Theo van Leipsig

Theo van Leipsig

Na een hele carrière in de bloemen ben ik als kunstschilder pas echt begonnen toen ik enkele jaren geleden met pensioen ging. Ik kreeg die fascinatie al lang geleden van mijn vader die tuinarchitect was. Ik wilde ook iets doen met dat creatieve gevoel, maar dan niet beperkt tot alleen tuinen. Ik wilde naar de kunstacademie, maar mij vader wilde dat ik geld ging verdienen. Uiteindelijk slaagde ik in Den Haag voor de hoogste opleiding op het gebied van bloemsierkunst.

Het leven als bloemenman werd dynamischer dan ik had kunnen denken. In 1962 opende ik samen met mijn vrouw in Helmond de bloemenzaak Valentijn. Mijn vrouw runde de zaak want ik reisde vanaf dat moment de hele wereld rond om de Nederlandse bloemen te promoten. Een van de aspecten was het bevorderen van de export van de Nederlandse bloemen en –tentoonstellingen. Zo heb ik in Amerika een keer de bloemen bij de Oscaruitreiking mogen verzorgen, meegebouwd aan internationale tentoonstellingen zoals de Floriade maar ook in Koeweit en Saoedi-Arabië de kleurrijke bruiloften volledig ‘aangekleed’ met Nederlandse bloemen.

Vanaf mijn pensionering besloot ik aan mijn schildertechniek te gaan werken aan de Kunstacademie in Arendonk en volgde ik schilderlessen in Toscane. De focus in mijn schilderwerk ligt op emoties en herinneringen. Het onderwerp maakt dan niet uit; een gezinsscheiding, zonsondergang in Toscane of kinderen in een zwembad die boven water komen. En ben benieuwd of mijn werk ook wat bij u naar boven brengt.

Klik hier om mijn werk te zien.

Met vriendelijke groet,
Theo