Exposities | Agenda | Info

Tot 22-03-2019 | sKin architects Boxtel

‘Olifant, koeien en kippen’ bij sKin architects

Vanaf 23 november exposeert Jeanne Schoorl bij sKin architects te Boxtel. Daar waar beide architecten Elke Goossens en Clemens Boons zich dagelijks bekommeren om het ontwerpen van de mooiste panden zorgen de afbeeldingen van Jeanne er nu voor dat er ook gelijk ‘huisdieren’ in kunnen. Nou ja, huisdieren?  De schilderijen van Jeanne die in het pand aan de Duit worden geëxposeerd bevatten afbeeldingen van een olifant, koeien en kippen. 

Jeanne gebruikt met name acrylverf en linnendoeken als ondergrond.  Ze werkt het liefst figuratief maar wil dat haar werken altijd een opgewekte sfeer kennen. Wilt u meer van de werken van Jeanne zien kijk dan op havemankunst.nl. Voor een bezoekje aan de expositie aan de Duit graag vooraf even bellen.

Samenvatting:

Betrokken zijn

sKin architects, Elke Goossens of Clemens Boons, 0411-689494 (voor een bezoekje aan de expositie graag vooraf even bellen)

Nicole van Kruijsdijk, Rosmalen, schilderijen 

Ina Haveman van HavemanKunst, 06-23231386

Hans Barelds van HavemanKunst, 06-22957662


Locatie – Duit 4, Boxtel

Van 23 november 2018 tot 22 maart 2019

Voor nadere informatie

HavemanKunst

Ina Haveman         06-23231386 of info@havemankunst.nl     sKin architects, Duit 4, 5283 PW Boxtel
0411 68 94 94 - www. skin-architects.com

graag op afspraak

Tot 14-05-2019 | Restaurant Molenwijk


Opnieuw beelden en schilderijen bij Restaurant Molenwijk

De beelden van Johan Eskens uit Gouda staan keurig te wachten op de gasten van Restaurant Molenwijk. Samen met de schilderijen van Bep Wildstrom uit Breda en Ineke van Berkom & Rudolf R. Gras uit ’s Hertogenbosch, staan ze weer garant voor een gevarieerde expositie.

Net zo gevarieerd als de expositie is de achtergrond van de vier kunstenaars. Hun gemene deler is hun opleiding en jarenlange professionele ervaring. Bep Wildstrom schildert vaak verhalend, geïnspireerd door eigen gedichten en gebeurtenissen uit haar omgeving. Haar schilderijen zijn figuratief abstract. Haar veelzijdigheid komt ook tot uiting in haar academische opleiding op alle vakgebieden.

Ineke van Berkom vertaalt de indrukken die ze heeft opgedaan op haar vele reizen in kleurrijke, figuratieve schilderijen. Ze raakt vooral geboeid door de schoonheid van het verval. Haar werk gaat dan over de cyclus van ontstaan, groei, beweging en verval.

Rudolf Gras toont vaak op humorvolle wijze, menselijke gebeurtenissen in zijn werk. Onder andere de kunstopleidingen in  Den Haag, Amsterdam en Arendonk hebben hem artistiek gevormd. De serie in deze expositie verbeeldt momenten uit de Olympische Spelen. 

Johan Eskens heeft veel ervaring met vele facetten van het beeldhouwen. En sinds 2012 professioneel als kunstenaar aan de slag. Volgens hem zijn zijn oneindige inspiratie en instelling ‘ik zie wel wat het wordt’ zijn enige beperkingen. En dat zijn stijl aanslaat, blijkt uit de interesse voor zijn werk alsmede de interesse voor de workshops die hij geeft.
De uitstekend verzorgde diners van chef-kok Karel Wijnen worden voortaan vergezeld van prachtige professionele kunst. Gastvrouw Wilma is wederom benieuwd naar de reacties van haar gasten.

De circa 35 kunstwerken zijn te zien tot 16 mei 2019.

Samenvatting:
Restaurant Molenwijk, Boxtel (Karel en Wilma Wijnen)
Schilderijen van Bep Wildstrom, Ineke van Berkom en Rudolf R. Gras
Beelden van Johan Eskens
HavemanKunst

Datumexpositie van 22 januari tot 16 mei 2019 | Molenwijk 2 Boxtel

Voor nadere informatie
Ina HavemanHans Barelds
06-2323138606-22957662
info@havemankunst.nlRestaurant Molenwijk - Molenwijk 2, 5282 SH Boxtel
0411 - 67 23 02 - www.restaurantmolenwijk.nl

di tm vr vanaf 12.00 | za vanaf 17.30 | zo ma geslotenTot 15-05-2019 | Leenders & Van Riel


Kunst vanuit het ‘leven’ bij huisartsen Leenders & van Riel.

De uit het Westen afkomstige Wilke woont inmiddels al geruime tijd in Oisterwijk. De bekende beeldend kunstenaar Netty Werkman was onder andere één van haar, zoals ze het zelf zegt,  inspirerende docenten. Ze heeft zich ondertussen ontwikkeld tot professioneel kunstenaar. Voor haar bekendheid bij het grotere publiek zijn haar werken opgenomen in de online galerie van HavemanKunst. Vanaf 23 januari zin haar werken ook ‘live’ te zien bij huisartsenpraktijk Leenders & Van Riel te Boxtel.

Wilke is meer dan uitstekend in staat om alles wat haar, de mensen om haar heen of haar opdrachtgevers raakt en bezighoudt, op het doek uit te beelden. ‘Mijn schilderijen ontstaan vanuit het enorme groeiproces dat LEVEN heet,’ zegt Wilke en vervolgt met ‘humor, emotie, liefde, vriendschap, verstilling, meditatie, teleurstelling en verdriet vinden hun weg in mijn werk’. 

Wilke maakt het liefst grote doeken en gebruikt vooral acrylverf op linnen of katoen. Ze gebruikt ook vele andere materialen zoals touw, zand, traanplaat of jute om het reliëf te benadrukken. Ze is veelzijdig en maakt regelmatig werk in opdracht waarbij ze haar artistieke kwaliteiten niet wil verloochenen en desondanks rekening kan houden met de specifieke wensen op het gebied van kleur en stijl.

Huisartsen Hans Leenders en Bob van Riel staan tijdens het opnieuw inrichten van hun praktijk met genoegen te kijken naar de kunstwerken die hun spreekkamers gedurende enkele maanden zullen sieren. ‘Mooi kleurrijk werk met diepgang. Een genot om naar te kijken’, besluit assistent Ilse de Jonge na de rondleiding door de mooie aangeklede en moderne praktijk aan de Bosscheweg. 

Samenvatting:
Betrokken zijn
Huisartsenpraktijk Leenders & van Riel
Wilke Geelkerken, Oisterwijk

Van 23 januari tot 15 mei 2019
Bosscheweg 5 te Boxtel

Voor nadere informatie
HavemanKunst
Ina Haveman
06-23231386
info@havemankunst.nlHuisartsenpraktijk Leenders & Van Riel - Bosscheweg 5 5281 AE Boxtel
leenders.vanriel@gmail.com - www.leendersenvanrielhuisartsen.nl 
tel 031411673598

ma tm vr  8:00 - 11:30 | 13:30 - 17:00 uur

Tot 16-05-2019 | Restaurant De Waag Boxtel

Kleurrijk en abstract bij De Waag

Mooie structuren met heel veel kleur, zijn de kenmerken van de nieuwe expositie bij Restaurant De Waag aan de Markt in Boxtel. Jennifer Tenda uit Veghel en Bea Key uit Vught zijn de kunstenaars waarvan verschillende werken vanaf 26 januari te zien zijn. Zo slagen Elise en Jurgen Bosmans van De Waag er telkens weer in iets speciaals te brengen.  

Zijn de gerechten bij De Waag altijd al de moeite waard, deze keer is het ook de kunst die de aandacht trekt. Beide kunstenaars maken abstract en kleurrijk werk waarbij het voor Jennifer om de compositie gaat en waarbij Bea natuur en steden als basis gebruikt. Allebei hun zeer eigen en herkenbare stijl.

Bea Key raakt geboeid door landschappen. ‘Een kronkelende rivier, barsten in opgedroogde aarde en rotspartijen. Het inspireert me enorm’, vertelt ze tijdens het inrichten van de expositie. ‘Net zoals het gebruik maken van diverse materialen zoals zand, textiel, lood, koper enzovoort. Ik schilder vele lagen over elkaar zodat er een intensieve gelaagdheid in kleur ontstaat’.

Jennifer Tenda houdt er ook van om te experimenteren met verschillende materialen en gebruikt felle kleuren. ‘Ik schilder zoals ik me deze soms donkere, drukke wereld wil ervaren, zonder kaders of grenzen en met veel diversiteit in kleur en vorm. Ook geef ik mijn doeken liever geen titel omdat er voor mijn gevoel dan een stempel op wordt gedrukt. Alhoewel al mijn werken voor deze expositie wel een titel hebben gekregen’, zegt ze lachend. 

Jurgen en Elise zijn weer zeer benieuwd naar de reacties van hun gasten. ‘We willen altijd graag weten of we er in geslaagd zijn onze gasten een gezellige avond te bezorgen met een goed diner. Maar vinden de reacties over de ambiance ook altijd leuk’. Wederom de moeite waard.


Van 24 januari tot 16 mei 2019 

Markt 32-33, Boxtel


Voor nadere informatie
HavemanKunst
Ina Haveman
06-23231386

info@havemankunst.nl

     


Restaurant De Waag - Markt 32-33, 5281 AV Boxtel
0411 675640 info@dewaagboxtel.nl  www.dewaagboxtel.nl

wo tm zo vanaf 12.00 uur | ma di gesloten

Tot 18-05-2019 | Restaurant La Folie


Schilderijen met passie bij restaurant La Folie

De schilderijen van Joke Dijkhuizen uit Veghel hebben titels als ‘bezieling’, ‘kracht’ en ‘beweging’. En daarmee is niets teveel gezegd. De geheel eigen toets van Joke Dijkhuizen is herkenbaar en past uitstekend bij de door haar gekozen titels van de geëxposeerde kunstwerken.

Lieke en Joris Kerkhofs weten hun restaurant La Folie in samenwerking met HavemanKunst telkens weer te voorzien van speciale kunst. In het fraaie pand in het centrum van Zaltbommel met het authentieke interieur weten zij inmiddels al 10 jaar topprestaties te leveren. Er is weliswaar maar plaats voor een beperkt aantal schilderijen maar het geheel van eten, drinken en interieur klopt helemaal. 
Joke Dijkhuizen schildert al zo’n 35 jaar. Gestart met aquarellen werkt ze de laatste jaren alleen nog met acrylverf. Ze schildert met name bloemen, mensen of natuur en laat zich daarbij door haar gevoel leiden waarbij ze aan haar afbeeldingen een abstract tintje geeft. Door meerdere lagen verf te gebruiken ontstaat er meer structuur waardoor de kleuren nog beter uitkomen. 

Gastvrouw Lieke zegt bij iedere expositie weer leuke reacties van haar gasten te krijgen. ‘La Folie staat garant voor kwaliteit en een gezellige avond. Ik ben dan ook zeer benieuwd naar de reacties op deze schilderijen. We hebben net ons 10-jarig jubileum gevierd. Op naar de volgende mijlpaal’. De schilderijen van Joke zijn tot 18 mei te bewonderen.

Samenvatting:
Betrokken zijn
Restaurant La Folie
Joke Dijkhuizen, schilderijen
HavemanKunst

Van 26 januari tot 18 mei 2019
Restaurant La Folie, Gamerschestraat 45, Zaltbommel

Voor nadere informatie
Ina Haveman - 06-23231386
Hans Barelds -06-22957662
info@havemankunst.nl

 
Restaurant La Folie Gamerschestraat 45 5301 AR Zaltbommel 0418-684626
www.restaurantlafolie.nl - info@restaurantlafolie.nl

di tm vr 12.00-14.00 en 18.00-21.00 | zo ma gesloten

Tot 10 juli 2019 | Restaurant Wollerich


Gieten en blazen, expositie ‘harde’ kunst bij Restaurant Wollerich

Vanaf 20 maart zijn bij sterrenrestaurant Wollerich de gegoten schilderijen van Vanessa Jongebloet en de geblazen sculpturen van Karin Kaijen te zien. Beide technieken geven prachtige vormen en  natuurlijke kleuren. Samen met de kunst uit de keuken van Gerard Wollerich een mooie combinatie. 

Vanessa Jongebloet is opgeleid als restauratie schilder. Vanuit deze oorspronkelijke technieken zoals marmeren en werken met bladgoud heeft ze zichzelf verder ontwikkeld als beeldend kunstenaar. Ze gebruikt onder andere epoxyhars en olieverf om kiezel- of mineraalvormige doeken te maken. Ze noemt haar voorstellingen ’Structures of Life’. 

Karin Kaijen is van oorsprong bloemsierkunstenaar en is sinds 2 decennia glaskunstenaar. Ze doet aan glasfusen en glasblazen. Ze probeert de grenzen van het glas maken te vinden en maakt onder andere gebruik van edelmetalen, brons, koper, goud en zilver. De technieken van beide dames zorgen voor diepe natuurlijke tinten en ijzersterke kunstwerken. ‘Je kunt ze afnemen met een doek’, roepen beide dames lachend in koor als ze met gastvrouw Meriam Wollerich door het prachtige restaurant lopen. 

En inderdaad, deze bijzondere expositie maakt een korte wandeling tijdens een lunch of diner zeker de moeite waard. Restaurant Wollerich onderscheidt zich niet alleen door het heerlijke eten van chef Gerard Wollerich, maar ook door de bijzondere geëxposeerde hedendaagse kunst.
 

Van 20 maart tot 10 juli 2019 | Heuvel 23 te Sint-Oedenrode

Voor nadere informatie
HavemanKunst | Ina Haveman
06-23231386 of info@havemankunst.nl     
 Restaurant Wollerich, Heuvel 23, 5492 AC Sint-Oedenrode 0413-473333
www.wollerich.nl - info@wollerich.nl

wo-vr 12.00-14.30 | wo-za 18.30-21.30 | zo 13.00-21.30

Tot 10-07-2019 | Instituut Verbeeten 's Hertogenbosch


Instituut Verbeeten toont kleurrijke voorjaarsexpositie 

Vanaf 20 maart zijn de zeer kleurrijke schilderijen van Liesbeth Oudshoorn uit Ossendrecht te zien bij Instituut Verbeeten. Liesbeth schildert abstract/figuratief en in haar werken zijn Afrikaanse stijlen te herkennen.
Liesbeth is van oorsprong zelfstandig interim manager en werd jaren geleden geconfronteerd met de vraag wat ze het liefst zou doen. Schilderen was reeds lange tijd haar hobby en vanaf dat moment heeft ze besloten het professioneel aan te pakken. Een grote stap op haar 56e waarbij ze sterk vertrouwde op haar ervaring als ondernemer. Ze schildert zowel voor particulieren als het bedrijfsleven, voor relatiegeschenken, in series, voor goede doelen en in opdracht. Ook neemt ze regelmatig deel aan exposities in de Verenigde Staten, Brazilië en Italië.

‘Ik heb na het volgen van de noodzakelijke opleidingen mijn eigen stijl ontwikkeld en ik leer nog elke dag door te doen, te lezen, te kijken, te praten en door contacten met collega kunstenaars’, vertelt ze tijdens het inhangen van de expositie. Met de opbrengst van verkopen ondersteunt ze enkele goede doelen in Afrika. Ze hoopt door bij Verbeeten enkele werken te verkopen ook het Verbeeten Fonds een donatie te kunnen schenken. ‘Mijn schilderijen vertalen mijn dromen’, zegt ze.

Wederom de moeite om een wandeling door de gangen en kamers te maken en de expositie te bekijken. Het kan niet missen met al die kleuren.
 

Tijdstip – 20 maart tot 10 juli 2019
Locatie -  Instituut Verbeeten, Deutersestraat 2b, ‘s-Hertogenbosch 

Voor nadere informatie
HavemanKunst
Ina Haveman | www.havemankunst.nl 
06 23231386 | info@havemankunst.nl

Instituut Verbeeten Den Bosch - Deutersestraat 2B - 5223 GV Den Bosch
013-5947777 - www.verbeeten.nl

Tot 11-03-2019 | Het Landgoed Esbeek


Expositie Lena Bakker bij restaurant Het Landgoed

Lena Bakker-Strijbos uit Sint-Oedenrode exposeert vanaf 21 maart bij Het Landgoed. 
De bijzonder fraaie werken van Lena laten zich het best typeren als poëtisch-realistisch met een zijstap naar de abstracte kant. Het liefst schildert Lena uit de natuur, in al haar facetten.

Na diverse teken- en schilderscursussen heeft Lena van 2005 tot 2011 de schildersopleiding aan de Academie voor Schone Kunsten te Arendonk gevolgd. Olieverf heeft haar voorkeur. De natuur is haar belangrijkste inspiratiebron en schilderen voor haar een manier om die beelden vast te houden. Als voorbeeld geeft ze; ‘eenvoudige paardenbloemen zo vormgeven dat het majestueuze bloemen worden, of een bereklauw die als een koning met zijn kracht en gratie in het veld staat te pronken’. 

Heerlijk borrelen, lunchen of dineren wordt nu nog veel leuker bij Het Landgoed!
 

21 maart 2019 tot 11 juli 2019 | Restaurant Het Landgoed, Lage Mierdseweg 3, Esbeek

Voor nadere informatie
HavemanKunst | Ina Haveman
06 23231386 of info@havemankunst.nl
www.havemankunst.nl 


Restaurant Het Landgoed, Lage Mierdseweg 3, 5085 NC Esbeek
0031 (0)135169243 - www.hetlandgoed.nl

alle dagen geopend vanaf 11.00 uur

Tot 11-07-2019 | Bodymince Boxtel


Glas en Keramiek bij Bodymince

Vanaf 21 maart zijn de prachtige kunstwerken van Ans Pullens uit Veghel te zien bij Bodymince Boxtel. Ans heeft de ambachtelijke opleiding mozaïek gevolgd aan de Academie voor Beeldende Kunsten te Wilrijk-Antwerpen onder de bezielende leiding van Meester Mozaïst Gino Tondat. Daarna cursussen in onder andere Italië en de opleiding Keramiek aan de Academie voor Schone Kunsten te Arendonk.

Haar enorme ervaring heeft ervoor gezorgd dat ze is gevraagd mee te werken aan groepswerken zoals de mozaïekvloer in het hoofdkantoor van de ZLTO in  ’s-Hertogenbosch alsmede de restauratie van een van de oude mozaïekvloeren in Villanella te Antwerpen.

‘Ik heb leren werken met marmer en Venetiaans glas en volgens een eeuwenoude techniek experimenteer ik nu met verschillende ondergronden en combinaties van materialen. Ik probeer telkens nieuwe verrassende sculpturen, portretten en decoraties voor wanden en vloeren te maken’, zegt Ans tegen eigenaresse Thea Verbruggen van Bodymince Boxtel. 
De toch al prachtige salon van Thea ziet er met al dit fraaie werk nog indrukwekkender uit. ‘Geweldig mooi werk. Zal goed in de smaak vallen bij mijn gasten. En voor ons is het elke dag weer een plezier om hier te werken’.

Samenvatting:
Glaskunst en Keramiek van Ans Pullens van 21 maart tot 11 juli 2019
Locatie – Bodymince, Bosscheweg 157 te Boxtel
Bijzonderheden - bezoekers graag vooraf even aanmelden,  ook van harte welkom zonder een afspraak voor een behandeling

 

Bodymince Boxtel, Bosscheweg 157, 5282 WV Boxtel
0411 616 970 - boxtel@bodymince.nl

op afspraak