maakt vooral met acrylverf gelaagd abstract werk. Ze maakt daarbij gebruik van vele kleuren en allerlei materialen. ‘Tijdens het werk laat ik me verrassen. Door de werking van kleuren en materialen, het onverwachte laten gebeuren. Al mijn werken zijn daarom uniek. Ik kan soms niet eens navertellen hoe ik het gedaan heb’, vertelt Trudie. Het bijzondere van haar kleinere werken is dat ze ook in 1 frame zijn op te hangen.
Elisabeth uit Budel schilderde en tekende al op jonge leeftijd en bezocht vele musea om daarna haar droom te verwezenlijken, volledig bezig zijn met schilderen. Op de Academie van Schone Kunsten in het Belgische Arendonk voltooide ze haar opleiding en leerde er ook om haar dromen op het doek te zetten. Ze gebruikt overwegend olieverf en schildert vooral abstract en figuratief.  

De circa 30 kunstwerken zijn te zien tot 29 mei 2018. Loop gerust eens binnen!

Restaurant Molenwijk - Molenwijk 2, 5282 SH Boxtel
0411 - 67 23 02 - www.restaurantmolenwijk.nl

di tm vr vanaf 12.00 | za vanaf 17.30 | zo ma gesloten


Tot 30-05-2018| Leenders & Van Riel


Vrolijke kleuren voeren boventoon  

Jeanne Schoorl uit Helmond staat borg voor kleurrijke schilderijen en mooie composities. Vanaf 31 januari is een groot gedeelte van haar werk te bekijken bij huisartsenpraktijk Leenders &  Van Riel in Boxtel.

Jeanne is in 1990 gestopt met werken en vervolgens schilder- en tekenlessen bij diverse kunstenaars gaan volgen om zich daarna volledig op het kunstenaarsvak te storten. En niet zonder succes; mooie composities, kleurrijk, abstract en figuratief. 
Het liefst gebruikt Jeanne acrylverf op linnen. Daarnaast verwerkt ze soms andere materialen waardoor bijzondere effecten en meer diepte ontstaat. De rode draad van haar werk is vooral de opgewekte sfeer. 
‘Ik hanteer een grote diversiteit aan onderwerpen en stijlen,’ vertelt Jeanne bij het inrichten van de expositie. ‘En ik vind het heerlijk om te exposeren om daarmee mensen kennis te laten maken met mijn verbeelding’. 
Ook de spreekkamers van beide huisartsen Hans Leenders en Bob van Riel zijn inmiddels weer voorzien van haar schilderijen. ‘Hier kijk ik graag een viertal maanden naar, zegt Bob van Riel. ‘Lekker fris en vrolijk in deze tijd’.  Praktijkassistente Ilse de Jonge verwacht dat de patiënten weer positief zullen reageren op deze kleurrijke expositie.


Huisartsenpraktijk Leenders & Van Riel - Bosscheweg 5 5281 AE Boxtel
leenders.vanriel@gmail.com - www.leendersenvanrielhuisartsen.nl 
tel 031411673598

ma tm vr  8:00 - 11:30 | 13:30 - 17:00 uur

Tot 31-05-2018 | Restaurant De Waag Boxtel


Expositie De Waag uit Kiev en Utrecht

Ludmilla Pavlenko uit Kiev heeft in 2007 haar universitaire studie afgerond en schildert pas sinds 2015. Ginie Ruitenbeek (Utrecht) afgestudeerd als bouwkundige heeft daarna de vijfjarige opleiding aan de Wackers Academie gevolgd en schildert sinds 2012. B eide hebben inmiddels op meerdere plekken, ook in het buitenland, geëxposeerd.

Ginie Ruitenbeek schildert met name stillevens. Ze gebruikt daarvoor olieverf op doek. Tegenwoordig experimenteert ze met het ‘opblazen’ van de onderwerpen waardoor er bijzondere effecten ontstaan en het niet alleen meer gaat om de compositie en het onderwerp maar ook over vorm, restvorm, licht en kleur. Naast stillevens schildert ze ook graag bloemen of (industriële) landschappen.

Ludmilla Pavlenko gebruikt verschillende technieken en werkt met name abstract expressionistisch of magisch realistisch. Geïnspireerd door de internationaal bekende Duitse schilder Gerhard Richter heeft ze in 2017 de serie “Color: Emotion, Rhythm, Space” geschilderd. Ze probeert met haar schilderijen de invloed van kleuren en de combinaties daarvan op de mensen en de omgeving waarin zij leven te ontdekken.
‘Het restaurant zal er weer geheel anders uitzien en onze gasten kunnen zich weer verwonderen over de schilderijen en de verschillende stijlen’, zegt De Waag eigenaresse Elise tijdens het inhangen. ‘Het is iedere keer weer erg bijzonder. Kunst gaat pas echt leven als je iets over de achtergrond en bedoeling van de kunstenaar weet. Spannend hoe de gasten zullen reageren’.

Deze expositie is georganiseerd door HavemanKunst en samen met de beelden van Geerie Versantvoort te zien van 1 februari tot 31 mei 2018.


Restaurant De Waag - Markt 32-33, 5281 AV Boxtel
0411 675640 info@dewaagboxtel.nl  www.dewaagboxtel.nl

wo tm zo vanaf 12.00 uur | ma di gesloten

Tot 01-06-2018 | Zaken- en Bestuurscentrum


Brons, drukprenten, vingerverfkunst en schilderijen  

Vanaf 2 februari is er een nieuwe expositie in het Zaken- & Bestuurscentrum van Sint-Oedenrode. Het ZBC begint daarmee op een heus museum te lijken. Iedere 4 maanden een nieuwe expositie met kwalitatief hoogwaardige kunstwerken. Beelden van Tineke Thielemans en schilderijen van Rudolf R. Gras en Mandy Jones.

Met haar bijzondere bronzen beelden uit de dierenwereld probeert Tineke Thielemans je aan het denken te zetten. Ze dicht de dieren eigenschappen toe die ze niet bezitten en ‘raakt’ daarmee de kijker. 
Het prachtige lijnenspel van de olieverfschilderijen van Rudolf R. Gras is zeer herkenbaar als een van zijn uitgesproken stijlen. Deze expositie zijn het schilderijen van bijzondere karakters met een knipoog  gerelateerd aan de olympische sporten. 
Als derde kunstenaar exposeert Mandy Jones. Deze van oorsprong Engelse kunstenares gebruikt voor haar werken zeer verschillende technieken, van verfijnd tot grof. Ze maakt voor haar drukwerken onder andere gebruik van lino. Tevens maakt ze met haar vingerverftechniek de meest prachtige afbeeldingen. 

Hiermee heeft het Zaken- & Bestuurscentrum weer een prima expositie samengesteld onder begeleiding van Ina Haveman van HavemanKunst. Lucy Bax en Helmy van Kollenburg van het Zaken- & Bestuurscentrum vertellen bijzonder tevreden te zijn over de manier van samenwerken. ‘Het is telkens weer erg interessant om kennis te maken met de kunstenaars en hun werk. Daarnaast doen we uiteraard onze uiterste best ons centrum aantrekkelijk te maken en houden voor onze huurders en de mensen die hier werken of op bezoek komen’, aldus beide dames. ‘Het is ook fijn dat er steeds vaker spontane inloop is. Echt in kunst geïnteresseerde bezoekers of mensen die zomaar even binnenlopen en een kijkje willen nemen. Prima!’

 
Zaken- en Bestuurscentrum - Bastion 1-5 - 5491 AN Sint-Oedenrode
0413-478978 - info@zbhetbastion.nl - www.zbhetbastion.nl

ma tm vr 8.30 -17.00 uur

Tot 02-06-2018 | Restaurant La Folie


Expositie schilderijen en glassculpturen  

Wegens het succes van de vorige expositie exposeert Liesbeth Serlie van 3 februari tot 26 juni 2018 opnieuw schilderijen bij restaurant La Folie te Zaltbommel. Deze keer is de expo uitgebreid met de glazen sculpturen van Karin Kaijen-Remery.
Liesbeth Serlie is een bekende bij restaurant La Folie. 

De uit Brakel afkomstige kunstenaar, met een eervolle vermelding afgestudeerd aan de Academie voor Schone Kunsten te Arendonk, exposeerde er reeds eerder met haar veelgevraagde ‘dierenportretten’. Ze heeft veel meer in haar mars. Naast ‘dierenportretten’ zijn er nu onder andere ook afbeeldingen van beroemdheden te bewonderen. Ze werkt veel in opdracht.

De glazen schalen, kettingen en sculpturen van glaskunstenaar Karin Kaijen-Remery uit Zutphen zijn een prachtige aanvulling op de expositie en vullen op sfeervolle wijze het toch al mooie restaurant van Joris en Lieke Kerkhofs van La Folie. Karin maakt voor haar werken ook gebruik van edelmetalen waaronder brons, koper, goud en zilver. Dit betekent voor haar op een andere manier werken maar de combinatie ervan levert wel prachtig werk op. Voor haar objecten van glasfusing werkt ze met extra dunne reepjes glas en zorgt ervoor dat de hardheid toch behouden blijft door een uniek koelproces te volgen. Ze zegt er zelf van dat je met haar glas kunt sjoelen. 

La Folie is lid van Les Jeunes Restaurateurs, een samenwerkingsverband van restaurants in Europa met in Nederland 37 leden en in Europa ongeveer 300. ‘Alle restaurants streven naar een unieke sfeer en stellen hoge eisen aan gastronomie en gastheer(vrouw)schap. Met deze inrichting en een  passende kaart gaan we de uitdaging onze gasten een aangenaam verblijf te bezorgen graag weer aan’, zeggen Joris en Lieke, terwijl de expositie wordt ingericht
Wederom een bezoekje waard.

 
Restaurant La Folie Gamerschestraat 45 5301 AR Zaltbommel 0418-684626
www.restaurantlafolie.nl - info@restaurantlafolie.nl

di tm vr 12.00-14.00 en 18.00-21.00 | zo ma gesloten

Tot 4 juli | Instituut Verbeeten 's Hertogenbosch


Kunst met diepgang bij Instituut Verbeeten

Vanaf 28 maart exposeert Marijke Traast-Bos uit Vollenhove bij Instituut Verbeeten. Marijke werkt al sinds 1972 vanuit haar atelier en is selectief in de locaties waar ze in binnen- en buitenland wil exposeren. Zij zoekt telkens naar de vraag die ruimtes bij haar oproepen en past de keuze van haar werken daarop aan. Ze is van mening dat haar werken de ruimte moeten ondersteunen of versterken.

Werkend vanuit bovenstaande gedachte maakt het voor Marijke ook lastig om vanuit Vollenhove, zonder het pand gezien te hebben, een keuze te maken uit door haar te exposeren werken. In samenwerking met Ina Haveman van HavemanKunst en een teveel aan kunstwerken bij zich hebbende is er opnieuw een zeer geslaagde expositie ingericht welke de moeite van het kijken en ontdekken waard is.
Marijke vertelt dat haar werk zich kenmerkt door haar interesse in het verleden en in andere culturen. ‘Ik ben steeds op zoek naar de vroegste vormen van technieken, het verwerven van de vakkennis daarover en de vertaling daarvan naar mijn eigen uitingsvormen. Archeologie en dan vooral de textielarcheologie heeft mijn grote belangstelling. Dit is terug te vinden in de manier waarop ik mijn wandkleden weef. Eigen gesponnen en geverfde materialen pas ik veelvuldig toe. En ik moet hier mijn emoties over maatschappelijke gebeurtenissen in verweven’, vertelt ze tijdens het inrichten. Kleuren, lijnen en lichtval in alle jaargetijden van de natuur en emotionele maatschappelijke onderwerpen vormen haar inspiratiebron. 

Vanuit verschillende invalshoeken worden deze onderwerpen vervolgens door haar onderzocht, benaderd en uitgewerkt. Ze vindt het prachtig te zien wat mensen in de loop der eeuwen aan de natuur hebben proberen te veranderen en aan te passen aan de directe leefbehoefte alsmede om daarna te ontdekken welk antwoord de natuur hierop gaf.
Zo is niet alleen een gesprek met de kunstenaar als ook de gedachte achter de kunstwerken bij deze expositie meer dan boeiend.
De schilderijen en wandkleden van Marijke zijn te zien tot 4 juli 2018.

Samenvatting:
Betrokken zijn
Instituut Verbeeten, s-Hertogenbosch
Marijke Traast-Bos, Vollenhove

Tijdstip – 28 maart tot 4 juli 2018
Locatie -  Instituut Verbeeten, Deutersestraat 2b, ‘s-Hertogenbosch Instituut Verbeeten Den Bosch - Deutersestraat 2B - 5223 GV Den Bosch
013-5947777 - www.verbeeten.nl


Kookkunst proeven en kijken bij Restaurant Wollerich

Chefkok Gerard Wollerich gebruikt diverse verse ingrediënten voor zijn gerechten en maakt daarmee de mooiste composities. Vanaf 28 maart zijn daarnaast ook de composities van Bert Josquin en Fons Uytdehaag in het sterrenrestaurant aan de Heuvel te bewonderen. Beide kunstenaars maken ook prachtige kunstwerken door gebruik te maken van de beste en zeer uiteenlopende materialen. Kortom, de komende maanden is het letterlijk kookkunst proeven en kijken bij Wollerich.

Bert Josquin schildert en Fons Uytdehaag maakt glassculpturen. En ondanks dat beide heren pas sinds het laatste decennium kunstenaar zijn kan worden gesteld dat ze zeer talentvol zijn en de meest prachtige kunstwerken produceren. Ze hebben dan naast talent ook andere zaken gemeen. Bijvoorbeeld het experimenteren met materialen. Voor Bert kan het niet gek genoeg. ‘Kwasten, paletmessen, verfbrander, zand, staaldraad, dikke klonters verf, het gieten van verf, acryl en epoxy. Elk werk heeft een eigen stijl, smaak, prikkel en beleving’, vertelt Bert bij het inhangen van de nieuwe expositie. 

Fons begon met glas in frames van koperdraad en –folie maar gebruikt nu ook andere metalen, hout en zelfs chemicaliën. ‘Door de hoge temperaturen ontstaan de meest fantastische kleurrijke organische vormen’, vervolgt hij het gesprek. Wat beide heren verder gemeen hebben is de behoefte om te experimenteren en te ontdekken wat materialen doen en hoe ze reageren. En net als bij het koken in de keuken speelt ook de temperatuur van de materialen een belangrijke rol. Zij het dat het gieten van hars minder hoge verhitting vereist dan de soms meer dan 1.000 ˚C voor het vormen van het glas.Beide gaan voor de opwinding van het eindresultaat, voor het WOW-gevoel zoals ze het zelf noemen. 

Gerard Wollerich maakt ook fraaie composities van zijn gerechten en experimenteert ook wel maar constateert dat er ook een groot verschil tussen hem en de kunstenaars bestaat. En dat is dat hij weet wat het eindresultaat moet zijn en hoe het moet smaken. En gezien het feit dat hij al jaren een Michelin ster mag voeren lukt het hem uitstekend om zijn gasten telkens weer te verrassen met de mooiste en lekkerste gerechten. Gastvrouw Meriam Wollerich en Ina Haveman van HavemanKunst zien het gesprek tussen de drie kunstenaars lachend aan. Kookkunst.
De expositie is tot 4 juli 2018 te bekijken aan de Heuvel te Sint-Oedenrode.

Samenvatting:
Betrokken zijn
Restaurant Wollerich van Gerard en Meriam Wollerich
Bert Josquin, Tilburg, schilderijen 
Fons Uytdehaag, Vleuten, glassculpturen
Hans Barelds en Ina Haveman, HavemanKunst

Locatie - Heuvel 23 te Sint-Oedenrode
Van 28 maart tot 4 juli 2018


Restaurant Wollerich, Heuvel 23, 5492 AC Sint-Oedenrode 0413-473333
www.wollerich.nl - info@wollerich.nl

wo-vr 12.00-14.30 | wo-za 18.30-21.30 | zo 13.00-21.30

Tot 5 juli 2018 | Bodymince | Fotografie


Kunst met een boodschap bij Bodymince. 

Vanaf 29 maart exposeert Roos Bijleveld bij Bodymince Boxtel. Roos is een zeer veelzijdig kunstenares. Zij voorziet de meeste van haar schilderijen van een ‘boodschap’ of levenswijsheid. Daarnaast is ze paardenfluisteraar, fotograaf en schrijfster van verhalen- en gedichtenbundels met namen als Stokpaardjes, Onbeteugeld en EigenWijs. 

‘De dingen om de hoekjes fascineren mij’, zegt Roos als ze blootvoets haar schilderijen aan het ophangen is bij het prachtige instituut van Thea Verbruggen. ‘Zien wat je, als je niet ècht gekeken had, niet gezien zou hebben. Van de foto’s die ik maak en de teksten die ik schrijf maak ik één geheel. Een geheel dat voor zich spreekt. Daarbij blijf ik graag zo puur mogelijk. Geen photoshopbewerkingen. Lichtval en compositie doen rechtstreeks het werk. 
Ook mijn portretten wil ik laten ‘spreken’. Ik portretteer nauwkeurig en klassiek getint. Mijn wens is dat mijn werk aanzet tot anders kijken en anders denken, tot verwondering, ontroering en hopelijk ook tot een glimlach’, zegt ze zelf glimlachend tegen Thea van Bodymince en Ina van HavemanKunst. Thea staat met bewondering te kijken naar deze pure dame met haar pure kunst. ‘Het past bijzonder goed bij mijn salon. Ik ben erg onder de indruk en ben natuurlijk weer benieuwd wat mijn gasten ervan vinden’.
De expositie is tijdens openingsuren van de salon gratis te bezichtigen tot 5 juli 2018.

Samenvatting:
Schilderijen en teksten van Roos Bijleveld van 29 maart 2018 tot 5 juli 2018
Locatie – Bodymince, Bosscheweg 157 te Boxtel
Bijzonderheden - bezoekers altijd welkom, ook zonder een afspraak voor een behandelingBodymince Boxtel - Bosscheweg 157 - 5282 WV Boxtel  

06 14 48 54 33 -    boxtel@bodymince.nl    Bodymince

Tot 5 juli 2018 | Het Landgoed Esbeek


Uitzonderlijke kunst bij restaurant Het Landgoed

Vanessa Jongebloet (Amsterdam, 1969) noemt haar kunst schilderijen. Anderen zeggen dat het ook panelen of grote edelstenen kunnen zijn. Eén ding is in ieder geval wel duidelijk. 

Vanaf 29 maart is  deze zeer bijzondere kunst te zien bij Het Landgoed. 
Vanessa is opgeleid als restauratieschilder en heeft aan bijzondere projecten mogen werken. Ze heeft zich verder ontwikkeld op creatief gebied en gebruikt tegenwoordig epoxyhars en olieverf om kiezel- of mineraal-vormige doeken te maken met voorstellingen die ze de ‘Structures of Life’ noemt. Het leven lijkt zich overal in dezelfde structuren te manifesteren. Materie verdwijnt nooit, alle componenten die er bestaan worden slechts steeds weer opnieuw gerangschikt in patronen en structuren. Cyclus na cyclus. Wij kunnen ons slechts verwonderen hierover. 

Vanessa is na haar nominatie verkozen tot Finalist for the London Contempory Art Prize welke deze zomer op 26 juli, uiteraard in Londen, wordt uitgereikt.
Laat u verwonderen door deze bijzondere kunstwerken en de heerlijke gerechten die de koks van Het Landgoed weer voor u bereiden. 
De werken van Vanessa Jongebloet zijn aanwezig tot 5 juli 2018 bij Het Landgoed.


Restaurant Het Landgoed, Lage Mierdseweg 3, 5085 NC Esbeek
0031 (0)135169243 - www.hetlandgoed.nl

alle dagen geopend vanaf 11.00 uur